Hlavní obsah

Panasonic zveřejnil ceny svých Blu-ray přehrávačů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Panasonic koncem června zveřejnila ceny svých Blu-ray přehrávačů. Za jednotku DMP-BD10, která umí přehrávat optické disky nové generace, žádá firma 1300 dolarů, tedy v přepočtu 31 200 korun.

Článek

Po několika odkladech uvedení Blu-ray systémů se zdá, že se tyto mašinky nakonec objeví na trhu v dostatečném množství. Výrobek Panasonicu za téměř 32 000 korun bude dostupný v průběhu září.

Podobně jako řada konkurenčních produktů, viz. Samsungův BD-P1000 [celá zpráva], je i DMP-BD10 kompatibilní s klasickými DVD a CD nosiči.

V podobném termínu jako Panasonic představí vlastní Blu-ray stolní přehrávače i společnosti Pioneer (model BDP-HD14) a Sony (BDP-S1).  Závěrem roku by s dalším kouskem, který by však uměl číst jak Blu-ray tak k němu konkurenční HD DVD média, mohl přijít Samsung [celá zpráva] a firma LG Electronics, která vzdala vývoj Blu-ray systému a zaměřila se směrem combo mechaniky. 

Ceny Blu-ray přehrávačů jsou dvojnásobné v porovnání s konkurencí - například dosud nejlevnějším BD systémem je BD-P1000 za 999 dolarů. HD DVD přehrávač Toshiby je dostupný od 499 dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám