Hlavní obsah

Seznam.cz předal počítačovou učebnu dětem ve Frenštátu pod Radhoštěm

– Frenštát pod Radhoštěm
Novinky, mif

Ve čtvrtek předali zástupci internetového portálu Seznam.cz počítačovou učebnu v hodnotě 350 tisíc korun ve Frenštátu pod Radhoštěm. Vítězné družstvo 9.C si ji vysloužilo poté, co se stalo vítězem v soutěži Najdi co neznáš!, ve které se letos utkalo více než dva tisíce třídních týmů z celé České republiky.

Článek

Soutěž pro týmy ze základních škol a víceletých gymnázií vyhlásil Seznam už počtvrté a to na www.najdi.seznam.cz. S pomocí partnera projektu, kterým je společnost Mall.cz, Seznam slíbil výhercům počítačovou učebnu v hodnotě 350 tisíc korun. Podmínkou bylo absolvování tří dílčích kol, včetně finálového kola a správné zodpovězení více než stovky soutěžních otázek.

Cílem vědomostního klání nebylo jen odpovídat na věcné dotazy, ale především naučit děti ve věku 12 až 16 let správně hledat na internetu. Na www.seznam.cz se celkem 2 251 tříd z celé České republiky pustilo do pravidelné práce s fulltextem a snažilo se vybírat z velkého množství výsledků hledání tu nejpřesnější odpověď na soutěžní otázku.

„Soutěž je docela náročná a protože v ní jde také o čas, prožíváme i my velké napětí a soutěžním týmům moc fandíme“, přiznává Radka Urbanová, marketing executive Seznamu a zároveň manažerka soutěže. „Vítězům gratulujeme a těšíme se na osobní setkání v polovině dubna.“

Celkový počet soutěžních týmů
Základní školy
6. třídy517 družstev
7. třídy528 družstev
8. třídy506 družstev
9. třídy526 družstev
Víceletá gymnázia
prima46 družstev
sekunda36 družstev
tercie52 družstev
kvarta40 družstev

Aby soutěžení bavilo děti po celých devět týdnů, připravil pro ně Seznam drobné ceny také po každém dílčím kole. Nejlákavější ceny však byly připraveny na konec: počítačová učebna pro vítěznou školu a pro jednotlivé soutěžící pak MP3 přehrávače, hodinky Swatch, škola v přírodě, stojánek na mobil nebo trička s motivem soutěže.

Soutěž skončila poslední březnový den a díky 100 procentům správných odpovědí ji vyhrálo družstvo 9.C ze Základní školy v severomoravském Frenštátu pod Radhoštěm. Počítačovou učebnu jim zástupci Seznamu osobně předají ve čtvrtek 16. dubna v budově školy.

Více informací o soutěži Najdi co neznáš! naleznete ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám