Hlavní obsah

Samsung jde po krku iPadu Mini, žaluje Apple za porušení patentů

Novinky, mif

Patentová válka mezi Samsungem a Applem se táhne už od loňského dubna. Jihokorejský elektronický gigant nyní nekončící spor vyostřuje a žalobu rozšiřuje o nový iPad Mini. Tomu může v krajním případě hrozit i zákaz prodeje.

Foto: Apple

iPad Mini

Článek

Stejně jako u starších iPadů a chytrých telefonů iPhone porušuje nejnovější jablečný tablet podle Samsungu jejich patentová práva týkající se technologií UTMS a WiFi. Rozšíření žaloby o iPad Mini není nijak překvapivé, zástupci jihokorejské firmy to podobně udělali už s iPhonem 5 v září. [celá zpráva]

Apple se se svým největším konkurentem soudí kvůli vzhledu jeho tabletů a chytrých telefonů Galaxy. Ty prý "otrocky" kopírují jeho produkty iPhone a iPad.

V právních bitvách je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč).

Právníci Samsungu však věří, že se jim podaří vývoj celého sporu zvrátit ve svůj prospěch. Na začátku týdne proto požádali americkou Komisi pro mezinárodní obchod (ITC), aby přezkoumala rozhodnutí kalifornského soudce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám