Hlavní obsah

On-line hry: Turnaj světových hvězd na E3

Novinky, Michal Sztemon

Stejně jako v loňském roce se na americké herní výstavě E3 představí nejlepší světoví profi hráči (vybraní hlasujícími čtenáři), kteří si zahrají o 25 000 dolarů. Které hráče čtenáři vybrali? Vyhraje Amerika anebo Evropa? To a nejen to se dozvíte v dnešním článku o on-line hrách.

Článek

Novinky z domova

  • Vítězem druhého letošního mezihernového turnaje ve hře Call of Duty 2 se v hernách PG Cyber Café stal klan eSuba, konkrétně pak jeho tým označení SteelSeries. eSuba ve finále porazila b!ologic 11:3 a získala tak odměnu ve výši 5000 Kč a 25 volných hodin v PGCC.
  • Již dnes se v Brně odehraje republikové finále Student Cyber Games, do kterého se kvalifikovalo 32 nejlepších hráčů ve hře Starcraft: Broodwar. Na vítěze čekají poháry a diplomy, dále pak ceny od partnerů akce (např. figurky WoW či Football Manager).
  • Sedmá snídaně v rámci GameZone turnaje Česká Miss se uskutečnila v pražské kavárně Coffee and Cigars. S finalistkou České Miss Annou Adou Lipoldovou posnídal vítěz GZ turnaje Marek Houska, drobnou roli sehrál v této snídani i režisér Zdeněk Troška.
  • Přední český Counter-Strike hráč a člen reprezentace Jan "ufo" Klabačka, který poměrně nedávno přestoupil s nEophyte do SkyRiders, se rozhodl ukončit aktivní kariéru. Konkrétní důvody hráč neuvedl, jeho spoluhráči musí nyní usilovně hledat, aby doplnili soupisku pro nadcházející EuroCup.

7. snídaně GameZone Česká Miss - Anna Ada Lipoldová a Marek Houska

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • Nového hlavního partnera oznámil i další z velkých světových pořadateů progamingových akcí - společnost CPL. Od nynějška je nejdůležitějším sponzorem CPL turnajů výrobce procesorů AMD, když na tomto postu nahrazuje své konkurenty od Intelu.
  • Populární evropské online ligy ClanBase EuroCup jdou do své 13. sezóny, nebudou chybět ani čeští hráči. Zřejmě největší naději na úspěch má ACT-Giacomo ve Warcraftu III, dále se představí např. SkyRiders v Counter-Striku anebo ACT-Dark_Caleb ve Starcraft: Broodwaru.
  • Představitelé sedmi nejvýznamnějších světových klanů se rozhodli založit organizaci s názvem G7, která by měla zlepšit elektronické sporty a přiblížit je těm reálným. Na založení G7 se podíleli 4Kings, Fnatic, Mibr, mousesports, NiP, SK-Gaming a Team 3D.
  • Boje v základních skupinách elitního turnaje WEG Masters 2006 jsou téměř minulostí, v Counter-Striku jsou jediným prozatím neporaženým klanem obhájci titulu wNv z Číny, ve Warcraftu III si vedou dobře Číňan WE.Sky a Korejec mYm]Moon.

Finále turnaje CPL Winter 2005 ve hře Painkiller.

Foto: www.gotfrag.com

Kdo se představí na VSports All Stars Game?

Již brzy se v USA uskuteční obří herní výstava E3, chybět nebude ani prezentace profi hraní. Několik showmatchů s předními světovými hráči pořádá společnost Global Gaming League, soutěžící si mezi sebe rozdělí slušnou sumičku 25 000 dolarů. A kdo si na E3 10. května zahraje? To určili přímo návštěvníci web stránek akce v anketě.

Counter-Strike

V CSku si na E3 proti sobě zahrají Američané s Evropany, v obou výběrech najdeme ta nejznámější světová jména. Americký výběr sestává z hráčů klanů 3D, compLexity a Made in Brazil, největší počet hlasů získali method a sniper fRoD. Procenta u evropských hráčů jsou výrazně nižší, přes 10% se dostal pouze Švéd SpawN reprezentující SK-Gaming. Jemu budou dělat společnost další dva Švédové a dva Norové, určitým překvapením jsou hlasy pro "zlobivé dítě" světového CSka - Elementa.

Amerika - method (3D), fRoD (coL), shaGuar (3D), cogu (Mibr), KIKO (Mibr)

Evropa - SpawN (SK), vilden (SK), XeqtR (NoA), Element (mouz), f0rest (fnatic)

Quake IV

Druhou hrou je Quake IV hraný systémem 2on2, tady si proti sobě zahrají rovněž Američané s Evropany. Vítězem "amerického" hlasování se stal socrates reprezentující klan compLexity, vyslovilo se pro něj 32% respondentů, dvojičku s ním udělá další osvědčený americký hráč - cha0ticz. Evropský tým potáhne k úspěchu ruský hráč Cooller, vítěz EuroCupu XII, kterého bude doplňovat Švéd toxic z SK-Gaming.

Amerika - socrates (coL), cha0ticz (Check-Six)

Evropa - Cooller (mouz), toxis (SK)

Warcraft III

Jedinou hrou, kde bude nakonec vše trochu jinak, je Warcraft III. Zde si proti sobě zahrají představitelé velmoci ve strategiích, Jižní Koreje, proti zbytku světa. Oba týmy se však potýkají s problémy s vízy, a tak došlo ke změně na pozicích "dvojek". Ale postupně - nejvíce hlasů v korejském týmu dostal Moon s 31%, úplně stejně ovládl světové hlasování Grubby z Nizozemska. Jako dvojky se pak představí Korejec Lucifer a Francouz ToD.

Jižní Korea - Moon (MYM), Lucifer (MYM)

Evropa - Grubby (Nizozemsko), ToD (Francie)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám