Hlavní obsah

On-line hry: Vyberte si hostesky na finále MČR

Novinky, Michal Sztemon

Kvapem se blíží finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, které se uskuteční v rámci veletrhu Invex ve dnech 11.-15. října v Brně. Finišuje nejen výběr soutěžících, ale i hostesek, které budou návštěvníkům expozice zpříjemňovat pobyt v pavilonu Z. Koho chcete v Brně vidět?

Foto: Diakonie UH - středisko CESTA
Článek

Zprávy z domova

  • Již v pondělí 20. září startuje provoz nového herního portálu www.playzone.cz, který si klade za cíl výchovu mladých hráčů a jejich přípravu na profi hraní. V nabídce je zatím 30 různých her, časem by jich mělo být až 50.
  • Zahraniční fragmovie zobrazující ty nejlepší momenty z Counter-Strike zápasů dostaly konkurenci. Český hráč Tia namixoval to nejlepší z loňské sezóny AMD PG CS ligy - Playoff da killa. Video je samotnými hráči velmi kladně hodnoceno, má 273 MB a stahovat jej můžete zde.
  • Nejprodávanější hrou měsíce srpna je v žebříčku Cenega Czech akční hra Doom III, na druhé místě následuje Ground Control 2 Operation a dále WarCraft III a Sacred. 
  • Vítězem ČMSP online turnaje ve hře StarCraft: BroodWar se stal Dark_Caleb z klanu CDS, když ve finále porazil SkyR)Destroyera v poměru 3:2. Caleb tak získal 40 bodů do pořadí ČMSP spolu s dárkovým balíčkem od AMD.
  • Společnost ProGamers, která stojí za cyklem Mistrovství ČR v PC hrách, zveřejnila na svých stránkách fotografie budoucích hostesek finále MČR. V anketě si pak sami návštěvníci mohou zvolit, koho chtějí v Brně potkat. A která se líbí vám?

Obrázek ze hry strategické hry StarCraft: BroodWar.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Světoznámý hráč 3D FPS her Jonathan "Fatal1ty" Wendel, který je kromě výher v mnoha různých hrách proslulý i vlastními profi podložkami, představil svůj nový projekt - Fatal1ty Shootout. V něm cestuje po světě a všude dá místním expertům ve hře Doom III šanci jej porazit. Ten nejlepší nakonec získá slušné peníze i věcné ceny.
  • Koupě šéfa konkurenčního klanu se začíná vyplácet týmu SK Gaming. Hned v první anketě po přestupu byli Švédové opět zařazeni na první místo ve světě a vypadá to, že vše je při starém. První šancí na prokázání výkonnosti je turnaj World Cyber Games.
  • Firma Blizzard Entertaintment zakázala distribuci Command Conquer Generals: Zero Hour - konverzi StarCraft: Xel'Naga Vengeance. A není se čemu divit, neboť i když hráči evidentně mají zájem o další hry s motivy StarCrafta, Blizzard (snad již konečně) pracuje na jeho pokračování a nechce si nechat utíkat dolary.
  • Vítěz turnaje EOCG Nizozemec 4K^Grubby neudržel pozici Krále v populárních show zápasech King of the Hill. Po dvou vítězstvích byl tentokrát nad jeho síly Rus aT-Deadman a právě jej tak budou vyzývat další zájemci o titul.

Čeští reprezentanti ACT.Giacomo (vlevo) a SkyR)BuchTa se umístili na 2. resp. 3. místě turnaje EOCG.

Foto: www.progamers.cz

Žebříčky ČMSP ve hrách FIFA a NHL

Jak jste si již mohli přečíst, v říjnu se uskuteční finále MČR v PC hrách, na kterém se představí ti nejlepší hráči v devíti turnajích. Ty budou pouze pro pozvané hráče na základě klasifikace Českomoravského svazu progamingu, a tak se podíváme, kdo má do Brna nejblíže ve sportovních hrách FIFA a NHL od Electronic Arts.

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.BuhVáclav Hlůžek135.0+75.0
2.špalekJosef Hlůžek91.0+15.0
3.HrstičTomáš Hrstka79.0+47.0
4.TOMGNTomáš Říha30.4+22.0
5.WEWJan Pořízka30.0+26.0
6.MARIOMiroslav Hora24.00.0
7.ToaJan Goldšmíd21.0+17.0
8.AgentPCLukáš Loucký13.0+9.0

Ve FIFě kraluje pořadí bratrská dvojice Buh a špalek, která si to nejspíš i v Brně rozdá o titul. Ještě třetí Hrstič má velký náskok před čtveřicí na 4.-7. místě, ale osmý hráč AgentPC bude muset doufat, že nikdo z jeho pronásledovatelů neudělá kvalitní výsledek v play-off Canon PG ligy, která je poslední šancí na zisk bodů.

PořadíPřezdívkaJméno a příjmeníBodyZměna
1.NR.a1exMiloš Zapadlo88.0-18.0
2.|i|TranzoJan Humhej58.0-1.0
3.sKy|PitkinTomáš Březovský54.8-3.0
4.coQee | BrumlaJan Zapadlo54.0-16.0
5.|i|PivoPetr Pivoňka30.00.0
6.TondinhoTomáš Tůma26.80.0
7.MARIOMiroslav Hora18.0-6.0
8.nex`HulisPetr Hulenka16.40.0

I ve hře NHL 2004 postupuje na Invex nejlepších osm hráčů a i tady vidíme na předních pozicích bratrskou dvojici - první je NR.a1ex a na čtvrtém místě coQee | Brumla. Mezi ně se vklínili ještě Tranzo a Pitkin, jistotu postupu mají ještě pátý Pivo a šestý Tondinho. Pro sedmého Maria (mimochodem úspěšného hráče FIFy) a osmého Hulise je pak klíčové play-off Novinky.cz PG NHL ligy, kde se rozdělují poslední body do ČMSP klasifikace.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Nejtvrdší hráči? 100 hodin!

Dnešní soubor informací ze světa on-line her se kromě zajímavostí z domova i ze světa bude věnovat úspěšnému pokusu o překonání rekordu v nepřetržitém hraní...

On-line hry: Kdo vyhrál ceny za 350 tisíc korun?

Po delší přestávce se k vám opět dostává pravidelné zpravodajství ze světa profi hráčů počítačových her. Dnes se podíváme na proběhlý turnaj AMD PG Challenge...

Výběr článků

Načítám