Hlavní obsah

Streamovací služba Disney+ za dva měsíce téměř zdvojnásobila počet uživatelů

Burbank

Streamovací služba Disney+ má zhruba pět měsíců od zahájení provozu po celém světě už 50 milionů předplatitelů. To je skoro dvojnásobek proti počtu ze začátku února, uvedla firma. Analytici ale upozorňují, že k rychlému růstu patrně přispívá krize kolem koronaviru, kdy je spousta lidí nucena zůstat doma a má na sledování filmů více času. V Indii, kde začala služba fungovat až minulý týden, přibylo zhruba osm milionů zákazníků.

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Logo společnosti Walt Disney na burze v New Yorku.

Článek

Disney+ je konkurenční službou Netflixu, která má téměř 167 milionů předplatitelů ve 190 zemích včetně České republiky. Netflix je na trhu už déle než deset let.

Služba Disney+ zatím působí zhruba v desítce zemí. V Evropě začala před 14 dny nabízet své služby v Británii, Irsku, Francii, Německu, Itálii, Španělsku, Rakousku a ve Švýcarsku. Zákazníkům nabízí například sci-fi ságu Hvězdné války, akční seriál The Mandalorian či dokumenty National Geographic. Firma do budoucna plánuje investovat do výroby původních děl v Evropě.

Současná koronavirová krize a nutnost trávit více času doma provozovatelům streamovacích služeb nahrává. Zájem je ale někdy tak velký, že Netfix byl v Evropě nucen na žádost EU dočasně snížit rychlost streamingu videí v zájmu zachování hladkého fungování internetu. V horší kvalitě budou v Evropě zpočátku dostupné i služby Disney+.

Disney+ jde proti Applu a Netflixu. Startuje ale s hendikepem

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Netflix rozšiřuje obsah v češtině

Oficiálně zatím streamovací platforma Netflix nesdělila nic, přesto si nelze nevšimnout, že se něco děje. V nabídce Obchod Play se objevila do češtiny...

Výběr článků

Načítám