Hlavní obsah

Virtuální pochod proti útoku zaplavil Ameriku

Novinky, (rsk)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlna e-mailů, faxů a telefonátů se včera v rámci tzv. Virtuálního pochodu na Washington snesla na hlavní město Spojených států. V poselství určeném administrativě prezidenta George W. Bushe se jasně pravilo: nechceme válku s Irákem.

Článek

Nejvíce zpráv a telefonních hovorů mířilo do kanceláří amerického Kongresu a na adresu Bílého domu. Organizátoři si od protestu slibovali masívní účast, už jen proto, že pochodu se mohl zúčastnit kdokoli, aniž by opustil svůj domov. "Můžete protestovat proti politice Spojených států, aniž byste vyšli z obýváku," praví se v prohlášení na oficiální internetové stránce http://www.moveon.org/winwithoutwar.

Na straně protestujících je mnoho amerických aktivistů nebo známých tváří z Hollywoodu. Jednou z nich je herec Martin Sheen, který virtuální pochod podporoval v televizní reklamě.

"Myslím si, že demokracie nejlépe funguje, když se jí lidé účastní a vyjadřují své pocity," říká počítačový programátor David Gordon. "Jeden ze způsobů, jak toho docílit, je kontaktovat své zastupitele," dodává.

Členy sdružení Win Without War (Vítězství bez války) je dvaatřicet různých náboženských organizací, feministických seskupení nebo ekologických hnutí jako Greenpeace.

Reklama

Související témata:

Související články

Kde se na síti učit cizí jazyky

Cizí jazyky se lze učit i přes internet. Tempo a čas výuky si určujete podle svých možností. Internetové kurzy sice málokdy dokáží nahradit živého učitele,...

Výběr článků

Načítám