Hlavní obsah

Rychle a zběsile 5 se stal nejčastěji pirátsky staženým filmem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akční film Rychle a zběsile 5 se v roce 2011 stal nejčastěji pirátsky stahovaným snímkem. Vyplývá to z údajů sdílecího blogu Torrent Freak, které citoval zpravodajský server BBC News.

Článek

Páté pokračování oblíbené série si stáhlo 9,2 miliónu uživatelů. Na druhé příčce se umístila s 8,8 milióny stažení Pařba v Bangkoku následovaná Thorem, thrillerem Zdrojový kód, akční film Jsem číslo čtyři svůj název nenaplnil a umístil se na páté příčce.

Letos ovšem nebyl mezi pirátsky stahovanými filmy tak jednoznačný vítěz jako v loňském roce Avatar Jamese Camerona, který zaznamenal 16,6 miliónu stažení. Cameron se přitom nechal slyšet, že natáčení filmů v 3D formátu by mohlo pomoct lidi odradit od nelegálního stahování snímků.

Částečně se možná jeho slova letos naplnila - jen dva z deseti pirátsky nejstahovanějších letošních filmů byly ve 3D formátu - Thor a Harry Potter; to ovšem může stejnou měrou svědčit o klesající oblibě 3D, jako o těžkostech při stahování tohoto formátu.

V první desítce nejčastěji stahovaných filmů se neobjevily letošní kasovní trháky Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, ani Transformers 3.

Deset nejstahovanějších filmů mezi piráty
PořadíNázev filmuPočet stažení v miliónech
1.Rychle a zběsile 59,2
2.Pařba v Bangkoku8,8
3.Thor8,3
4.Zdrojový kód7,9
5.Jsem číslo čtyři7,6
6.Sucker Punch7,2
7.127 hodin6,9
8.Rango6,4
9.Králova řeč6,2
10.Harry Potter a Relikvie smrti - část 26

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám