Hlavní obsah

Úchvatné 3D mapy si díky nové platformě může vytvořit každý. A to i zadarmo

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská společnost Melown Technologies spustila tento měsíc novou webovou vizualizační platformu, prostřednictvím které si může prakticky kdokoliv vytvořit 3D mapy. Zajímavé je i to, že novinku mohou lidé využívat úplně zadarmo.

3D mapy vytvořené prostřednictvím platformy MelownVideo: Melown

 
Článek

Unikátní mapovací platforma je k dispozici na stránkách melown.com. Vytvářet 3D pohledy na různá místa na naší planetě je možné prakticky ihned po přihlášení.

Použití webové aplikace by navíc mělo být natolik snadné, že vytvářet 3D pohledy na různé lokality zvládne skutečně kdokoliv. A to i bez jakýchkoliv zkušeností s programováním.

Intuitivní ovládání, pokročilý technický základ

Za intuitivním a svým způsobem i jednoduchým uživatelským prostředím se ukrývá poměrně propracovaný „stroj“. Pro technicky zběhlejší čtenáře – Melown staví na výkonném javascriptovém API, které využívá desítky terabajtů volně dostupných i prémiových dat v cloudu.

Foto: Melown

Ukázka 3D map – Mníšek pod Brdy

„Začínali jsme jako společnost vytvářející 3D modely měst z leteckých snímků. Do té doby nebyla na trhu k dispozici žádná technologie, která by umožňovala vizualizovat naši práci na webu. A do značné míry to platí i dnes. Právě proto jsme vytvořili Melown,“ prohlásil šéf společnosti Melown Technologies Ondřej Procházka.

Podle něj najde platforma využití v mnoha odvětvích, která pracují s mapami na denní bázi. Protože jde o webovou službu, všechny vytvořené služby je možné snadno sdílet prostřednictvím přímého propojení – například mezi zaměstnanci, klienty, ale zároveň i s přáteli na sociálních sítích.

Platformu používají i Mapy.cz

Uživatelé mohou platformu používat zadarmo, jak již bylo uvedeno výše. Náročnější jedinci, kteří budou chtít pracovat s většími objemy dat a s prémiovými soubory, pak mohou Melown používat za měsíční úplatu.

Mapovací platforma cílí pochopitelně především na druhou zmiňovanou skupinu uživatelů. Není bez zajímavosti, že platformu Melown využívá pro tvorbu 3D mapových podkladů například tuzemský server Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

Bližší informace o platformě i detailnější návod k jejímu použití jsou k dispozici na stránkách melown.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám