Hlavní obsah

Viagra dostane rádiové RFID čipy

Novinky, Australian IT

Největší světový výrobce léčiv společnost Pfizer vybaví balení Viagry RFID čipy, které slouží k rádiové komunikaci. Firma se tak snaží odlišit originál od napodobenin, které zaplavují nejen americký trh.

Článek

RFID technologii je podle Pfizera velmi nákladné napodobit. Vytvoříme tak "bariéru pro všechny ty, kteří napodobují náš produkt."

Malé počítačové čipy budou přichyceny na každém balení Viagry, stejně tak je prodejci naleznou i na paletách s tímto lékem.

Lékarníci a vůbec všichni prodejci Viagry si budou moci ověřit její pravost pomocí speciálního skeneru, kterým mohou nasnímaná data zaslat přes internet na webové stránky Pfizeru, kde dojde k ověření jejich pravosti.

Společnost Pfizer se již nechala slyšet, že však v žádném případě nebude zjišťovat, kam přesně jsou jednotlivá balení rozesílána. Díky RFID čipům by to totiž nebyl velkým problém. Zákazníkům by se to však líbit nemuselo.

Ve třetím čtvrtletí minulého roku prodal Pfizer Viagry celosvětově za 386 miliónů dolarů (asi 9,65 miliardy korun). Skoro polovinu tohoto produktu si koupili lidé na území Spojených států.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám