Hlavní obsah

Širokoúhlá 30" LCD televize od firmy Prestigio

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba, kdy displeje z tekutých krystalů nahradí klasické rozměrné televize, je sice ještě hodně daleko, ale máte-li navíc okolo 80 tisíc korun, můžete si LCD televizi dovolit už nyní.

Foto: archiv Judo club Orlová

závody v Ostravě

Článek

TV s šířkou pouhých 8 cm

Širokoúhlou LCD televizi s vestavěnými stereofonními reproduktory, která je široká pouhých 8 centimetrů, zcela jistě ve vašem obýváku nepřehlédne žádná návštěva. Její vzhled působí moderně a zároveň reprezentativně.

Na zadní straně najdete neobvykle velké množství konektorů, které kromě vstupu z antény zahrnují např. port pro připojení k počítači, 2x SCART, S-video a konektory cinch pro obraz i zvuk. V praxi díky funkci obraz v obraze (PiP) můžete sledovat např. váš oblíbený DVD film a v malém okénku zároveň i televizní vysílání.

Nastavte si obraz přesně podle sebe

Po zapnutí se na televizi objeví velice pěkně graficky zpracované on-screen menu, které je i v českém jazyce. Prostřednictvím něj si můžete snadno naladit televizní stanice a nastavit obraz přesně podle vašich požadavků. Kromě poměru stran obrazu si můžete vybrat ze čtyř předdefinovaných režimů (standardní, dynamický, film, suave) a jednoho uživatelsky nastavitelného. Nastavovat přitom můžete kromě jasu a kontrastu také sytost barev a ostrost obrazu.

Pro běžné vysílání zbytečný luxus

Samotný obraz je dosti odlišný oproti klasické katodové televizi a bohužel při naladění českých televizních stanic přijímaných z běžné antény si budete více všímat všech nedokonalostí analogového vysílání. Barevné podání je možné lépe korigovat a zároveň překvapí vyšší kontrast a živější barvy, než je obvyklé u běžné televize. Úplně jiná situace však nastane při připojení DVD přehrávače nebo při sledování digitálního satelitního či kabelového vysílání, kdy je teprve možné využít plný potenciál této televize. Teprve tehdy dosáhnete čistého "oku lahodícího" obrazu, kterému lze jen máloco vytknout.

Z toho plyne zcela jasný verdikt. Pro běžné televizní vysílání je tato televize zbytečný luxus a její koupě má smysl v pouze v případě, že máte doma kabelovou televizi či digitální satelit, a nebo budete často sledovat filmy z DVD přehrávače.

Připravena pro digitální vysílání

Zcela jiná situace však nastane, jakmile i v České republice začne digitální vysílání, které je zatím ve stádiu testování. To umožní využít plný potenciál této televize, která nabízí možnost sledování vysílání v rozlišení až 1280x768, což je přibližně 2,5násobná kvalita současného televizního vysílání.

Technické parametry

  • Technologie: LCD
  • Úhlopříčka: 30" (76,2 cm)
  • Poměr stran: 15:9
  • Rozlišení: až 1280x768
  • Jas: 550 cd/m2
  • Kontrast: 600:1
  • Doba odezvy: 25 ms
  • Úhly pohledu: 170 st.
  • Upevnění na zeď: ano
  • Cena: 82 109 Kč s DPH
  • (zdarma DVD přehrávač)

Za zapůjčení děkujeme serveru LCD Panely.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám