Hlavní obsah

Počítač v klávesnici může ušetřit místo

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Řešíte problémy s nedostatkem místa ve vaší kanceláři či domácnosti? Pak by vás mohl zaujmout nový počítač od americké firmy Cybernet Manufacturing, který je celý zabudován jen ve trochu vyšší klávesnici.

Článek

Počítač nese označení Elite-4 a dokáže ušetřit nejen místo na vašem stole, ale také snížit váš účet za elektřinu, neboť má výrazně nižší spotřebu energie než klasické stolní počítače. Jeho srdcem jsou procesory Pentium 4 nebo Celeron s taktovací frekvencí 1,7 až 2,8 GHz. Operační paměť je typu DDR333 a může mít velikost až 2 GB. V počítači je použit běžný 3.5" pevný disk, přičemž si v současné době můžete vybrat z kapacit od 40 GB až do 200 GB.

Všechny ostatní součásti (grafická, zvuková i síťová karta) jsou integrovány na základní desce s čipsetem SIS651. V základní výbavě však nenajdete disketovou mechaniku a ani CD/DVD mechaniku. Obojí však lze mít za příplatek. Zato jsou k dispozici dva vysokorychlostní porty FireWire a čtyři porty USB 2.0.

Celý počítač v klávesnici váží 3,4 kg a je možné jej zakoupit za cenu začínající na 449 dolarech, což je v přepočtu necelých 12 tisíc korun. V současné době je počítač dostupný pouze v USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Kodak končí s prodejem klasických fotoaparátů

Firma Kodak končí s prodejem kinofilmových fotoaparátů a místo nich se bude soustředit už jen na digitální přístroje. Zatím ale jen ve vyspělých zemích západní...

Nové ATI Catalysty 4.1

Kanadská firma ATI vydala nové ovladače s označením Catalyst 4.1, jenž jsou určeny pro všechny grafické karty Radeon.

Výběr článků

Načítám