Hlavní obsah

On-line hry: Vznikl největší český multiklan

Novinky, Michal Sztemon

Tradiční soubor informací ze světa hráčů počítačových her dnes doplňuje žebříček Českomoravského svazu progamingu v nejpopulárnější strategické hře dneška - WarCraftu III. Jak se jmenuje největší český multiklan? I to se dozvíte v článku.

Článek

Zprávy z domova

  • Největším multiherním klanem v České republice se stávají SkyRiders, kteří vznikají spojením BTeamu se sKyplace. Tým má ambice stát se českou jedničkou a má na to i potřebné sponzorské zázemí, nicméně záležet bude samozřejmě hlavně na hráčích.
  • AMD Cyber Team se již příští týden představí na evropském počítačovém veletrhu Games Convention v Lipsku. Hráči našeho nejlepšího CS týmu si zahrají v exhibicích se světovou jedničkou Schroet Kommando a německým favoritem mousesports.
  • Český online turnaj ESL Invitation ve hře Unreal Tournament 2004 vyhrál mikake před extract0rem, když ve finále zvítězil 3:2 na mapy. UT2004 není zahrnuto do seriálu MČR v počítačových hrách, nicméně online turnaje jsou stále poměrně populární.
  • Lasgo, známý český programátor a fanda BroodWaru, opět obohatil světovou komunitu této dnes již poměrně zasloužilé hry. Po vzoru Half-Lifa či WarCrafta III se nyní i hráči BroodWaru můžou živě podívat na zápas ve své oblíbené hře. Více informací najdete zde.

Obrázek ze strategické hry StarCraft: BroodWar.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Rakouská divize německého multiherního klanu mousesports přijala do svých řad 21-letou hráčku Ulrike "pReciouS" Danke, která má posílit jejich UT2004 squad. Rakušanka již dříve působila např. v DkH.Ladies nebo GFC, uvidíme jak si povede v čistě mužském týmu.
  • Známý švédský Counter-Strike guru Johan "vesslan" Ryman, který působil v klanech Schroet Kommando či Adrenaline, bude spolupracovat s brazilským týmem MiBR. vesslan bude přímo v Brazílii dohlížet na jejich taktiky a týmovou hru, cílem klanu je úspěch na mezinárodní soutěži WCG.
  • Prvním králem soutěže King of the Hill pořádané ESL se ve hře WarCraft III stal Nizozemec 4K.Grubby, který v poslední době porazil i českého reprezentanta act! Giacoma. V boji o tento prestižní titul porazil Grubby amerického hráče Wizarda v poměru 3:0, jeho další vyzyvatel zatím není znám.
  • U příležitosti Games Convention budou rovněž vyhlášeny výsledky první ankety eSports Award 2004, která určí nejlepší hráče uplynulé sezóny. Největší zastoupení mají mezi nominovanými Švédové, Česká republika naopak v anketě zastoupena není.

Tři z pěti hráčů nominovaných na cenu pro nejlepšího hráče Counter-Striku za rok 2004 - Švédové Potti a HeatoN a Nor Element. Spolu s nimi je na fotografii moderátor americké televize.

Foto: www.gotfrag.com

Žebříček ČMSP ve hře WarCraft III

V minulém týdnu jsme se podívali na novou disciplínu v hodnocení Českomoravského svazu progamingu, dnes naopak dojde na oblíbenou strategii - WarCraft III. Dlouhodobým lídrem pořadí je Giacomo, který dříve působil v týmu nEophyte, odkud přestoupil do AMD Cyber Teamu. Jestli to mělo nějaký vliv na jeho výkony či pozici, se můžete podívat sami.

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.act! GiacomoMichael Hladík634.0+127.0
2.SGC.FridoMarián Fridrich324.4-55.0
3.BTeam.Hum4nicLukáš Němec225.2+1.0
4.BTeam.BuchTaMatyáš Deml223.8-45.0
5.BTeam.zEroTomáš Bojanovský168.0-43.0
6.Horror[MG]Zdeněk Pelcl123.2-16.0
7.BTeam.Lord.ChickMartin Vítek93.4-18.0
8.Mr.Smith[MG]Vítězslav Šmíd77.2-23.0
9.BTeam.HemakaPavel Bory74.2-20.0
10.SGC.DenonMichal Ondruš73.6-17.0

Na prvním místě se s velkým náskokem drží právě Giacomo, který získal slušná umístění i na mezinárodních soutěžích, naposledy na španělském turnaji Campus, kde vyhrál i 900 euro. Slušný náskok si na druhém místě vybudoval kapitán slovenské reprezentace Frido, kterému výrazně pomohlo druhé místo z turnaje AMD PG Challenge. Tam ho totiž porazil pouze Němec mouz|hasuObs, a ten pochopitelně v českém žebříčku nefiguruje. Bronzovou pozici má na kontě nová akvizice BTeamu resp. SkyRiders - Hum4nic - ten velmi dlouho působil v klanu NecroRaisers a dostal se až do finále českého ESWC, kde nestačil na Giacoma.

Další týmoví spoluhráči Hum4nica jsou na čtvrtém a pátém místě. I když tato umístění nejsou špatná, BuchTazEro určitě vzpomínají na lepší časy, kdy okupovali medailové pozice. Zbylé pořadí pouze telegraficky - dva nadějní členové multiklanu MeGame jsou na šestém a osmém místě, desítku doplňuje kromě dalších dvou členů BTeamu ještě slovenský reprezentant Denon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám