Hlavní obsah

On-line hry: Zkuste volně stažitelnou Enemy Territory

Novinky, Michal Sztemon

V aktuálním vydání cyklu o online hrách se mimo jiné dozvíte o tom, jak začít s hrou Enemy Territory. Stáhněte si tuto hru zadarmo a dejte jí šanci. Samozřejmě nesmí chybět ani tradiční porce informací z progamingu a elektronických sportů.

Článek

Zprávy z domova

  • Již 650 hráčů se registrovalo na LAN akci AMD.PG Challenge, která proběhne v Praze v termínu 23.-26. června. Pro nedostatečný zájem ze strany hráčů byl zrušen turnaj v Enemy Territory, místo něj si hráči můžou zasoupeřit v America's Army. Webové stránky turnaje najdete zde, krátkou upoutávku pak na této adrese.
  • Portál PlayZone přichystal pro příznivce Counter-Striku zbrusu nový turnaj, ve kterém půjde o profi myši Logitech MX518 a pronájem herních serverů na půl roku. Pravidla a způsob registrace můžete najít zde, doposud se registrovalo 40 týmů.
  • Základní část ProGamers online lig je za námi, začínají boje v play-off. Celkem jde v sedmi soutěžích (Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft: Broodwar, Vietcong, Quake 3, Call of Duty a NHL) o 79 000 Kč, nejvíce si odnesou hráči Counter-Striku.
  • Vítězem Poháru v UT2004 na PlayZone se stal český reprezentant mikake, když ve finále porazil hráče ST33la jasně 2:0 na mapy. Mikake za vítězství získal MP3 přehrávač MSI, poražený finalista se musel spokojit s volnými hodinami v herně PG Cyber Café. Minirozhovor s vítězem včetně kompletních výsledků je zde.

Obrázek ze hry Unreal Tournament 2004.

Zdroj: www.playzone.cz

Zprávy ze světa

  • Slovenská herna TraiN v Trenčíně pořádá pro CS týmy už čtvrtý LAN turnaj se slušnými dotacemi (cca 30 000 Sk). Tentokrát se předkvalifikace odehraje online na serverech e-sport.sk a PlayZone, finálový turnaj je pak naplánován na 12. července.
  • Vítězství v týmové soutěži ve strategii Warcraft III  WC3L vybojoval mezinárodní tým Four Kings. Na LAN finále přijely ještě týmy SK-Gaming, Team 64AMD a Meet your Makers, ale 4Kings až na mírné zaváhání s SK předvedli dobrou formu a zvítězili.
  • Ve švédském CS topklanu NiP nezůstal kámen na kameni, když po nepřesvědčivých výsledcích odešli hned 4 hráči (SpawN, ahl, Hyper a vilden). V týmu zůstali pouze old-school hráči HeatoN a Potti, ti chtějí co nejdříve nabrat 3 nové spoluhráče a začít vyhrávat.
  • O víkendu se v brazilském Rio de Janeiru uskuteční třetí zastávka CPL World Tour, kde si hráči Painkillera a Counter-Striku zahrají celkem o 50 000 dolarů. Celkovému pořadí turné v Painkilleru zatím kraluje Nizozemec fnatic.Vo0 a má tak největší šanci na vítězství.

Chcete začít hrát Enemy Territory? Jak na to?

Máte rádi týmové akční hry, ale CSko už vás nebaví. Zkuste Enemy Territory, je zadarmo a pobavit se můžete stejně. Ve spolupráci s portálem PlayZone a jeho redaktorem Pavlem Pscheidelem se dozvíte, co pro to musíte udělat.

1) Stažení hry

Jak jsem již předeslal, hra je zdarma a vy si ji tedy můžete bez obav stáhnout, odkazy na stáhnutí následují.

2) Instalace + info o hře

Po stažení hry je potřeba ji nainstalovat, což není obtížné. Kromě návodu na správnou instalaci poskytne tento článek i základní informace o herním systému a povoláních a shrnuje nezbytné znalosti pro hraní ET.

Obrázek ze hry Enemy Territory.

Zdroj: www.playzone.cz

3) Sbírání informací o hře, nastavování

Enemy Territory máte již nainstalované a seznámili jste se s hrou. Nyní chcete přesně znát, co je všechno v Enemy Territory možné a jakým způsobem si hru můžete upravit podle svých představ? Stránek s touto tématikou je opravdu hodně, proto vybírám pouze ty nejnavštěvovanější a nejobsáhlejší.

Tyto dvě stránky jsou zřejmě nejlepší na česko-slovenské scéně, jsou zde k nalezení informace o aktuálním dění na ET scéně i originální návody týkající se spíše hraní samotného než nastavování a upravování ET klienta.

Poslední dva vybrané resource weby jsou zahraniční. Pokud tedy umíte alespoň trochu anglicky, budete odměněni kvalitními informacemi o dění v Enemy Territory.

4) Dění ve světovém progamingu

Pokud se chcete dozvědět něco o světovém dění v Enemy Territory, doporučuji navštívit:

Jedná se o web, který slouží hlavně jako zdroj informací o dění na světové ET scéně. Jsou zde k mání rozhovory s elitními hráči, zprávy z prestižních lig, reporty apod.V sekci videos naleznete snad všechna ET videa od známých i neznámých hráčů. Dále jsou zde k nalezení screenshoty týdne, aiming tutorialy a mnoho mnoho dalšího...

5) Kde změřit síly?

Jako první zmíním náš herní server PlayZone. Pořádají se zde různorodé ET turnaje a hraje se zde oficiální Česká ET LIGA, ze které prvních 8 postupuje na Finále MČR - Invex. Zároveň se jedná o jedinou českou soutěž s finanční dotací.

Pokud je vám český rybník malý, zkuste štěstí na ClanBase, kde najdete různé žebříčky a protivníky různých kvalit.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Další výsledky PG online lig

V minulém díle ze světa online her jsme se podívali na právě skončené PG online ligy, a to konkrétně na Counter-Strike a Warcraft III. Dnes jsou na řadě další...

On-line hry: AMD.PG Challenge opět v Praze

Na tiskové konferenci týkající se seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách bylo oznámeno místo konání AMD.PG Challenge 2005. Po dvou letech, kdy se tento...

Výběr článků

Načítám