Hlavní obsah

Unikátní 3D mapy pokrývají nová města v Česku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mapy.cz zpřístupnily ve čtvrtek další města v unikátním 3D zobrazení. Nově si je tak možné prohlížet v trojrozměrném režimu kromě již dříve nabízených 16 měst také Nymburk, Břeclav, Hodonín, Uherské Hradiště a Olomouc. Aktualizace se dočkalo také Brno, které je nově pokryté 3D režimem celé.

Špindlerův Mlýn na 3D mapách na serveru Mapy.czVideo: Novinky

 
Článek

„Lidé si mohou 3D model města natočit ze všech stran, naklonit nebo si přizpůsobit výšku, ze které se chtějí na město dívat. Trojrozměrné zobrazení umožňuje lepší představu o terénu,“ uvedl Martin Fuks, senior produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Vojenská nemocnice Olomouc ve 3D zobrazení

Podle něj projevily zájem o nové 3D mapy již tisíce lidí. „Třeba Kutnou Horu si v 3D zobrazení od začátku roku prohlédlo téměř 6000 lidí, Litoměřice 5200 a Český Krumlov byl v 3D zobrazen v takřka 4500 případech,“ konstatoval Fuks.

„Dodnes si mohli návštěvníci Mapy.cz prohlédnout v trojrozměrném zobrazení Prahu, České Budějovice, Hradec Králové, Pardubice, Karvinou, Havířov, Kroměříž, částečně Brno, ale i menší města, která jsou zajímavými turistickými lokalitami, jako je Kutná Hora, Litoměřice, Kadaň, Aš, Český Krumlov, Hluboká nad Vltavou, Telč a Špindlerův Mlýn,“ připomněl Fuks.

Foto: Seznam.cz

3D zobrazení seřaďovacího nádraží v Nymburku

Kromě nových měst, která přibyla ve čtvrtek, plánuje Seznam.cz pořídit 3D modely dalších více než250 obcí a měst v Česku. „Na řadě jsou Přerov, Šumperk, Vsetín, Zlín, Znojmo a Krnov,“ uzavřel senior produktový manažer Mapy.cz.

Prohlédnout si již nafocená města v trojrozměrném režimu je možné přímo na serveru Mapy.cz. V nabídce podél horního okraje pouze stačí přepnout na volbu 3D pohled.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám