Hlavní obsah

On-line hry: Švéd Toxic nejlepším hráčem loňského roku

Novinky, Michal Sztemon

Známý světový portál GGL zveřejnil výsledky novinářské ankety, v níž hledal nejlepší hráče roku 2006. Vítězství vybojovali Švéd f0rest (CS), Číňan Sky (W3) a Švéd Toxic (Q4), upoutal zejména způsob výhry u hráče Toxica, neboť jej na první místo dalo všech 18 porotců. Nechybějí ani další informace o profi hraní, ať už z domova nebo ze světa.

Článek

Novinky z domova

  • LAN finále AMD CS 1.6 ligy pořádané společností ProGamers je za dveřmi, vše se odehraje v neděli 28. ledna v herně AMD PGCC Anděl v Praze. Největšími favority na vítězství jsou NR fu.sk, celková dotace je 50 000 Kč.
  • Multiklan eSuba a portál www.cstrike.sk přišli se zajímavým nápadem - v eSuba Regions Cupu ve hře Counter-Strike: Source totiž sestavuje vlastní reprezentaci každý český a slovenský kraj a pak mezi sebou soupeří. Uvidíme, jaké hráče se kapitánům krajů podaří ulovit, vždy platí pravidlo, že v repre můžou být jen 2 hráči z jednoho týmu.
  • První mezihernový turnaj LYNX.Call of Duty SD se uskutečnil o víkendu v hernách PG Cyber Café a opět se velmi dobře dařilo týmu Dark Brotherhood, když ve finále porazil mixtým Prasatka 11:9. Medailisté si odnesli 4000 Kč v hotovosti a 125 volných hodin, o tomto víkendu jsou na programu turnaje v CSku dvojic a Vietcongu.

LYNX.Call of Duty mezihernový turnaj 1/07

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Již o tomto víkendu se v německém Kolíně nad Rýnem uskuteční LAN finále týmového W3 turnaje WC3L, nás může těšit účast českého hráče Giacoma v barvách mousesports. Čtyři týmy budou bojovat o 20 000 eur, o vítězství by si to měli rozdat 4Kings a World Elite.
  • Rovněž v Kolíně nad Rýnem (a rovněž o tomto víkendu) bude odehráno finále W3 Battle.Net ladder. Zde si 16 hráčů zasoutěží o 16 000 dolarů, ani jeden z českých hráčů si bohužel postup z evropského finále nevybojoval.
  • Soutěž národů European Nations Championship má před sebou další ročník a ani tentokrát v něm hráči nepřijdou zkrátka. Bude se totiž hrát o velmi slušných 50 000 eur, hry zůstávají od minulé sezóny nezměněny (CS, W3, FIFA). Mění se ale systém a šest národních týmů bude pozváno přímo do hlavní fáze a zbytek si kvalifikaci musí vybojovat.
  • V americkém Dallasu byla založena organizace Female Players Alliance (FPA), která by měla dát dohromady aktivní hráčky FPS her a zlepšit jejich postavení na scéně. Zlé jazyky ale tvrdí, že by úrovni hráček nejvíce prospělo, kdyby se zúčastňovaly standardních turnajů a nesnažily se pro sebe získávat výhody.

Norský národní CS tým v loňském ročníku ENC.

Foto: www.esl-europe.net

Nejlepší hráči roku dle Global Gaming League

Přední světový portál Global Gaming League (GGL) vyhlašuje již řadu let na svých stránkách anketu o nejlepší hráče roku, hlasující z řad redaktorů informačních portálů tentokrát hodnotili hráče ve třech hrách (CS, W3, Quake). V každé z nich hledali nejlepšího hráče a hráče, který se za uplynulý rok nejvíce zlepšil, dle jejich pořadí byly hráčům přiděleny body.

V loňském roce triumfovali Američan fRoD z compLexity (Counter-Strike) a Holanďan Grubby z 4Kings (Warcraft III), letos bylo ale vše jinak. Ani v CS ani ve W3 nebyl na scéně jeden hráč/tým, který by vyhrál několik velkých světových turnajů, a tak bylo pořadí velmi těsné. To ve hře Quake bylo jasno předem - Švéd Toxic vyhrál 8 turnajů za sebou a dal si oddech teprve před koncem roku, když nepřijel na turnaj CPL Winter.

Nejlepší hráči roku 2006 - Counter-Strike:

Nejlepší hráči roku 2006 - Counter-Strike:1. místo: f0rest (Švédsko, tým Fnatic) - 72 bodů

Nejlepší hráči roku 2006 - Counter-Strike:1. místo: f0rest (Švédsko, tým Fnatic) - 72 bodů2. místo: neo (Polsko, Pentagram) - 38 bodů

3.-5. místo: Kapio (Německo, mouz), fRoD (USA, compLexity), zet (Švédsko, compLexity) - 11 bodů

Vítězství Švéda f0resta velkým překvapením není a i když si tým Fnatic musel na výhru ve velkém turnaji počkat až do prosince, přesto byl tento jeho elitní hráč vidět, když v zápasech svého týmu doslova dominoval. Až na druhé místo katapultoval polského hráče Nea triumf na WCG a pokud by jeho tým Pentagram na konci roku nevybouchl, kdo ví.

Nejlepší hráči roku 2006 - Warcraft III:

Nejlepší hráči roku 2006 - Warcraft III:1. místo: Sky (Čína, World Elite) - 67 bodů

Nejlepší hráči roku 2006 - Warcraft III:1. místo: Sky (Čína, World Elite) - 67 bodů2. místo: Grubby (Nizozemí, 4Kings) - 46 bodů

3. místo: Spirit Moon (Jižní Korea, MYM) - 26 bodů

Výhru mezi hráči Warcraft III si odnesl čínský hráč Sky, vítěz WCG, když jej porotci upřednostnili před loňský vítězem Grubbym. Ten sice neměl nijak extrémně vydařeno sezónu (alespoň na jeho standardy), ale přesto pár medailových umístění získal a patří mu stříbro. Na třetím místě pak najdeme zástupce korejské školy Spirit Moona.

Nejlepší hráči roku 2006 - Quake:

Nejlepší hráči roku 2006 - Quake:1. místo: Toxic (Švédsko) - 90 bodů

Nejlepší hráči roku 2006 - Quake:1. místo: Toxic (Švédsko) - 90 bodů2. místo: socrates_ (USA, mouz) - 29 bodů

3. místo: Cooller (Rusko, mouz) - 23 bodů

Ve společné kategorii pro hry Quake 3 a Quake 4 rozdrtil veškerou konkurenci Švéd Toxic, dlouhodobě nejlepší hráč Quake 4. Toxic vyhrál osm turnajů za sebou a až před koncem roku si dal trochu oddech. O druhé místo si to rozdali představitelé Quake 3 školy, úspěšnější byl Američan socrates_.

Objevy roku 2006:

Objevy roku 2006:Counter-Strike - Archi (Švédsko, Fnatic)

Objevy roku 2006:Counter-Strike - Archi (Švédsko, Fnatic)Warcraft III - Lucifer (Jižní Korea, MYM)

Quake - av3k (Polsko, Serious Gaming)

Úspěch švédského CS týmu Fnatic potvrdil hráč Archi, když vyhrál anketu o objev roku v této hře a porazil Němce Kapia anebo Poláka Kubena. Ve hře Warcraft III byla situace poměrně jasná, když jedenáct porotců dalo na první místo Korejce Lucifera. Polský úspěch v této anketě podtrhl hráč av3k, vítěz Invitation turnaje v Poznani, kde porazil např. Američana Socratese.

Ani jediný český hráč do ankety nezasáhl, naději měl W3 hráč Giacomo mezi "objevy", ale chybí mu medailové umístění z některého většího turnaje. Snad příště...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám