Hlavní obsah

Prodal kód Windows, půjde na dva roky do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Federální soud poslal v pátek hackera známého pod jménem "illwill" na dva roky do vězení. Muž totiž prodával prostřednictvím internetu zdrojové kódy systému Windows.

Článek

William Genovese byl usvědčen za prodej zdrojových kódů Windows minulý rok. Žalobce pro něj žádal trest odnětí svobody od 10 do 30 měsíců.

"Genovese je predátor, který už má za sebou celou řadu kriminálních činů," odůvodnil poměrně vysoký rozsudek 24 měsíců odnětí svobody americký soudce William Pauley.

Devětadvacetiletý Genovese si již dříve totiž odpykal 12 trestů v nápravném zařízení, mimo jiné se dopustil i sexuálního obtěžování.

Po návratu z vězení, kam se Genovese vydá 14. března, jej čeká tříletý soudní dohled. Na jeho počítač rovněž budou nainstalovány programy, které umožní "další sledování této osoby", uvedl v rozsudku Pauley.

O tom, že se na internetu objevily kusy zdrojového kódu Windows, se Microsoft dozvěděl loni 12. února. Ještě týž den je Genovese stačil pomocí svého webu nabídnout k prodeji. Prvním a velice pravděpodobně také posledním zákazníkem Genovese byli zaměstnanci Microsoftu. Za kód mu zaplatili 40 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám