Hlavní obsah

On-line hry: Zlato z GameGune 2008 si odvážejí Made in Brazil a Av3k

Novinky, Jakub Trulík

Na domácí scéně je znát únava z ESWC a WCG kvalifikací. Zatímco tu první již máme za sebou, druhá právě vrcholí. Obrovský úspěch zaznamenalo Slovensko, kapitán reprezentace .PhP je mezi pěticí nominovaných na nejlepšího nováčka roku. Minulý víkend se většina očí progamerů zaměřila na španělskou akci GameGune, v níž se bojovalo o částku 750 000 korun.

Článek

Novinky z domova

  • Počátkem týdne byly rozlosovány skupiny 2.ročníku TrackMania turnaje wX.SummerCup 2008. Mezi 16 přihlášenými bohužel chybí obhájce titulu nEophyte i vícemistr xGenesis. Protože mezi účastníky nenajdeme ani nově vzniklou stáj eSuba, jasným favoritem jsou inteRaction, kteří posledně skončili na bronzové příčce.
  • Domácí WCG kvalifikace zná postupující na české a slovenské finále ve hře Starcraft: Broodwar. Z 42 přihlášených Čechů zůstalo osm posledních, nejlépe se dařilo Lord.Ghoustovi, Thebisovi a KrOOdeRovi. Zbylé slovenské osmičce vévodí loňský WCG reprezentat Maix, těsně za ním zůstává dvojice Sid a BOOGIE. České finále se koná již tuto sobotu v Praze-Čestlicích.
  • Čas na podání přihlášky na jednu z nejstarších a největších tuzemských lanek se krátí. LanCraft Summer 2k8 se bude konat 21. až 24. srpna již tradičně v městě Rýmařov. Soutěžit se bude ve strategiích Warcraft 3, Starcraft a DotA.
  • Vítězem Intel Call of Duty 2 ligy o ceny v hodnotě 125.000Kč se stal tým nEophyte. Pětice hráčů dostoupala v soutěži pořádané portálem GamePark až na nejvyšší stupínek, ikdyž se už delší dobu aktivně věnuje Call of Duty 4.
  • Marek ".PhP" Kádek z Reason-Gaming je v pětici nominovaných na nejlepšího nováčka letošního roku. Slovenský hráč Counter-Strike: Source bude bojovat o tento titul s Korejcem WhOem (Warcraft 3), Francouzem OZWALDEM (Call of Duty 4), Američanem n0thingem a Němcem cyxem (oba Counter-Strike 1.6).

.PhP, WT a .PhPeho otec na nizozemském TLR WZZRD Challenge

Novinky ze světa

  • Do kádru německé organizace mousesports se po roce vrací Christian Chmiel. Zkušený Němec s přezdívkou Blizzard bude zastávat pozici náhradníka v Counter-Strike 1.6 sestavě a zároveň bude fanoušky mouz informovat o interním dění v týmu.
  • SK Gaming se rozhodli propustit svou Call of Duty 4 sekci. Tým, jenž před vstupem do SK hrál jako 6Devils, nedokázal během šestiměsíčního angažmá získat žádný cenný trumf. Naposled vyhořel i na prestižní akci Antwerpen eSports Festival. Okamžitě po vypadnutí dostal sbohem od vedení ambiciózního klanu.
  • Švédští fnatic představili svou staronovou posilu. Stal se jí legendární Nizozemec Sander Kaasjager, který se vrací k hraní Quake 3 po zhruba 2 a půl letech. Známý hráč s přezdívkou Vo0 získal během posledních let i několik prvenství ve hře Painkiller.
  • Známá britská organizace Four Kings se chystá naplno vrátit do vod Counter-Strike 1.6, v nichž v minulosti získala nejedno ocenění. K tomu by jí měl dopomoci finský tým ve složení SPIKEONE, Kuppi, lurppis, natu a toomi, jenž před tím hájil barvy portugalských Excello.
  • Call of Duty 4 kádr německého ID Gaming přestoupil ke konkurenčním a-Losers. Kromě změny dresu přistoupili hráči i k výměně dvou členů. Rozloučili se s kallem a eLoem, místo nichž přivítali posily rokena z CoolerMaster Team a juLa ze Speed-Link. Zbylou trojici tvoří m4x, croX a eqkl1pse.

