Hlavní obsah

Po Applu zamíří do finančního světa také Google. Bude nabízet bankovní účty

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do velkého světa financí se chystá vrhnout další technologická společnost. Po americkém Applu, který se snaží uspět v zahraničí s vlastní kreditní kartou, bude bankovní účty nabízet také Google. Informoval o tom list The Wall Street Journal s tím, že podnik ze skupiny Alphabet chystá novou službu pro své uživatele spustit v příštím roce.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Google nebude začínat od píky, se správou bankovních účtů bude tomuto technologickému podniku pomáhat banka Citigroup a malá družstevní záložna, která působí na Standfordské univerzitě. Projekt má předběžný název Cache.

„Chystáme hluboké partnerství s bankami. Může to být pro nás delší cesta, ale o to udržitelnější,“ uvedl v rozhovoru pro The Wall Street Journal viceprezident pro platby Googlu Caesar Sengupta.

Kreditka Applu je sexistická, burcují uživatelé

Internet a PC

Podle něj bude společnost nabízet běžným spotřebitelům i podnikatelům v rámci služby Cache výhodné nabídky i věrnostní programy. Zdůraznil přitom, že se uživatelé nemusí bát ani o svá data – finanční údaje jednotlivých střadatelů totiž Google prodávat nebude.

Konkrétnější plány však zatím prozrazovat nechtěl. V tuto chvíli tedy není jasné, kdy přesně by měla být služba Cache spuštěna, kde všude bude dostupná a za jakých podmínek ji budou moci lidé využívat.

Apple již nabízí vlastní kreditku

Google nabízel stejně jako Apple již delší dobu možnost do chytrých telefonů a tabletů nahrát platební kartu od banky a v obchodech následně k platbám využívat pouze zmiňovaná mobilní zařízení. Vždy šlo však o kartu, kterou museli mít lidé sjednanou přímo v nějaké konkrétní bance, nikoliv u Applu či Googlu.

Zlom nastal až letos, kdy společnost Apple přišla s vlastní platební kartou zvanou Card. S ní způsobil počítačový gigant v zahraničí doslova mánii, a to především díky nabízeným službám. Lidé totiž mohou dostávat část peněz za své platby nazpět. V podstatě se tak americký počítačový gigant s lidmi rozdělí o provize, které u obchodníků platí. Z jednotlivých plateb by lidé měli získat 2 % nazpět, v případě nákupů v Apple Storech dokonce 3 %.

Stejný vstup do finančního světa nyní plánuje se službou Cache také Google.

Foto: archív výrobce

Apple Card

Reklama

Související články

Apple chce změnit svět her i placení

Společnost Apple nebude nabízet už jen zařízení, daleko více se zaměří na nabídku jednotlivých služeb pro své zákazníky. A už nyní je zřejmé, že se fanoušci...

Šest z deseti Čechů investuje do nemovitostí

I když jsou nemovitosti v poměru k příjmům pro větší část obyvatelstva drahé, nebo právě proto – v posledních pěti letech zdražily zhruba dvojnásobně -, pro...

Výběr článků

Načítám