Hlavní obsah

Plochých 19" panelů začíná být nedostatek, uvádí výrobci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle výrobců plochých panelů bude zanedlouho na trhu nedostatek 19" LCD monitorů. Je proto možné, že se jejich cena krátkodobě zvýší.

Článek

Plochých displejů s uhlopříčkou 48,3 centimetru je na světovém trhu stále méně. O tyto výrobky totiž mají lidé velký zájem. Výrobci nestačí uspokojovat jejich poptávku.

Jeden z velkých výrobců LCD panelů firma CMO (Chi Mei Optoelectronics) uvedla v rozhovoru pro deník DigiTimes, že v letošním prvním kvartále prodává měsíčně kolem 300 000 kusů monitorů. Ve druhém čtvrtletí očekává firma další zvýšení poptávky. Výrobci 19" displejů se shodli, že jen za tento rok jich prodají od 6,5 do 9 miliónů kusů.

Situace ohledně dostupnosti některých modelů obrazovek by se však měla postupně zlepšovat. Údajně již koncem března, kdy najednou do provozu linky společností AU Optronics a Innolux Display.

Celkový počet prodaných plochých monitorů by měl letos dosáhnout počtu 106 miliónů kusů, uvedla analytická společnost DisplaySearch. Do popředí zájmu kupujících se brzy dostanou také širokoúhlé 20.1 palcové monitory. Jejich obrazovka nabídne plochu srovnatelnou se dvěma papíry formátu A4 položených vedle sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám