Hlavní obsah

On-line hry: Smršť novinek

Novinky, Michal Sztemon

Ani během Vánoc se nezastavila kola elektronických sportu, a tak vám můžu opět přinést to nejdůležitější a nejzajímavější. Dnešní díl bude z větší části věnován novinkám, představíme si i nejlepší české klany ve hře Vietcong. Příští díl On-line her bude věnován rekapitulaci roku 2003, který znamenal v progamingu obrovský krok vpřed.

Foto: Promo Valašská bluesová společnost
Článek

Zprávy z domova

  • Nejlepším hráčem online ligy společnosti ProGamers ve WarCraftu III se stal nEph.Giacomo, který ve finálovém zápase porazil hráče TO4 v poměru 2:0. Medailisté si rozdělili odměnu ve výši 8000 Kč, z nichž polovinu obdržel vítěz.
  • Stejně jako ve W3 se dohrálo i finále PG ligy ve hře Quake 3. Ve výborném zápase zvítězil SP|Desta nad svým novým kolegou z klanu Micim v poměru 2:1. Druhé místo Miciho je o to překvapivější, že si od Quaka dával delší pauzu a hned ve své první sezóně v lize si poradil téměř se všemi. Třetím podílníkem na prize-money 8000 Kč je SPYD3R z klanu TA, který získal třetí místo.
  • V Counter-Strikovém LAN turnaji s názvem ESL PGS Invitation Cup byli nejúspěšnější BlackTrains Hoodoo Team. V královehradecké herně MeGame dokázali BlackTrains po velmi dramatickém zápase (16:9, 15:15, 15:15, 13:3) vyhrát nad klanem nubleX a odvážejí si kvalitní headsety Sennheiser. Až na čtvrtém místě skončil favorizovaný klan nEophyte, před který se dostali ještě domácí borci z týmu MeGame.
  • Možná i neúspěch na LAN turnaji v Hradci způsobil, že multiherní klan nEophyte obměňuje svou CS divizi - místo boddieho a bruenora přicházejí z klanu nubleX Petras a efron. Uvidíme, jestli nEph ještě někdy dosáhnou podobné mezinárodní slávy jako v minulosti, protože i u nových hráčů sázejí spíše na talent a mládí a zřejmě jim budou chybět potřebné zkušenosti. 
  • Klan BTeam je dalším z řady českých týmů, které se můžou opřít o podporu sponzorů. Ke stávajícímu mediálnímu partnerovi - portálu Atlas - přibyl i klasický sponzor - společnost 3Com.
  • Ke zdárnému konci spěje X-MAS Quake 3 TDM Cup, již známe týmy na třetím resp. čtvrtém místě (TA-A resp. Mkc), zbývá odehrát finálový zápas, do kterého se probojovali Satan's Proxies a Total Annihilation-B. Vítězný tým se může těšit na neoficiální titul Mistra v TDM (Team DeathMatch) a čokoládové překvapení od pořadatelů.

Zprávy ze světa

  • Vítězným týmem předvánočního turnaje CPL Winter 2003 se stal švédský Counter-Strikový klan Schroet Kommando. Švédové si v boji o největší krajíc z dotace 100 000 dolarů poradili s norsko-severoamerickým klanem NoA v poměru 13:4 a bez jediné porážky prošli celým turnajem. Na třetím místě se umístil další velký světový klan - němečtí mousesports. Vítězná šestice hráčů SK si mezi sebe rozdělí solidní sumičku 30 000 dolarů.
  • Dvěma hrami, které společnost CPL přidala mezi podporované hry, jsou BattleField 1942 a StarCraft: BroodWar. BF1942 si zahrají hráči již na turnaji CPL Summer 2004, BW až v zimě na CPL Winter 2004. Obě hry byly vybrány na základě celosvětového hlasování na webové stránce CPL.
  • S novým rokem přichází i nový ročník populární BroodWar ligy WGTour. Tentokrát se jí bude účastnit 8 českých a slovenských týmů, nejvýše (ve 2. lize) si ji zahraje jeden z předních českých klanů - Czech Demolition Squad.
  • Nepříliš povedená progamingová hra Unreal Tournament 2003 již téměř zmizela v propadlišti dějin a davy hráčů i fanoušků netrpělivě očekávají UT 2004. Jako jedni z prvních sestavili svůj tým pro hru UT 2004 v klanu Schroet Kommando - jeho součástí jsou kromě "starých" mazáků z Unreal sekce i posily z dalších německých klanů, takže lze s úspěchem předpokládat, že si povedou opět dobře.

Žebříček ČMSP ve hře Vietcong

S nástupem kvalitní české hry Vietcong na pole progamingu se samozřejmě tato populární týmová 3D hra dostává i mezi bodované hry v klasifikaci Českomoravského svazu progamingu, kde doplňuje stávající šestici her. Zatím máme za sebou pouze dva hodnocené turnaje - InvexCup 2003 a PG Cenega Vietcong ligu, ale i body z těchto akcí ledacos napovídají o situaci na české scéně ve hře Vietcong.

PořadíNázev týmuBodyZměna
1.Brothers in Arms210+50
2.Faster Than Light140+80
3.Napalm Brothers1000
4.Dark Ghost360
5.Confessors of Monologue30+10
6.Vietcong Air Cavalry30+30
7.NecroRaisers18+18
8.Brothers in Arms - B120
9.Czech Amateur Clan10+10
10.NorthStar Squad80

Na prvním místě se drží klan Brothers in Arms, který triumfoval na Invexu, ale na paty se mu už snaží šlapat tým Faster Than Light. Právě tyto dva klany se spolu utkaly ve finále PG Cenega Vietcong ligy, a tam byli lepší FTL, když vyhráli 4:0. Za nimi se na třetím místě umisťují Napalm Brothers s obrovským náskokem před týmy na čtvrtém až šestém místě. V rozmezí šesti bodů se pod stupni vítězů umístili Dark Ghost, cm a VaC. Už na sedmé místo stihli postoupit nováčci z klanu NecroRaisers a vzhledem k tomu, že zkušenosti s touto hrou mají zatím minimální, dá se předpokládat jejich postupný posun vzhůru.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: NecroRaisers si platí trenéra

Vážení čtenáři, v tomto pravidelném seriálu vám budu každý pátek přinášet informace ze světa profesionálního hraní počítačových her. Postupně byste se měli...

On-line hry: Hrají si a vydělávají

Minule jsme se věnovali 3D hře Counter-Strike, dnes je na řadě nejoblíbenější strategie dneška - WarCraft III. Dozvíte se základní informace o hře, tipy...

On-line hry: Nejlepší hráči letí do USA

V předchozím díle jsme probrali WarCraft III, dnes je hlavním tématem NHL 2004, konkrétně vyvrcholení české kvalifikace na Světový šampionát. A kteří dva čeští...

Výběr článků

Načítám