Hlavní obsah

Světoví lídři odhalí budoucnost technologického světa

Novinky, rim
Las Vegas

Už zkraje ledna vypukne největší veletrh spotřební a výpočetní elektroniky na světě - CES 2019 v americkém Las Vegas. Na něm se ukážou tišíce nových produktů ze světa hardwaru i softwaru, stejně tak zajímavé nicméně budou přednášky světových technologických lídrů, kteří odhalí budoucnost moderních technologií.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přednášky se na trendy a inovace v technologickém segmentu zaměřují na veletrhu CES pravidelně. Letošní seznam přednášejících je nicméně opravdu zajímavý.

Velmi očekávané je například vystoupení Johna Donovana, CEO telekomunikačního giganta AT Communications. Přestože tento operátor na tuzemském trhu nepůsobí, představí jeho šéf hlavní přednosti nového mobilního standardu 5G, jeho dopad na robotiku a virtuální a rozšířenou realitu.

Sluší se připomenout, že na éru 5G sítí se již připravují i tuzemští operátoři. A tak bude Donovanova přednáška okénkem do budoucnosti – do toho, co nás v následujících letech čeká.

Samořiditelné vozy

Americká ministryně dopravy Elaine L. Chao zase rozebere změny způsobené revolucí v transportu – zejména drony a samořiditelné vozy.

Samořiditelným vozům se bude věnovat i další řečník – John Krafcik, CEO společnosti Waymo. Pod jeho vedením se společnost Waymo, což je mimochodem projekt Googlu v oblasti samořiditelných vozů, oddělila od Alphabet Inc. V testovacím režimu vozy Waymo najezdily samostatně na 10 milionů mílí (více než 16 milionů km) a Waymo začala spolupracovat s automobilkami jako Fiat Chrysler nebo Jaguar Land Rover.

Mezi dalšími řečníky a vystavovateli najdete takové značky jako Bosch, BYTON, Continental Automotives, Faurecia, Hisense, Hyundai, iFLYTEK, Intel, LG Electronics, Living in Digital Times, Monster, Procter & Gamble, Panasonic, Qualcomm, Samsung, Schaeffler, Sony, TAITRA, TCL, Toyota, Valeo, WWE a ZF.

Největší technologická výstava

Brány hlavního výstaviště Las Vegas Convention Center se široké veřejnosti otevřou už v úterý 8. ledna, konec akce je pak naplánován na pátek 11. ledna. První tiskové konference jednotlivých společností nicméně startují už o dva dny dříve.

CES každoročně přiláká statisíce návštěvníků, v prostoru o rozloze 830 000 m2 se bude prezentovat na 4500 vystavovatelů. Na veletrhu se objeví to nejzajímavější z technologií včetně nejnovějších řešení v oblastech jako umělá inteligence, rozšířená a virtuální realita, chytrá domácnost, města a další.

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Novinky.cz nebudou na veletrhu chybět a stejně jako v loňském roce budou přinášet informace o těch nejzajímavějších technických novinkách přímo z Las Vegas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám