Hlavní obsah

Seznam nabízí videa, nechá vydělat i jejich autory

Novinky, jky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Seznam začal úzce spolupracovat s internetovou televizí Stream.cz. Portál zařadil do svého portfolia především zábavná videa, která Stream.cz nabízí. V další fázi chce nechat vydělávat i běžné uživatele.

Článek

Ptáte se, jak to bude možné? Hlavně díky tomu, že budou do jejich právně nezávadných videosouborů, tedy těch, které neporušují autorská práva, vkládány placené reklamní spoty.

Podle majitele Seznamu Iva Lukačoviče se pak bude Seznam dělit o zisk z reklamy přímo s autorem videa. A nejen s ním - vydělat si bude moci také ten, kdo dané video umístí na své webové stránky.

Z undergroundu do legality

Internetová televize Stream.cz se vždy profilovala spíše jako undergroundové médium, nyní se pro ni však téměř vše mění. "V současné době se musíme proměnit tak, abychom vyšli vstříc uživatelům Seznamu," řekl ředitel Global Inspiration Miloš Petana.

Seznam plánuje využít video v několika směrech. Video sekce se již objevila na serveru Super.cz a v průběhu času by se měla videa ze Stream.cz objevit také na serverech Novinky.cz a Sport.cz.

Lukačovič chce milióny diváků

"Dali jsme si velmi vysoký cíl. Chceme, aby jedno určité video shlédlo do konce roku milión uživatelů," řekl předseda představenstva Seznamu Ivo Lukačovič. Zároveň dodal, že do videí bude umísťována krátká reklama. Spot by neměl před začátkem videa zabrat déle než deset vteřin.

Seznam zároveň také zakoupil podíl ve firmě Global Inspiration. Za jakých podmínek transakce proběhla, a zda se Seznam stal majoritním vlastníkem společnosti, odmítly obě strany komentovat.

Stream.cz plánuje spuštění mnoha zajímavých projektů. Vyjma pokračování kultovního seriálu Gynekologie se chystá například unikátní reality show Peklo, kterou povede Daniel Landa.

Reality show bude odlišná od tradičních formátů, na které jsou lidé z televize zvyklí. Bude ukazovat začleňovaní lidí na okraji společnosti zpět do života obyčejných lidí. Reality show bude mít dvanáct dílů, třináctý závěrečný bude vysílán v přímém přenosu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám