Hlavní obsah

On-line hry: Turnaj World GameMaster Tournament ovládli favoriti

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani poslední týden před letními prázdnimi se neustálily změny na progamingové scéně. Momentální světové i domácí dění by se dalo krásně přirovnat k současnému proměnlivému počasí. Rušno je zejména na poli Counter-Strike 1.6, a to vlivem proběhlého turnaje World GameMaster Tournament (WGT).

Článek

Novinky z domova

  • Prvním Counter-Strike 1.6 týmem, kterým otřásly výsledky WGT, je eEriness. Tento klub se akce zúčastnil v sestavě netrex, iceW, reda, ENdruu, wolf, avšak těžce zklamal, když nedokázal postoupit ani ze základní skupiny. Hráči se hned po skončení turnaje rozhodli sekci rozpustit, načež vedení okamžitě angažovalo novou pětici: pLd, izu, samaro, seth a r4il.
  • K překvapivému tahu se uchýlilo vedení mutliherního klanu SnoopY, když do svého již tak početného DotA celku přibralo dalšího člena. Přesněji členku. Nejnovější akvizicí v momentálně osmičlenném kádru je snehurka, jež se mimo jiné zúčastnila také finále Miss ProGaming 2009. [celá zpráva]
  • Manažeři Legalize úspěšně dokončili přestup mladého NHL talenta Vatrase. Ten přichází z konkurenčních Forever players, v jejichž dresu získal například zlatou medaili na nedávném Grunex NHL Cup. V současnosti druhý hráč prestižní Net Computers All Stars League se v Legalize potká se spoluhráči Masterhackem, piwodou a satankem.
  • NEBREC.cz je v pořadí druhým klanem, jehož hráči doplatili na domácí hit WGT. Konkrétně trojice WisN, tNc a vief, jejíž představení v BattleZone bylo označeno za hořké zklamání. Poněvadž si NEBREC dosud dopřávali luxusu v podobě náhradníka, k cRL, jabovi a LogeNovi přichází pouze dva střelci, a to berry s Ketosem, ex-MetalForce zástupci.

Novinky ze světa

  • S blížícími se prázdninami plnými Counter-Strike: Source akcí byla oznámena změna v řadách francouzských RedLine. Bronzový medailista z Lan79 se rozloučil s Nawakem, jenž nebude mít v průběhu několika následujících měsíců čas na trénování. Jeho místo vedle crZe, Ex6tenZe, shokka a victorztwa má zaplnit vycházející hvězda akamatt.
  • Do Call of Duty 4 kádru francouzských oXmoze se navrací střelec frenchy. Příchod staronového člena, jenž oXmoze počátkem roku dopomohl k vítězství na Gamers Assembly, byl zveřejněn krátce po rozpadu klubu Giants, dnešních FRORN. Po kratší pauze si tak opět zahraje společně s gortexem, dudekem, OAZsem a karkoem.
  • Prapodivná šaráda se odehrála na finské Counter-Strike 1.6 scéně. Tamní přední klub astralis počátkem minulého týdne s velkou pompou přestoupil pod skandinávskou organizaci Hardwire, z níž ovšem již po dvou necelých dnech odešel. K rozporu mezi stranami došlo při smlouvání o proplacení blížící se akce GameGune. VIDI, jigetus, ruuit, contE a plastE údajně požadovali mnohem vyšší sumu, než při první dohodě.
  • V chycení druhého dechu doufá jihokorejský Warcraft 3 stratég viOlet. Skvělý ork, jenž si naposledy zahrál za SK Gaming, se vrací, aby hájil barvy Serious Gaming, svého nového zaměstnavatele. Účastník prestižní NGL ligy disponuje také Švédem DowaQem, Nizozemcem RotterdaMem či Američanem SonkiEm.

Turnaj WGT se odehrál v režii hlavních favoritů

Dne 20. června v 11 hodin přesně odstartovalo velmi očekávané lan finále World GameMaster Tournament, pravděpodobně největší domácí Counter-Strike 1.6 soutěže roku 2009. Dějištěm se mu stala nově vybavená pražská herna BattleZone, do níž se sjelo celkem 16 nejlepších celku z Čech a Slovenska, aby se spolu popraly o ceny v celkové hodnotě 70 000 Kč.

Již složení základních skupin předpovídalo kvalitní souboje od samotného počátku akce. Na své soupeře v nich nestačili například nasazení eEriness, když podlehli nejprve sixbaners a následně nEophyte, Legalize poražení kluby inteRaction a Authority-Gaming, NEBREC nestačící na KO*OTAS IN PYCAMAS a NecroRaisers či SnoopY vyřazené FU.sk a Gaming.sk.

Všichni tito vyřazení účastníci přijeli na finále určitě s větším očekáváním, než s pouhým vyřazením hned během základních skupin. Naopak většina jejich přemožitelů si postupem do vyřazovacích bojů zajistila alespoň svůj první stanovený cíl. Tím to ale brzy skončilo i pro sixbaners a KO*OTAS IN PYCAMAS, první vyřazené z play-off. Krátce na to je doprovodili i inteRaction a Authority, kteří nestačili na NecroRaisers, respektive FU.sk. V tu chvíli se již schylovalo k bojům, jenž měly rozhodnout o tom, kdo domů odjedu s medailemi a kdo se bude muset spokojit s nevděčnou čtvrtou příčkou.

Ta ke smůle slovenských FU.sk připadla právě na ně, když překvapivě podlehli NecroRaisers. Ti byli vzápětí smeteni ze hry novou akvizicí organizace Gaming.sk, bývalími Perun PG. V Grand finále tak na sebe narazili dva hlavní favoriti WGT, nEophyte oslabení o oskara, jenž nesměl startovat za porušení pravidel a Gaming.sk bez nima a bafa, ti na akci nepřijeli z časových důvodů. Ačkoliv první mapu vyhráli slovenští borci, ze zlata se nakonec radovali nEph, kterým k výhře stačil zisk pouze jednoho zápasu, poněvadž šli do finále z vyšší části pavouka.

První letošní finále World GameMaster Tournament je tedy za námi. V brzkých dnech by se mělo rozhodnout o další sponzorované hře pro letošní rok, dosud je předním kandidátem akční Call of Duty 4, které jednoznačně vévodí hlasování na stránkách ASUS, pořadatele WGT.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: České celky v záplavě změn

Vypadá to, jako by naše domácí Counter-Strike 1.6 týmy vycítily s blížícími se prázdninami také brzké spuštění lig. V uplynulém týdnu se totiž zničehonic...

On-line hry: Soutěže se přesunuly na východ

Po minulém speciálu, v němž jsme se věnovali spíše početným domácím změnám, než zahraničnímu dění, se opět vracíme do standartu posledních týdnů. O kvalitní...

Výběr článků

Načítám