Hlavní obsah

Ruský spammer nalezen mrtev

MOSKVA

Rus Vardan Kušnir, který byl nechvalně proslulý rozesíláním nevyžádané pošty všem myslitelným příjemcům, byl v neděli nalezen mrtev ve svém moskevském bytě. Podlehl mnohačetným ranám, které mu do hlavy zasadil dosud neznámý vrah, informoval server mosnews.com.

Článek

Pětatřicetiletý Kušnir vedl několik jazykových škol, ve kterých se vyučovala angličtina a které byly známy svou agresivní internetovou reklamou. Firma každý den rozesílala milióny elektronických vzkazů.

Rozhořčení majitelé e-mailových schránek se v minulosti bránili například tím, že na mnoha místech zveřejnili telefonní číslo jedné ze škol. Ovšem ne jako kontakt pro zájemce o jazykové kurzy, nýbrž jako spojení na podnik nabízející levný sex nebo výhodný nákup nemovitostí.

Stejnou školu při další "odvetě" příjemců spamu zahltily stovky telefonátů a zpětných e-mailů. Ani to však Kušnira neodradilo. E-maily jsou tu od toho, bránil rozesílání spamu. V Rusku není zasílání nevyžádané pošty nelegální. Poslanci ale již pracují na návrhu normy, která by tuto praktiku postavila mimo zákon, podobně jako je tomu v Evropě i Spojených státech.

Ruská média nyní spekulují o tom, že někdo již prostě neměl s Kušnirovými internetovými aktivitami trpělivost a spammera "potrestal".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám