Hlavní obsah

On-line hry: Vyhazovy i nové posily pro rok 2007

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu Vánoc profi hraní spíše nabírá sílu, hráči odpočívají po nabitém konci roku. Nezahálejí však manažeři týmů, kteří využívají končících kontraktů a obměňují kádry. Koho letos překvapil novoroční odchod z týmu a kdo tyto bývalé opory nahradí? To bude hlavním tématem článku, ve kterém nechybí ani aktuální informace.

Článek

Novinky z domova

  • Ve spolupráci Electronic Arts a PG Cyber Café se 28.12. uskutečnil první větší LAN turnaj ve hře NFS: Carbon u nás - NFS:C Christmas LAN. Do turnaje o ceny v hodnotě 25 000 Kč se registrovalo více než 50 hráčů, nejlepší formu ukázal český WCG reprezentant nEph.Queen, který ve finále porazil Ocr|Toniho.
  • Již jen jediný zápas nás dělí od zakončení Pro-Ligy ve hře Starcraft: Broodwar, je jím finále ve složení CDS)PredY vs. CDS)w0nder. Zatímco PredY v průběhu celého turnaje prohrál jedinou mapu, w0nder musel o postup do finále tvrdě bojovat se slovenským reprezentantem DoC.Maixem.
  • K finále Mistrovství ČR v počítačových hrách 2006 se vrací video populárního domácího tvůrce Geddeona, který se zabývá hlavně Counter-Strike turnajem na Invexu. Nechybí představení všech týmů anebo momentky ze zápasů, video je dlouhé 22 minut a je možné jej stáhnout ze stránek Illusion Pictures.
  • Český portál eSuba vyhlásil výsledky ankety o nejlepšího domácího hráče roku 2006 ve hře Call of Duty 2. Není překvapením, že na předních příčkách najdeme hráče z týmů eSuba a inteRaction, první příčku v celkovém pořadí obsadil nicKo (eSuba), tentýž hráč zvítězil i v kategorii Nejlepší MP.

NFS:C Christmas LAN

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • Herní portál Global Gaming League (GGL) oznámil, že stejně jako v předchozích letech vyhlásí nejlepší hráče roku 2006. Hlasování mají v rukou novináři z herních webmagazínů, v každé ze tří her (CS, W3, Quake) bude vyhlášen nejlepší hráč a nejlepší nováček.
  • V čínské Šanghaji se v posledních dnech roku 2006 odehrál velký LAN turnaj ve hře Warcraft III - China Internet Gaming. Všechna tři medailová umístění obsadili členové týmu wNv, když ve finále přehrál Číňan xiaOt Korejce FoVa, bronz bral další Číňan Keda.
  • Dva britští ex-členové klanu 4Kings se vracejí na Counter-Strike scénu. Do svých služeb je povolal holandský tým Praetoriani a právě dobře známí Mangiacapra a Harriman by měli tomuto týmu pomoci se probojovat mezi evropskou špičku. Ostrý start nově složeného týmu uvidíme na dánském turnaji SHG Open.
  • Tradiční SC: BW týmová soutěž WGTCL odstartuje velmi brzy již čtrnáctou sezónu, ani v ní nebudou chybět české týmy. Na dřívější dobrá umístění budou chtít navázat Czech Demolition Squad, ve 2. divizi se představí Děravá Kapsa, v nižších soutěžích pak dalších 7 klanů.

Dva z adeptů na titul nováček roku ve hře Quake 4 - Francouz aAa.winz a Bělorus fnatic|cypher.

Foto: www.gotfrag.com

Změny ve významných multiklanech pro rok 2007

Počátek nového roku je ideálním časem pro bilancování roku předchozího a něčím podobným se řídí i vlastníci a manažeři velkých multiherních klanů, kteří mají nyní tu nejlepší možnost, jak obměnit (neúspěšný) kádr. Žádný velký turnaj není na obzoru, řadě hráčů končí smlouvy, je potřeba dojednat nové kontrakty se sponzory a představit jim co možná nejrůžovější vizi.

Hráči pobírají pravidelné měsíční výplaty, jsou jim propláceny cesty na turnaje a dostávají moderní hardwarové vybavení od sponzorů. Není divu, že obdobně jako u sportovních klubů při podprůměrných výsledcích dojde na lámání chleba a šanci dostanou nováčci. Loni byly největší změny u NoA, fnatic a SK Gaming, kádr pro letošek vyměnili i němečtí mousesports. A jak je tomu letos?

I tentokrát se do změn zapojuje tým SK Gaming, když vyhazuje k 31. prosinci většinu své Counter-Strike divize. Z původních hráčů, kteří sbírali jeden úspěch za druhým v letech 2004 a 2005, tak už v kádru nezůstal nikdo. O jejich náhradě zatím nebylo rozhodnuto (anebo to nebylo oznámeno), dá se očekávat přijetí mladých a talentovaných švédských hráčů. Warcraft III divize SK se žádného zemětřesení obávat nemusí, v roce 2006 dosáhla řady úspěchů včetně medailí na KODE5 a WCG.

Dalším na řadě je německý multiklan mousesports a i tady se loňské změny příliš neosvědčily. Dřívější neotřesitelná jednička německé scény nyní dosahuje jen průměrných výsledků, ale stále těží z finanční převahy a může si dovolit přetahovat kvalitní německé hráče. Counter-Strike divize mousesports nyní vítá nováčky - Kapio, Tixo a Silver už spolu hráli za Alternate aTTaX, nyní tedy budou hájit barvy mouz. Warcraft III divizi již před Vánocemi posílil český hráč Giacomo (dříve hráč ACT), důležitý bude i "lov" v korejských vodách.

Kromě Counter-Strike a Warcraftu III se hrají i jiné hry, nejlepší evropský Call of Duty 2 tým první poloviny roku SpeedLink doplatil na odchod svého elitního hráče L-kinga a prozatím si dává od hraní pauzu. Už se také začínají objevovat spekulace, že L-king posílí další elitní CoD2 tým Tek9, ale hráč ani tým je zatím nechtějí potvrdit.

V našich domácích podmínkách se žádné velké šílenství nekoná, jediní hráči s podepsanou profesionální smlouvou Giacomo a Dark_Caleb již v ACT skončili a zbytek hráčů může prakticky libovolně přicházet a odcházet v průběhu celého roku.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: České finále turnaje WGT

V Praze se o víkendu konalo finále české části turnaje World GameMasters Tournament (WGT), a to ve třech hrách - Counter-Strike: Source, Call of Duty 2...

Výběr článků

Načítám