Hlavní obsah

Počet domén .eu loni stoupl o 5,4 procenta na 3,7 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet registrovaných domén s koncovkou .eu se loni zvýšil o 5,4 procenta na 3,7 miliónu jmen. Registrace tak rostly téměř stejným tempem jako v předchozím roce. Oznámilo to sdružení EURid, které má správu evropských domén na starosti.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V roce 2012 bylo v průměru obnoveno 80 procent doménových jmen s evropskou koncovkou. Během 4. čtvrtletí bylo zaregistrováno 230 752 nových domén .eu. Z toho tři procenta činily víceleté registrace. Ve srovnání s předchozím čtvrtletím vzrostl počet víceletých registrací téměř o polovinu.

"Míru růstu, která je srovnatelná s rokem 2011, považuji za vynikající úspěch, zejména ve světle stále trvající globální ekonomické krize," uvedl výkonný ředitel sdružení EURid Marc Van Wesemael.

Celkový počet registrací .eu vzrostl ve 22 z 27 členských států EU. V Bulharsku, Belgii, Slovinsku, Litvě a Finsku zaznamenaly domény růst nad pět procent. Nejvíce registrovaných domén .eu měli majitelé z Německa (1,14 miliónu), Nizozemska (481 000) a Velké Británie (341 000). Česko se řadí v rámci zemí EU se 154 000 doménami na sedmé místo.

Internetová doména .eu patří mezi největší domény nejvyšší úrovně na světě a spojuje 500 miliónů lidí ve 27 členských zemích EU do jedné internetové identity. Vznikla v roce 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám