Hlavní obsah

V Praze se konaly závody superrychlých dronů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pátek večer vyvrcholilo v prostoru holešovické tržnice v Praze dvoudenní klání rychlých závodních dronů. Soutěž se konala v zasíťované dronaréně o rozměrech 30x30x7 metrů, jediné svého druhu v ČR. Piloti přitom řídili své stroje pomocí speciálních video brýlí, do kterých je přenášen obraz z letícího dronu.

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na závody superrychlých dronůVideo: Rotorama

 
Článek

Závodů konaných v rámci celoroční ligy Rotorama Open se účastnilo 23 vybraných pilotů z celé republiky, kteří se utkali v jednotlivých kvalifikačních kolech. Nejlepších devět pak postoupilo do finále. Drony vážící okolo 400 gramů a osvětlené LED diodami přitom musely proletět nasvícenou závodní tratí tvořenou mimo jiné bránami, vlajkami či vertikálními překážkami.

Jedním z hlavních favoritů celé akce byl 27letý Lukáš Lendvorský, který nakonec suverénně zvítězil. „Určitě jsem nervózní byl, David Svoboda mi hodně šlapal na paty. Zrychlení závodní koptéry z 0 na 100 km/h je necelá vteřina - stačí tedy drobné pochybení a stroj skončí v bezpečnostní síti, což znamená nulový bodový zisk. Měl jsem tedy určitě také trochu štěstí, které k tomuto sportu přece jen patří,“ komentoval průběh soutěže její vítěz.

Jak uvedl, trénuje zhruba třikrát týdně a na přípravu na závody padne většinou téměř celá jeho dovolená. Už nyní se chystá na další soutěž, která se bude konat za dva týdny v Bruselu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám