Hlavní obsah

On-line hry: V turnaji NGL One vítězí Švédové a Korejci

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuální sezóna v progamingovém světě se teprve rozjíždí, jednou z prvních velkých akcí roku bylo finále soutěže NGL One, které se uskutečnilo v Berlíně. Kdo se předvedl v nejlepším světle a vyhrál? Nechybějí ani další informace, například novinky o chystaném doprovodném turnaji k letní olympiádě anebo informace z domácí scény.

Článek

Novinky z domova

  • Poslední FIWC kvalifikace na území České republiky je za námi, byla odehrána ve Zlíně. Cestu si do místního obchodního centra našlo 21 soutěžících, mezi nimi i účastník finálového turnaje Mistrovství ČR - SkyR.Igi. Základní skupiny byly velmi vyrovnané, v play-off ale už se projevila zkušenost a právě Igi je jedním z dvojice postupujících na finálový turnaj. Kvalifikace nyní pokračuje na Slovensku, v tomto týdnu je místem konání Nitra.
  • CoD4 divize multiherního klanu eSuba nezahálí doma a již potřetí se vydala na turnaj CrossFire do Nizozemí. Zde se bude soupeřit o finanční odměny v hodnotě 6500 eur, eSuba bude mít těžké soupeře např. v týmech Tek-9 anebo SK Gaming (dříve THE6DEVILS). Český tým by rád dosáhl na medaili, uvidíme, jestli se mu to podaří.
  • České reprezentační týmy bojují v rámci Nations Cupů na ClanBase o postup ze základní skupiny, ve hrách Call of Duty 4 a Counter-Strike: Source to vypadá, že si náš výběr zahraje v play-off, naopak v Counter-Strike 1.6 už je dohráno a český tým skončil ve skupině až čtvrtý.
  • Minulý týden spustil přední český herní portál United-Games.cz sázení na výsledky progamingových zápasů, nyní už je v systému několik desítek utkání, na nějž se dá vsadit. Největší zájem je prozatím o Counter-Strike a Call of Duty 4, na elitní sázkaře čekají např. zlaté účty UG zdarma anebo věcné ceny od partnerů.

Česko-slovenská FIWC kvalifikace - Zlín

Novinky ze světa

  • Jak jsme vás již informovali, světová organizace GGL připravuje ve spolupráci s čínskou vládou velký turnaj Digital Games, který má být doprovodnou akcí letních olympijských her v Pekingu. Zatím bylo oznámeno, že organizátoři rozdělili svět do 7 regionů a v každém z nich se bude konat velká lokální kvalifikace o postup na finále v Číně. Online soutěžení by mělo začít již v dubnu, finále se pak odehraje v srpnu.
  • Jeden z nejznámější Counter-Strike hráčů všech dob, Abdisamad "SpawN" Mohamed, se rozhodl pro pauzu od CSka. Místo něj si v týmu SK Gaming zahraje mladý talent GeT_RiGhT, SpawN se bude věnovat různým PR aktivitám spojeným s hraním počítačových her a bude "velvyslancem elektronických sportů".
  • Možná již o tomto víkendu se dozvíme nové informace o pokračování série - Counter-Strike 2. Herní televize Gametrailers TV totiž navštívila Seattle a Gabe Newella, který prý řekl "něco šokujícího o CS 2". Samozřejmě může jít o povedený marketingový tah, ale dá se očekávat, že sledovanost tohoto pořadu bude vysoká...
  • Slovenský W3:DotA tým inteRaction se vydává na akci Miage LAN do Francie, aby tam poměřil síly s tamější elitou. Celková dotace není nijak šokující (2500 eur), půjde spíš o získávání zkušeností a konfrontaci. Cílem týmu je umístění do 3. místa, cestu platí sponzoři inteRaction a slovenská herna Storm.

SpawN (druhý zleva) se svými ex-kolegy z týmu Ninjas in Pyjamas

NGL One - velké finále online lig

Online soutěž NGL One patří svou dotací mezi nejvýznamnější v Evropě, a tak je pochopitelné, že se jí účastní ti nejlepší z nejlepších. Hráči zde soutěží ve dvou hrách - Counter-Strike 1.6 (letos naposledy) a Warcraft III, obě se hrají týmovým způsobem. Po základní části odehrávané na internetu si nejlepší týmy zajistí postup na LAN finále, tam už se hraje o slušné peníze. Letos organizátoři sehnali od sponzorů 51 000 amerických dolarů, větší kousek koláče pro sebe ukousli hráči Counter-Striku, kde se hrálo o 35 000 USD. Finálový turnaj byl odehrán o víkendu v Berlíně, účast zde si zajistily čtyři týmy v každé hře.

V Counter-Striku si toto právo účasti vybojovali Alternate (Německo), Fnatic (Švédsko), roccat (Finsko) a mousesports (Německo), v pozici favorita byli Fnatic, kteří zářili celou loňskou sezónu. Jak je patrné z titulku článku, Fnatic nakonec zvítězili, ale cesta k úspěchu byla mnohem trnitější, než sami očekávali. Ve finálovém souboji jim byli finští hráči naprosto vyrovnaným soupeřem a až po nejtěsnější výhře 16:14 v rozhodující mapě se mohli Fnatic radovat. V německém souboji o bronz byli lepší Alternate a potvrdili pozici na německé scéně.

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 20 000 USD

1. místo: Fnatic (Švédsko) - 20 000 USD2. místo: roccat (Finsko) - 10 000 USD

3. místo: Alternate (Německo) - 5 000 USD

Vítězný tým W3 soutěže NGL One - Meet Your Makers

Ve Warcraftu III se hraje zajímavým systémem - každý z týmů má k dispozici 4 hráče a komu po porážkách "dojdou hráči" jako prvnímu, prohrál. I jeden výborný hráč tak může stačit k vítězství, pokud vyřadí celý tým protivníka. W3 turnaj byl korejsko-německým soubojem, v pozici favoritů šly do finále oba týmy s čistě korejskou sestavou - SK Gaming a Meet Your Makers. Není velkým překvapením, že tyto týmy se bez větších problémů probojovaly až do finále. V něm jsme byli svědky vyrovnané bitvy a nejtěsnějším rozdílem 4:3 vyhráli MYM.

1. místo: Meet Your Makers (Jižní Korea) - 10 000 USD

1. místo: Meet Your Makers (Jižní Korea) - 10 000 USD2. místo: SK Gaming (Jižní Korea) - 4 000 USD

3. místo: mousesports (Německo) - 2 000 USD

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Aktuální informace o ESWC

Turnaj Electronic Sports World Cup (ESWC) si za pět předchozích let vybudoval slušnou pozici v Evropě i ve světě. Nyní francouzští pořadatelé oznámili přesun...

Výběr článků

Načítám