Hlavní obsah

Počítačové podsvětí má nový cíl - společnost Nintendo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonská společnost Nintendo se v minulých dnech stala terčem kybernetického útoku. Hackeři podle sdělení podniku sice pronikli k firemnímu serveru, žádných citlivých údajů o klientech ani o firmě samotné se ale prý nezmocnili.

Foto: Profimedia.cz

V minulých dnech se stala terčem útoků hackerů i společnost Nintendo.

Článek

Nintendo je výrobcem herních konzolí Wii a na trhu si konkuruje především se společností Sony a její konzolí PlayStation, stejně jako se společností Microsoft, která provozuje konzole Xbox.

Mluvčí firmy Ken Toyoda podle agentury AP řekl, že útok se odehrál před pár týdny a hackeři se při něm zaměřili na server americké součásti firmy. "Žádná třetí strana škody neutrpěla, faktem ale zůstává, že to byl pokus o průnik do našeho systému," řekl mluvčí.

Větší smůlu měla jiná japonská společnost Sony, která se v minulých měsících víckrát stala terčem útoku. I v tomto případě hackeři útočili na servery amerických poboček. Na jaře se hackeři ve dvou vlnách dostali ke zhruba 100 miliónům zákaznických účtů, kde se zmocnili čísel kreditních karet, jmen, adres i telefonních čísel uživatelů. Manažeři Sony byli kvůli tomu předvolání před výbor amerického Kongresu.

Stupňující se útoky

Zatím není jasné, kdo za největšími útoky na servery Sony stojí. Za nejnovějším útokem proti webu společnosti Sony Pictures, který byl oznámen v minulých dnech, je patrně skupina hackerů, kteří si říkají Lulz Security, nebo jen LulzSec. Stejná skupina se nyní přihlásila i k útoku na server společnosti Nintendo.

"Nintendo nás nezajímá. N64 (herní konzole Nintendo) se nám až moc líbí - upřímně doufáme, že Nintendo tu díru zalepí," uvedli hackeři ve zprávě na síti Twitter. Na server Nintenda prý zaútočili jen z legrace. Skupina LulzSec si název odvodila z anglického sousloví "laugh out loud" (výsměch) a při posledním útoku na web Sony Pictures se dostala k osobním údajům více než jednoho miliónu klientů.

Hackeři tvrdí, že zabezpečení serverů Sony je nedostatečné, což připustili i někteří experti na počítačovou bezpečnost. Firma uvedla, že už zabezpečení svých sítí posílila. V souvislosti s kybernetickými útoky na své servery Sony už dříve kontaktovala i americký Federální vyšetřovací úřad (FBI).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám