Hlavní obsah

On-line hry: Školní turnaj ve hře EURO 2008

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to tak dávno, co si žáci a studenti zasoutěžili v závodní hře NFS ProStreet a už mají opět možnost ukázat, co v nich je. ČMSP totiž pořádá další školní turnaj, tentokrát ve fotbalové hře EURO 2008, na medailisty opět čekají pěkné ceny od Fujitsu Siemens. Již v sobotu 3. května se příznivci fotbalu sejdou v Praze na Střeleckém ostrově.

Článek

Novinky z domova

  • O víkendu se ve francouzském městě Bressuire uskuteční velká LAN party s názvem LAN 79, nás může těšit, že se jí zúčastní i dva české týmy ve hře Counter-Strike: Source - eSuba a nEophyte. Více šancí na dobré umístění se dává eSubě, konkurence je ale velmi silná a bude těžké dosáhnout na část z dotace 8 500 eur.
  • Přední domácí CoD4 tým Defeaters se musí vypořádat z odchodem svého kapitána Petra "nicKo" Černíčka, který se rozhodl upřednostnit školu a rodinu před hraním. Defeaters nelenili, přetáhli z týmu inteRaction Václava "NeX" Vaňka a i nadále přemýšlejí nad tím, jak sesadit z domácího trůnu nedostižnou eSubu.
  • Seriál pravidelných víkendových turnajů v hernách PG Cyber Café stále ne a ne zpomalit, naposledy si to rozdaly týmy ve strategii W3: DotA. Favorizovaní SGC tentokrát nestačili a vypadli již ve čtvrtfinále. Lepší formu ukázali Anal Riders, když ve finále přehráli BlackTrains a můžou se radovat z největší porce bodíků do hodnocení Mistrovství ČR.

Novinky ze světa

  • Britští pořadatelé evropské sekce Championship Gaming Series oznámili, že zároveň s kvalifikací CGS proběhne velký turnaj ve hře Call of Duty 4. Dotace bude činit velmi slušných 10 000 liber, dá se očekávat účast většiny předních evropských CoD4 týmů. Pojede do Británie i česká eSuba? Zatím není známo, chytřejší budeme v polovině května, kdy se turnaj koná.
  • Mají reklamy integrované přímo ve hrách požadovanou účinnost díky své interaktivitě? Zakladatel Atari Nolan Bushnell si myslí, že nikoli a přirovnává je ke klasickým billboardům. Reklamy se objevují například ve hrách od Valve (Counter-Strike) anebo v Tom Clancy's: Rainbow Six Vegas.
  • Švédský CSS hráč Marcus "zet" Sundstrom působící od loňského ledna v americkém týmu compLexity se možná vrátí ke starší verzi CS 1.6. Jeho týmu se v soutěži Championship Gaming Series příliš nedařilo a on sám se chce po ukončení kontraktu s coL vrátit zpět do Evropy. Prozatím je ale vázán smlouvou, a tak minimálně do prosince bude hrát Source.

.: Play-off severoamerické divize soutěže Championship Gaming Series. Foto: EA

Fujitsu Siemens Computers turnaj škol ve hře EA Euro 2008

Jen pár týdnů po skončení školního mistrovství ve hře Need For Speed: ProStreet je tady další školní turnaj pořádaný Českomoravským svazem progamingu. Tentokrát se bude soutěžit v nedávno vydané fotbalové hře UEFA EURO 2008, stejně jako v předchozím případě jsou partnery turnaje Fujitsu Siemens a Electronic Arts.

Registrace do turnaje již byla zahájena, každá škola může registrovat libovolný počet žáků a účast je zcela zdarma. Kvalifikační turnaje se uskuteční ve 28 počítačových hernách sítě PG Cyber Café v České republice i na Slovensku, postup do semifinálového kola si zajistí 128 nejlepších hráčů.

Harmonogram:

Harmonogram:30.4.-11.5.2008 - registrace škol do turnaje

Harmonogram:30.4.-11.5.2008 - registrace škol do turnaje19.5.-21.5.2008 - kvalifikace na semifinále

Harmonogram:30.4.-11.5.2008 - registrace škol do turnaje19.5.-21.5.2008 - kvalifikace na semifinále26.5.-28.5.2008 - kvalifikace na semifinále

Harmonogram:30.4.-11.5.2008 - registrace škol do turnaje19.5.-21.5.2008 - kvalifikace na semifinále26.5.-28.5.2008 - kvalifikace na semifinále3.6.2008 - semifinále v Praze a v Brně

10.6.2008 - grand finále v Praze o titul, pohár a hodnotné ceny

.: Předchozí turnaj - Fujitsu Siemens Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: PS. Foto: EA

Semifinále se uskuteční 3. června v hernách VOLNÝ PGCC Village Cinemas Anděl Praha a VOLNÝ PGCC Velký Špalíček Brno, osm nejlepších si zajistí postup do finále. To bude odehráno o týden později v pražské herně VOLNÝ PGCC Nový Smíchov, vítěz se může těšit na zbrusu nový multimediální počítač Fujitsu Siemens.

Ceny pro vítěze:

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom, multimediální počítač Fujitsu Siemens, další hodnotné věcné ceny, 100 volných hodin na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom, multimediální počítač Fujitsu Siemens, další hodnotné věcné ceny, 100 volných hodin na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café2.-3. místo: pohár, diplom, LCD monitor Fujitsu Siemens, další hodnotné věcné ceny, 100 volných hodin na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café

Ceny pro vítěze:1. místo: pohár, diplom, multimediální počítač Fujitsu Siemens, další hodnotné věcné ceny, 100 volných hodin na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café2.-3. místo: pohár, diplom, LCD monitor Fujitsu Siemens, další hodnotné věcné ceny, 100 volných hodin na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café4.-8. místo: diplom, originální hry od Electronic Arts, reklamní předměty, volné hodiny na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café

9.-16. místo: diplom, reklamní předměty, volné hodiny na internet ve VOLNÝ PG Cyber Café

Více informací o FS turnaji škol ve hře EA EURO 2008 najdete na domovských stránkách akce - http://skoly.cmsp.cz.

.: Ceny pro nejlepší - FS Mistrovství ČR a SR ve hře NFS: ProStreet. Foto: EA

Oslava fotbalu již zítra na Střeleckém ostrově

Fotbalové hry se netočí vždy jen kolem "velkého" fotbalu, své příznivce mají i různé pouliční řežby v menším počtu hráčů, např. FIFA Street od Electronic Arts. Třetí díl této hry vyšel letos v únoru, na sobotu 3. května přichystali vydavatelé velkou akci zaměřenou na malý fotbal - FIFA Street 3 Oslava fotbalu.

A co všechno bude zítra na pražském Střeleckém ostrově k vidění? Balónkový pozdrav českým fotbalistům, turnaj v malé kopané za účasti českých celebrit, exhibiční vystoupení mistrů ve footbagu, koncert hudební skupiny Navigators a mnoho dalšího. Akci moderuje populární Leoš Mareš, nebudou chybět ani fotbalisté Horst Siegl a Pavel Kuka.

.: FIFA Street 3 - pouliční fotbálek Foto: EA

Hráči si můžou vyzkoušet FIFA Street 3 na všech konzolích, svůj um předvede Mistr ČR Filip "Koozy" Lejček, který by se měl utkat s některou z přítomných celebrit. Uvidíme, jak se akce vydaří, hodně záležet bude i na počasí. Program každopádně začne zítra 3. května už v 10:00, předpokládaný konec je v 19:00.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Poslední rozhovor s Giacomem

Nejznámějším českým počítačovým hráčem je bezesporu Giacomo, účastník mnoha světových soutěží ve strategii Warcraft III. Nedávno ohlásil konec...

Výběr článků

Načítám