Hlavní obsah

Postavte se nestvůře s pomocí elektrické síly ve hře inFamous 2

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Po třech letech přichází druhý díl hry inFamous, která je dosud nejprodávanějším titulem na konzoli PlayStation 3. V novince inFamous 2 máte opět schopnost stejně jako komiksový hrdina ovládat elektrickou energii, která vám kontrolovaně prýští z rukou. V graficky téměř dokonalé hře bude vaším úkolem použít zařízení RFI proti nestvůře jménem Beast.

Článek

Kdo nezná tři roky starý první díl veleúspěšné hry inFamous, který má na svědomí taktéž studio Sucker Punch, bude nejspíš začátkem hry překvapen. InFamous 2 vám předchozí děj totiž příliš nepřipomene. Během pár prvních vteřin vybaveni elektrickou silou ve vašich dlaních bojujete jako bývalý poslíček Cole proti obřímu monstru jménem Beast, které má sice podobu člověka, je však asi stokrát větší a abnormálně silné.

Po pár komiksových předělových scénách však vše začíná od znova. S pomocí kamaráda jménem Zake a agentky Kuo se dostáváte do New Marais, které je od Beastem aktuálně zničeného města Empire City vzdálené jen 1500 mil. Dalším cílem jste vy a tak máte jen pár dní na to, abyste se naučili použít zařízení RFI a monstrum zničili.

Nebude to ale procházka růžovým sadem, neboť město ovládá šílený diktátor a tak se vám do cesty staví nejen vojáci, ale i civilisté a samozřejmě nejrůznější monstra trochu rozumnějších rozměrů. Naštěstí na to vše nejste úplně sami, pomůže vám nejen Kuo vycvičená ze CIA, ale i trochu alternativnější Nix.

Od začátku máte v rukou superschopnosti elektrické magie, kterými dokážete nejen eklektickým výbojem zasáhnout cíl, ale pro boj na blízko jste vybaveni také vidlicí, která pár ranami dokonale nepřítele uzemní. Tím rozmanitost samozřejmě nekončí.

Postupem hry se učíte nové a nové kousky díky úspěšným zásahům nepřítele, takže se lepšíte vlastním snažením. Není tak divu, když postupně létáte na elektrických drátech, vrháte výboji auta a jedním plivnutím blesku zabijete i několik nepřátel.

Už první díl nasadil laťku velmi vysoko a tak se dvojka posunuje pomaleji. I tak je grafika téměř dokonalá díky propracovanosti krajin i měst do nejmenšího detailu každého šroubku. Nejlepšími momenty jsou samozřejmě pestrobarevné souboje s velmi efektními blesky a výbuchy, kdy si budete připadat jako v některém z komiksových filmů od nakladatelství Marvel.

Důležitá je také hratelnost, která je velmi intuitivní. Ovládání postavy z takzvaného třetího pohledu probíhá pomocí ovladače DualShock, což je oproti některým ostatním velmi snadné a hráč se s hlavní postavou sžije velmi rychle. Některé možná zklame, že není využit pohybový ovladač Move, k němuž hra přímo vybízí, to si však budeme muset počkat nejspíše až na další díl.

Velkou novinkou inFamous 2 je komplexní editor uživatelských úrovní, který je známý v podobném rozsahu například ze hry LittlBigPlanet. Díky rozsahu je na první pohled zdánlivě složitý, ale po nahlédnutí do editace různých předem připravených misí, může procitnout a zazářit opravdu téměř každý.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám