Hlavní obsah

On-line hry: S Need for Speed se soutěží už i na Facebooku

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden jsme vás informovali o World Cyber Games, což je herní obdoba sportovní olympiády. Na této kultovní akci se původně soutěžilo pouze na PC, později se přidaly i konzole a mobily. Nyní ale hráči postupně objevují i novou netradiční platformu - Facebook. Na oblíbené sociální síti je možné již také soutěžit a získat velmi slušné výhry.

Článek

Novinky z domova

  • Oblíbený multiherní klan nEophyte se opět naplno opřel do virtuálního fotbalu. Poté, co před několika měsíci kompletně rozpustil svou starou FIFA sekci, se rozhodl dát kopané druhou šanci, a to hned ve dvou titulech. Poprvé v historii manažeři nEph otevírají vrátka hře Pro Evolution Soccer, což doprovází příchod zkušeného Abaddona. Společně s ním zakotvil v novém působišti i o deset let mladší SosoneK, jenž se specializuje na FIFA.
  • Naši známí Czech it out opět mění barvu svých dresů. Po zastávce u španělských Giants a francouzských Shockwave byla perspektivní česká sestava kolem ostříleného snipera WT, jemuž dělají společnost sneix, STR, MajklGO a tv1, pozvána k The Last Resort. Do britské organizace s nimi vstoupil i hops, který se stal oficiálním náhradníkem.
  • Nejstarší tuzemské sdružení NecroRaisers se opět otřáslo v základech. Po extempóre jednoho z manažerů a jeho následném vyhazovu, došlo uvnitř celku k pořádné čistce, kterou neustála Call of Duty 2 sekce i celý projekt Akademie. Ze strany NR nejsou nahlášeny ovšem pouze odchody, přichystán byl totiž i příchod v podobě Quake Live týmu ve složení mufin, Angry, hypno, eJo, forst3n, Heero-2b a Metrro.
  • K tak trochu nečekané změně došlo u jinak stabilního Counter-Strike 1.6 klubu eSuba. Hráči, kteří ještě minulý víkend odjízděli nabuzení na maďarský BECUP, se po neuspokojivém třetím místě rozhodli, že potřebují oživení. To jim obstaral vyhazov dvojice krueger, bamik a následný příchod nejlepšího českého hráče oskara z nEophyte a skvělého slovenského snipera StaNa ze suicide.

Novinky ze světa

  • Příjemné překvapení si před začátkem francouzské World Cyber Games kvalifikace přichystala tamní Warcraft 3 legenda ToD. Skvělý hráč rasy lidí, jenž v minulosti působil u Four Kings či Serious Gaming, se rozhodl vrátit pod tagem domácího klubu Millenium, jemuž by měl dopomoct k úspěchům v další WC3L sezóně. Comeback mu zatím vychází skvěle, ačkoliv ročník ještě nezačal. Ve WCG kvalifikaci totiž ještě neztratil jedinou mapu.
  • O dost smutnější zprávu vyslal do světa DTS.chatrix. Ukrajinský Counter-Strike 1.6 celek si sice během své existence připsal řadu cenných skalpů i úspěchů, ovšem poslední týdny se mu ani trochu nedařilo. To se nejprve projevilo vyhazovem kapitána Johnty společně s ANGE1 a následně dokonce celým uzavřením sekce, když se zbylé trojici Edward, pops, markeloff nechtělo hledat nové spoluhráče.
  • Bohužel dost podobně si počínala i německá organizace nGize, jež se dosud pyšnila velmi silnou Warcraft 3 skvadrou. Té se narozdil od Ukrajinců dařilo, jenže její plány do budoucna zhatila ekonomická krize, která se právě na W3 scéně promítá dost značně. Nové angažmá si tak musí hledat šest stratégů, mezi nimiž je i hvězdný Jihokorejec ReMinD či španělský objev LucifroN. V souvislosti s nimi se spekuluje o spojení s obnovenými MYM.
  • Bez pořádných kosmetických úprav se tento týden neobešli ani Dignitas, další známé evropské jméno. Britský Counter-Strike: Source klan, jenž byl vyhlášen pro rok 2008 nejlepším ve svém oboru, stále nemůže navázat na předchozí úspěchy, což neznamená nic jiného, než další vyhazovy. Ty tentokrát ustál pouze Rattlesnk, jemuž budou nové parťáky dělat Beta, Hughsy, Mx a Pez. Zbytek se s Dignitas loučí.

S novým dílem Need for Speed můžete na Facebooku vyhrát Xbox 360

Sociální síť Facebook dnes používá už téměř každý. Fenomén, jenž už zdaleka nepoužívají pouze mladí lidé, kteří se chtějí seznámit, nabízí neskutečný potenciál, který může využít prakticky každý, kdo přijde s novým a originálním nápadem. S jedním takovým právě přišlo české oddělení Electronic Arts, které připravilo aplikaci, jež doprovází vydání závodního titulu Need for Speed: Shift.

Ve stejnojmenné herní aplikaci si můžete kromě zábavy a měření sil s ostatními zasoutěžit o skvělé ceny, s nimiž se zřejmě žádná jiná Facebook služba dosud nevytáhla. Princip NFS: Shift je přitom poměrně jednoduchý a zároveň vysoce chytlavý. Navíc může hrát doslova každý. Na úplném začátku se musíte rozhodnout, zda se chcete stát součástí cizího týmu nebo si založíte vlastní a zapojíte se tak do soutěže o ceny. Nebo prostě můžete učinit oboje. Počet stájí, v nichž budete členem, sice není omezen, avšak vlastnit můžete pouze jednu.

Zásadním prvkem, který bude silně ovlivňovat vaše počínání v aplikaci, je počet kamarádů, které do ní pozvete a jak často vám budou pomáhat. Vše se zde totiž točí kolem závodu, který se vždy jede jednou denně, a to ve 20:00. Jeho konečný výsledek, respektive vaše šance na zisk jedné z výher se bude odvíjet podle toho, jaké auto budete mít, jaká bude jeho připravenost a kolik posbíráte bonusů obsažených ve hře.

Zatímco zmíněné bonusy, což je konkrétně nitro, sada kol, volant a klíč, se v Need for Speed objevují náhodně jednou za čas a dokáží pořádně snížit váš čas na trati, když posbíráte všechny, automobil a jeho připravenost zálěží čistě na počínání vašich přátel. Jde o jednoduchou matematiku - čím více přátel, tím lepší auto a čím více se jich bude denně podílet na přípravách k závodu, o to rychlejší vůz bude.

Od 10. září startuje ve hře soutěž NFS World Tour, která potrvá až do 24. září a budou v ní rozdány ceny v řádech několika tisíců Kč. Každý den se ten nejrychlejší závodník může těšit na originální škrabku Need for Speed: Shift a na tři doslova nejlepší majitele stájí čeká například konzole Xbox 360, parfémy Lamborghini, trička, klíčenky a hry Need for Speed: Shift na libovolnou platformu.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Čeští hráči zaplavili Dánsko

Během posledních týdnů se stalo zvykem, že hlavní část našich pravidelných článků o progamingu tvoří světové akce, na něž kromě světové špičky zavítali i naši...

Výběr článků

Načítám