Hlavní obsah

On-line hry: V české CoD2 lize o ceny za 125 000 Kč

Novinky, Michal Sztemon

Již zanedlouho odstartuje nový ročník domácí online ligy ve hře Call of Duty 2, pořadatelem je opět herní server GamePark a stejně jako v předchozích ročnících se bude hrát o hodnotné ceny. Pokud CoD2 není vaším šálkem kávy, nemusíte smutnit, v tradičním týdenním přehledu z online hraní se budeme věnovat i Counter-Striku anebo strategickým hrám.

Článek

Novinky z domova

  • Herní portál GamePark vyhlásil další ročník své Intel Call of Duty 2 ligy, stejně jako v předchozích ročnících se bude hrát o ceny od společnosti Intel (procesory, základní desky) v celkové hodnotě 125 000 Kč. Vzhledem k tomu, že většina špičkových domácích týmů již před několika měsíci přešla na novější Call of Duty 4, dá se v CoD2 soutěži očekávat o něco slabší konkurence než loni - pro některé ale podobně hodnotné ceny určitě budou motivací k "melouchu" ve starší hře. Registrace probíhají do konce února, týden poté už se začne bojovat.
  • Pravidelného turnaje Microsoft.FIFA 08 PG Cyber Tour v hernách sítě PG Cyber Café se o víkendu zúčastnilo 35 hráčů, někteří z nich si zahráli i v souběžně hrané kvalifikaci FIFA Interactive World Cup. Vítězství v Cyber Tour vybojoval slovenský hráč oSiSxD (reprezentant klanu Dignitas), který ve finále přehrál uniQua jasně 2:0 na zápasy. Kromě finanční odměny a volných hodin v hernách PGCC si oSiSxD připsal i body do hodnocení ČMSP nutné pro postup na finále na Invexu.
  • Některým hráčům a redaktorům herních serverů se nezdálo, že znají pouze malou část komunity osobně, a proto se rozhodli uspořádat velký sraz české herní scény. Místem konání je Praha, datem sobota 22. března, očekává se zhruba 500 hráčů. Kromě obligátního promítání herních videí, nahraných dem anebo komentářů bude hlavní náplní srazu seznamování se s dalšími členy herní komunity. Akci podporují United-Games, nEophyte, eSuba a další, takže se dá očekávat, že se vydaří.
  • Před týdnem jste si zde mohli přečíst o neúspěšných bojích české Counter-Strike reprezentace v ClanBase Nations Cupu. Po několika dnech je ale vše jinak - ve vzájemném zápase Estonci porušili pravidlo o silent runu, v dalším zápase Češi porazili těsně favorizované Španělsko a rázem se zařadili mezi adepty na postup. Ve zbývajících zápasech skupiny je čekají Ukrajinci a Dánové, k postupu by mělo stačit jedno vítězství.

Kvalifikace FIFA Interactive World Cup - Brno

Novinky ze světa

  • Veletrh CeBIT v Německu se blíží a s ním i finále štědře dotovaného turnaje ESL Extreme Masters. V hrách Counter-Strike a Warcraft III půjde o 285 000 dolarů, poslední účastníci si zajistili postup v těchto dnech v přímých soubojích. V Counter-Strike turnaji uvidíme švédské Fnatic a SK-Gaming, MIBR z Brazílie a další převážně evropské týmy, podporu publika budou mít určitě domácí klany Alternate aTTaX a mousesports. Warcraft III turnaj bude mít pouze dva korejské účastníky a reálnou šanci na vítězství tak bude mít i "zbytek světa" - např. Francouz ToD anebo Holanďan Grubby.
  • Counter-Strike: Source divize českého multiklanu eSuba dosáhla v prestižní soutěži ESL Major Series významného úspěchu, když se umístila na honorovaném třetím místě. V play-off eSuba porazila holandské Fnatic i francouzské WebOne, v Losers Bracket jim posléze Fnatic vrátili porážku a odsoudili na nejnižší medailový stupínek. Přesto však jde o nejlepší umístění českého CSS týmu v podobně silném turnaji, hráče eSuby navíc může hrát i prémie 500 euro.
  • Populární mód DotA do hry Warcraft III se dočkal zbrusu nové verze označené 6.50b, tentokrát autoři udělali velkou řádku změn, kterými chtějí vybalancovat všechny hrdiny a přispět tak k větší rozmanitosti při soutěžním hraní. Z předmětů byla nejvíce upravena Dagger of Escape, slávy se znovu dočkává multiskillový hrdina Invoker.
  • Jeden z nejlépe obsazených turnajů poslední doby v závodní hře TrackMania Nations uspořádal mezinárodní tým Dignitas, do bojů se zapojila většina světové špičky. Nejlépe se s konkurencí vypořádal švédský hráč Frostbeule, svého nejbližšího pronásledovatele Dridrioneho z Francie ale porazil o pouhé dva body. Turnaje se účastnil i český hráč nEph.Sandro, tomu se nepodařilo postoupit ze semifinálových rozjížděk.

ESL Extreme Masters - kvalifikace v Los Angeles

Konečné výsledky ankety o nejlepší hráče roku 2007

Jak jste si mohli přečíst před 14 dny, známý americký server Global Gaming League vyhlásil anketu o nejlepší hráče uplynulého roku ve třech hrách - Counter-Strike, Warcraft III a Quake 4. O hlasování se pak postarali redaktoři dalších herních portálů, např. GotFrag, ESReality anebo Fragbite a stanovili následující pořadí:

Counter-Strike:

Counter-Strike:1. místo: Filip "Neo" Kubski (Polsko) - 37 bodů

Counter-Strike:1. místo: Filip "Neo" Kubski (Polsko) - 37 bodů2. místo: Patrick "cArn" Sattermon (Švédsko) - 27 bodů

3. místo: Patrik "f0rest" Lindberg (Švédsko) - 17 bodů

Warcraft III:

Warcraft III:1. místo: Jang "Moon" JaeHo (Jižní Korea) - 53 bodů

Warcraft III:1. místo: Jang "Moon" JaeHo (Jižní Korea) - 53 bodů2. místo: Olav "Creolophus" Undheim (Norsko) - 26 bodů

3. místo: Yoan "ToD" Merlo (Francie) - 12 bodů

Quake 4:

Quake 4:1. místo: Johan "Toxic" Quick (Švédsko) - 44 bodů

Quake 4:1. místo: Johan "Toxic" Quick (Švédsko) - 44 bodů2. místo: Maciej "av3k" Krzykowski (Polsko) - 28 bodů

3. místo: Anton "Cooller" Singov (Rusko) - 10 bodů

K žádným velkým překvapením tedy nedošlo, ve všech třech kategoriích se na nejvyšším stupínku umístil hráč, který v průběhu celého roku potvrzoval svou vysokou třídu. Nejvýraznější rozdíl byl ve hře Warcraft III, kde druhý v pořadí Creo získal ani ne polovinu hlasů vítězného Moona - Nora však může těšit alespoň vítězství v kategorii "Objev roku". Ani mezi nominovanými se neobjevilo české jméno a vypadá to, že ještě chvíli potrvá, než český progaming dožene světovou elitu.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Ohlédnutí za rokem 2007

Přelom roku dává ideální možnost k bilancování a ani tento článek nebude výjimkou. Jakým způsobem se vyvíjela domácí i zahraniční progamingová scéna v roce...

Výběr článků

Načítám