Hlavní obsah

Po T-Mobilu a O2 spustí vlastní internetovou televizi také Vodafone

Praha

Operátor Vodafone v březnu spustí vlastní televizní službu s názvem Vodafone TV. Půjde o placenou internetovou televizi, globální produkt Vodafonu, který firma v Česku zahrne do svého portfolia. Uvedl to generální ředitel Petr Dvořák na setkání s novináři.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Televizi si bude možné pořídit se set-top boxem a pak ji využívat i přes aplikaci pro mobilní zařízení, tedy telefon i tablet. Televize bude fungovat jak s fixním internetem od Vodafonu, tak od jiných poskytovatelů. Další podrobnosti se zákazníci dozvědí v průběhu března.

Zájem o placenou TV roste, za pár let ji bude mít většina domácností

Internet a PC

Vodafone zatím vlastní internetovou televizi nenabízí. Na trhu fungují například konkurenční O2 TV nebo televize od T-Mobilu. Vodafone nicméně od loňska vlastní největšího tuzemského kabelového operátora UPC se zhruba půl milionem zákazníků televizních služeb. Značka UPC se má od dubna změnit na Vodafone.

Vodafone je na trhu 20 let. Za tu dobu investoval v Česku 67 miliard korun a mateřské firmě Vodafone Group na dividendách vyplatil přes devět miliard Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Zájem o DVB-T2 set-top boxy nepolevuje

Zájem o set-top boxy a nové televizory v souvislosti s přechodem na nový standard DVB-T2, který byl podle prodejců značný v prosinci, nepolevuje ani na začátku...

Na Moravě utichne DVB-T vysílání

Část Česka již má přechod na nový standard pozemního digitálního vysílání DVB-T2 již za sebou, další to teprve Česká. Na konci března například dojde k vypnutí...

Výběr článků

Načítám