Hlavní obsah

Vodafone se spojil s UPC, získá 1,5 milionu nových zákazníků

Novinky, mif

Ve čtvrtek oficiálně začala integrace aktivit společnosti UPC Česká republika pod operátora Vodafone. Akvizice byla plánována již několik měsíců, teprve minulý týden ji však schválila Evropská komise (EK). Kromě českého trhu celý obchod v hodnotě 18,4 miliardy eur (471 miliard korun) zahrnuje také aktivity společnosti Liberty Global v Německu, Maďarsku a Rumunsku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Toto spojení posílí pozici Vodafonu nejen jako předního poskytovatele telekomunikací a zábavy, ale i jako strategického investora a významného zaměstnavatele v České republice,“ prohlásil Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Jde o jednu z vůbec největších akvizic v celé historii Vodafonu. Nejmladší tuzemský operátor díky akvizici výrazně posílí svou pozici na trhu s internetovým připojením.

Díky spojení se rozroste základna zákazníků o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, 539 tisícům zákazníků kabelovou televizi a 200 tisícům uživatelů pevné telefonní linky.

„Kvalitní sítě nové generace jsou klíčovým předpokladem nejen českého ekonomického růstu. Tímto spojením chceme dál podporovat modernizaci ekonomiky, rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti v zemi,“ podotkl Dvořák.

Přední evropský hráč

Skupina Vodafone si samozřejmě polepší akvizicí i za hranicemi naší republiky, a to především v Německu, Maďarsku a Rumunsku, kde Liberty Global také působí.

Díky spojení obou společností se tak stane z Vodafonu jeden z hlavních evropských hráčů na trhu s internetovým připojením. Dohromady bude mít totiž skupina 116 milionů zákazníků v oblasti mobilních služeb a 22 milionů zákazníků kabelové televize a vysokorychlostních sítí nové generace, která pokrývá na 122 milionů domácností a firem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám