Hlavní obsah

On-line hry: San Jose hostí od pondělí Grand finále ESWC

Novinky, Jakub Trulík

Zatímco doma startuje jedna z největších lanek střední Evropy - LanCraft Summer 2k8, v kalifornském San Jose se hraje od pondělí 25. srpna Grand finále ESWC - jedna ze dvou největších herních událostí tohoto roku. Vedle všech špičkových týmů světa se zde představí i naši čtyři zástupci - zkušená trojice Bonecracker, Toni a Krysa doplněná o Sandra.

Článek

Novinky z domova

  • Multiherní klan inteRaction oznámil příchod nového Call of Duty 4 týmu. Pětice Jackal_, ThOmAs, Janus_, striker a Jalu se s vedením iR dohodla poté, co se rozpadla britská organizace Core89-Networks, pod níž do té doby hrála.
  • Ani pro tento týden si klub Moops gaming nedal pokoj. Jeho členské řady se rozrůstají opravdu bleskovým tempem. Tím nejčerstvějším článkem se stala Counter-Strike: Source sestava dosud hájící barvy Metal Force: Bordel, addrid, cyfer, wh!sp a Bady.
  • Slovenským zástupcem v bojích evropské soutěže ESL Extreme Masters III bude tým FU.sk. Historicky nejúspěšnější tuzemský Counter-Strike 1.6 klan si ve finále poradil dvakrát 16:14 s konkurenčími DEFEATERS, letošními šampiony všech domácích prestižních lig.
  • Dnešním dnem odstartovala jedna z největších lanek střední Evropy - LanCraft Summer 2k8. Město Rýmařov bude hostit turnaje ve strategiích Warcraft 3, DotA, ale i Mistrovství ČR ve hře Starcraft: Broodwar, jehož se zúčastní 16 nejlepších hráčů z České republiky a Slovenska. Na akci se mohou přijít podívat i diváci. Kromě domácí špičky zde narazí i na řadu zahraničních hráčů.
  • Antonín "Toni" Bláha, špičkový TrackMania jezdec, podepsal smlouvu s nedávno vzniklou stájí eSuba.HAL3000. Tento zkušený závodník, který má za sebou účast již na třech akcích pořádaných pod záštitou ESWC, by měl svému novému týmu pomoci jak v offline, tak i online turnajích.
  • Hokejová lavička nEophyte se rozrůstá o dvě jména. NHL sekci nEph v uplynulých dnech doplnili vynikající hráči Dadis a Jouda. První jmenovaný v minulosti působil v Game Line Stars, druhý se hře NHL sice věnuje už několik let, avšak až do této doby hrál pouze za sebe.

Slovenský CS tým FU.sk, vítěz MČR v letech 2005, 2006 a 2007

Novinky ze světa

  • Finští 4Kings mají opět problémy se sestavou. Po neúspěšné domácí WCG kvalifikaci, na níž skončili až třetí, což je pro vedení jejich britské organizace veliké zklamání, se rozhodli hned ke dvoum změnám. Jejich Counter-Strike 1.6 sekci opouští dvojice natu, toomi. Jejich místa zaplní nadějní borci danzer a JiGetus, kteří přicházejí z konkurenčních EGC.
  • Vedení skandinávské organizace Meet Your Makers se povedlo angažovat zřejmě nejlepší ženský Counter-Strike 1.6 tým - Les Seules. Vítězky ESWC Masters, které hrají ve složení nisse, inzane, zAAz, IpSa a Cazzidy, podepsaly smlouvy s MYM počátkem tohoto týdne.
  • Titul nejlepšího hráče Call of Duty 4 obdržel Francouz Antonin Grenier. Hráč s přezdívkou OZWALD vyhrál tuto anketu, v níž byl nominovaný i Čech Mazarini, opravdu nečekaně. Již delší dobu totiž hájí barvy klanu Tek9, kterému se v poslední době spíše nedaří.
  • Minulý týden jsme vás informovali o rozpadech a koncích hned několika předních Call of Duty 4 týmů. Tento týden se naštěstí nese ve zcela jiném duchu a to znovuobnovování sestav. Jako první svůj nový tým oznámili britší Dignitas, jejichž dres budou oblékat borci Mick, Blackmane, raz, SoCLoN a LoOkzor. Krátce na to svůj stav doplnili i švédští fnatic. Ty od nynějška budeme vídat s pěticí tidde, LINQAN, odyxz, rivve a zsitts. Zatím jako poslední oznámila změnu i multikulturní organizace Tek9. Klub původem z Belgie vsadil na osvědčená jména Davy, OZWALD, knaller, Stevy, Mark.
  • Již brzy odstartují dvě nejprestižnější soutěže v závodní hře TrackMania Forever - NationsCup a StadiumTeamChampionship. Zatímco v NC proti sobě bojují reprezentace jednotlivých zemí, v STC závodí jednotlivé stáje samy za sebe. V soutěži národů samozřejmě nebude chybět ani šestnáctičlenný český výběr a v závodech klubů nalezneme hned celou řadu přihlášených stájí z České republiky.
  • Portál Cadred.org vyhlásil deset nejlepších Counter-Strike: Source týmů světa. První příčku zcela oprávněně okupují britští Birmingham Salvo, kteří vyhrávají jednu akci za druhou. Druhou příčku vybojovali dánští Magnitude a bronz patří našim Reason-Gaming.

Půvabný CS tým Les Seulesfoto: www.seules.net

Už v ponděli vyvrcholí boje soutěže ESWC

Už jenom pár nocí zbývá do zahájení druhé největší herní událostí letošního roku - Electronic Sports World Cup. Letošním domovem Grand finále této velkolepé akce bylo zvoleno kalifornské město San Jose, v němž se ve dnech 25. až 27. srpna bude bojovat o ceny v hodnotě rovných 200.000$! Tato částka je rozdělena do šesti soutěžních disciplín.

Královskou disciplínou bude opět Counter-Strike 1.6, který je nejhranější a nejsledovanější progamingovou hrou několika posledních let. Do finále se bohužel neprobojoval žádný český ani slovenský tým, ale i tak se je na co těšit. Představí se zde švédští fnatic - klan číslo jedna, polští Meet Your Makers - obhájci loňského titulu, Made in Brazil - čerství šampioni GameGune 2008 nebo němečtí mousesports - vítězové EPS, nejprestižnější online soutěže.

Chybět nebude ani turnaj něžného pohlaví v Counter-Strike 1.6. I ten má hned několik favoritek: Meet Your Makers (Les Seules) - mistryně ESWC Masters, SK Gaming - domácí oblíbenkyně nebo půvabné francouzky z emuLate.

Grand finále ESWC se bude účastnit i několik ženských týmů

Největší odměnu na hlavu si odnese vítěz strategie Warcraft 3: The Frozen Throne. Zde je snad nejtěžší předem odhadnout favority. Na akci bude hned pět Korejců, z nichž všichni patří do světové špičky, jenže to stejné můžeme říci i o třech Číňaněch, Francouzi ToDovi nebo Nizozemci Grubbymu. A tím výčet zdaleka nekončí.

Nás však budou zajímat především výkony českého stratéga Martina Hušáka. Hráč zvaný Bonecracker si v posledních měsících drží skvělou formu, kterou by mohl v Americe zužitkovat. Odnoží Warcraftu je i týmová hra DotA, která má ovšem na Grand finále pouze jedenáctičlenné zastoupení. Favority jsou domácí Evil Geniuses a Evropě dominující Švédi z SK Gaming.

Nejstarší hrou na ESWC je stařičký akční Quake 3. Zde nalezneme opět hned několik vynikajících hráčů, kteří budou útočit na vrchol trůnu. Budou to především jména, která se nedávno představila na španělském GameGune 2008 - Polák Av3k, Číňan RazerJ, Švéd Fox nebo zkušený Nizozemec Vo0. Do bojů určitě výrazně zasáhne i Rus Cooler, který nedostal do Bilbaa nemohl odcestovat kvůli problémům s vízem. I zde máme svého vyslance, tím je zkušený Kryštof "Krysa" Černý. Ten si bude určitě chtít vylepšit bilanci z GameGune, kde rozdílem jediného zápasu nepostoupil ze základní skupiny.

I letos se na několik dní upřou oči všech hráčů na Grand finále ESWC

Šestici her uzavírá naopak nejmladší hra a to závodní TrackMania Forever, která byla vyvinuta speciálně pro Electronic Sports World Cup. Mezi hlavní favority patří především široká francouzská výprava, která v minulosti dominovala všem offline, i online soutěžím. Do konečného pořadí se pokusí zasáhnout i čeští jezdci Tomáš "Sandro" Počta, který vyhrál domácí kvalifikaci a zkušený Antonín "Toni" Bláha, jenž dlouhá léta jezdil pod francouzskými týmy.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Boje o postup na WCG vrcholí

Domácí Counter-Strike scéna má na svém kontě po dlouhé době dvě výrazné změny - nové týmy v infantry a Moops gaming. Ve světě rozvířily klidnou hladinu...

Výběr článků

Načítám