Hlavní obsah

Seagate prodlouží záruku u disků na 5 let

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seagate oznámila prodloužení záruční doby na 5 let u všech svých pevných disků určených pro stolní počítače, notebooky a servery. Výjimkou jsou pouze externí pevné disky, u kterých se záruční doba nemění.

Foto: PROVARHANY (archiv)

Památkově chráněný varhanní stroj v kostele sv. Marie Magdaleny má díky spolku PROVARHANY naději na záchranu.

Článek

Stalo se tak navzdory trendu zkracování záručních dob u pevných disků, ke kterému přistoupili všichni nejvýznamnější výrobci v minulých letech, když snížili záruční dobu u nejlevnějších disků ze tří let na pouhý jeden rok.

Jak zareaguje konkurence sice zatím ještě není jisté. Je však pravděpodobné, že v rámci konkurenčního boje prodlouží záruku i u svých disků.

Pětiletá záruka u disků Seagate by měla začít platit téměř okamžitě, neboť firma oznámila, že ji poskytne na disky prodané svým distributorům od 1.června letošního roku.

Ještě letos pevný disk s kapacitou 500 GB

Seagate, který se rozhodl získat zpět ztracenou pozici technologického lídra v oblasti pevných disků, již v červnu oznámil, že do konce letošního roku přijde s více než desítkou nových výrobků. Mezi nimi je i pevný disk s kapacitou úctyhodných 500 GB.

Anketa

Je pro vás delší záruka při výběru disku rozhodující?
Určitě ano
30,3 %
Ano, ale záleží i na ostatních parametrech
43,1 %
Ne
26,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 459 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám