Hlavní obsah

Sony prodala 50 miliónů televizních konzolí PlayStation 3

Novinky, Miloslav Fišer

Televizní konzole PlayStation 3 od společnosti Sony se prodává od druhé poloviny roku 2006. Za necelých pět let na trhu si toto zařízení koupilo už 50 miliónů lidí. Prvenství ale Sony nepatří, naopak mezi třemi nejoblíbenějšími konzolemi jí patří až poslední místo. Upozornil na to server X-bit Labs.

Článek

Nejoblíbenější je podle prodejů televizní konzole Wii od Nintenda. Té se ke konci loňského roku prodalo necelých 85 miliónů. Svůj úspěch si zajistila především interaktivním ovládáním každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Stačí mít v ruce speciální ovladač.

Druhé místo patří Microsoftu a jeho konzoli Xbox 360, která prolomila 50miliónovou hranici už letos v lednu. Proti Wii nabízí Xbox 360 vyšší výkon a lepší grafiku her.

Foto: Novinky

Xbox 360 Elite Edition

Zásadního vylepšení se navíc konzole Xbox 360 od Microsoftu dočkala v minulém roce. Díky systému Kinect se zcela obejdete bez dálkových ovladačů. Přístroj dokáže pomocí dvou infračervených čidel a citlivého mikrofonu snímat pohyb člověka před televizí a přenést jej do hry. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

Společnost Sony sází na zájem lidí o filmy. Její konzole Playstation 3 je jako jediná vybavena blu-ray mechanikou, díky čemuž dokáže konzole v obývacím pokoji nahradit i přehrávač v ceně několika tisíc korun.

Výhodou je také snadné připojení k domácí počítačové síti prostřednictvím WiFi. Díky tomu dokáže PlayStation například přehrát hudbu uloženou v počítači nebo bezproblémově surfovat na webu v pohodlí obýváku.

Reklama

Výběr článků

Načítám