Sander "Vo0" Kaasjager - vítěz anket o nejlepšího hráče a zároveň nejlepšího nováčka roku 2005

Akci GameGune 2008 dominovali Brazilci a Polák

Letošní léto je doslova nabité velkými akcemi. Do krátkého časového úseku je vtěsnáno několik světově proslulých turnajů o astronomické částky. Jedním z těch největších je španělská lanka GameGune 2008. Ta se odehrála během posledního víkendu v městě Bilbao a zúčastnilo se ji kolem 4.000 hráčů. Hlavní turnaje byly letos v Counter-Strike 1.6 a Quake 3, v nichž se bojovalo v přepočtu o téměř 750.000Kč.

Na turnaj o 22.500€ v Counter-Strike 1.6 přijely týmy z celého světa. Adeptů na ukořistění zlata bylo hned několik. Mezi ty hlavní patřily zejména němečtí mousesports, brazilští Made in Brazil, ukrajinští Amazing Gaming, američtí Evil Geniuses nebo i domácí x6tence.

Základní skupiny se obešly bez výrazného překvapení. Zklamáním může být pouze nepostup dánských wooSai, kteří měli určitě větší ambice než skončit třetí v jedné z nejslabších skupin. Kdo by na tomto turnaji vsázel pouze na favority, přišel by zřejmě ke slušnému balíku peněž, protože i play-off dále postupovalo podle papírových předpokladů. Ve finále nakonec proti sobě stanuli borci z Made in Brazil a mousesports.

Němci potřebovali k vítězství uhrát dvě mapy, protože v 3.kole zaváhali s Amazing Gaming a do finále se prokousali nižší částí pavouku, v jejíž posledním klání oplatili Ukrajincům předešlou prohru. Naopak Brazilci nastoupili do boje o zlato s vědomím, že jim stačí jediná výhra ze dvou zápasů. Z relativního klidu je okamžitě vytrhnuli urputní mouz, kteří je na první mapě deklasovali 16:5. V posledním rozhodujícím zápase jim však došly síly a zisk 12.000€ nakonec putoval do Brazílie.

Konečné pořadí Counter-Strike 1.6 turnaje je tedy následující:

  • Made in Brazil - 12.000€
  • mousesports - 6.000€
  • A-Gaming - 3.000€
  • x3o - 1.500€

Made in Brazil - mistři GameGune 2008

Quake 3 turnaj o 7.000€ byl rovněž obsazen celosvětovou špičkou. Objevil se zde například Rus Cooller, Číňan RazerJ, Nizozemec Vo0 nebo Švéd fox. Všechny předpoklady však rozboural mladý talent z Polska, Maciek Krzykowski hrající jako Av3k. Ten celým play-off prolítnul doslova jako raketa, postupně porazil Rakušana noctise, foxe a nakonec v prvním finálovém zápase i RazerJe.

Ten hned poté jednoznačně přemohl foxe v posledním zápase nižší části pavouka a s velkou vervou vtrhnul i do odvetného duelu s Av3kem. Na první mapě hrané dvěmi různými styly Poláka bez větších problémů zničil a nebýt toho, že s ním už před tím prohrál v základní části play-off, mohl se radovat z prvenství.

Takhle muselo dojít na druhou mapu, jejíž první polovina skončila až v prodloužení v těsný prospěch Krzykowskeho. V rozhodující druhé polovině se Av3k opět dostal do svého šíleného tempa a nic už nenechal náhodě. Konečné skóre 22:4 jednoznačně potvrdilo jeho oprávněné prvenství na této španělské akci.

Konečné pořadí Quake 3 turnaje na GameGune 2008:

  • serious/Av3k - 3.000€
  • RazerJ - 2.000€
  • LLL.fox - 1.000€
  • 4K.noctis - 600€
  • mouz.cooller - 400€

Av3k, vítěz GameGune 2008 a dvě krásné exotické hostesky

Turnaje se zúčastnil i Čech Kryštof "Krysa" Černý, který bohužel nepostoupil ze základní skupiny, v níž nestačil pouze na silného foxe a noctise a ukončil tak svou španělskou pouť na konečném třetím místě skupiny A.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám