Hlavní obsah

On-line hry: S NecroRaisers autobusem do Švédska

Novinky, Jakub Trulík

O originální nápad i jeho realizaci se postaral nejstarší tuzemský multiherní klan, jenž se rozhodl vyrazit do Švédska na největší lanpárty, jež se koná dvakrát do roka za účasti více než 12 000 hráčů ze všech koutů světa. Na tom by ovšem nebylo nic zvláštního, kdyby společně s ním nevyrážel celý autobus.

Článek

DreamHack Winter - hráči i fanoušci přijedou autobusem

Už o tomto víkendu se ve švédském Jönköpingu koná další pokračování největší lanpárty světa DreamHack Winter. Na akci, jež se díky počtu hrajících na jednom místě dokonce zapsala do Guinessovy knihy rekordů, se již tradičně zúčastní špičkoví hráči ze všech kontinentů a společně s nimi i méně známí vyslanci, kteří zkusí své štěstí a pokusí se probojovat do hlavní části turnaje.

Letošní ročník je pro nás velmi zajímavý, protože na něm budeme mít dosud nejvyšší počet domácích zástupců v čele s multiherním klanem NecroRaisers, jenž zorganizoval ojedinělý projekt pod názvem "NR on Tour!", díky němuž se do Švédska nepodívají pouze zástupci právě tohoto celku, ale i ostatní naši nadějní reprezentanti a dokonce i diváci. Ti mohou atmosféru jedinečného DreamHacku ochutnat zásluhou vedení NR, které objednalo celý autobus, v němž veřejnosti poskytlo několik míst za výhodnou cenu a také třem náhodně vylosovaným nadělilo výlet zcela zdarma.

DreamHack Winter již klasicky hostí hned několik turnajů, které jsou rozděleny do tří kategorií, a to Pro, Pro/Am a Am. V Pro se soutěží v Counter-Strike 1.6, World of Warcraft a Street Fighter IV, v méně ohodnocené Pro/Am je Counter-Strike: Source, Warcraft III: DotA, StarCraft: Brood War, TrackMania Nations Forever, Quake Live, Quake World, Tekken 6, Guitar Hero, Call of Duty: Modern Warfare 2, FIFA 09 a RUSE. Nakonec je zde minimálně dotovaná kategorie Am s hrami Team Fortress 2, Smash a Left 4 Dead.

Naši zástupci budou bojovat v rámci Counter-Strike 1.6, kde se představí NecroRaisers pětice zEro, Pepik, arsas, zigurat a petras, jež před měsícem vyhrála česko-slovenské World Cyber Games 2009 ještě pod hlavičkou nEophyte. Kluci se do hlavní fáze soutěže budou muset ovšem prokousat skrze BYOC (v překladu "přivez si vlastní počítač") kvalifikaci. Z NR se do bojů zapojí ještě Crow, nedávný účastník čínského finále WCG ve StarCraft: Brood War.

Na palubě autobusu ovšem sedí ještě česko-slovenská TrackMania Nations Forever dvojice Hakki Junior a Sandro, která pravidelně a bez výjimky obsazuje přední dvě pozice všech domácích turnajů. Zástupci britské organizace YoYotech se určitě budou chtít předvést, poněvadž právě ze Švédska pocházejí ti nejlepší piloti. Dohromady včetně vedení, hráčů i fanoušků má NR autobus celkem 25 pasažérů.

Na své vlastní náklady cestuje zřejmě momentální jednička Counter-Strike: Source Reason Gaming. Česko-slovenská pětka v barvách této britské organizace je jednoznačně naší největší nadějí a jakékoliv jiné místo než první pro ni bude určitě zklamáním.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Opět k nám zavítalo WGT

Zhruba před pěti týdny se v pražské herně BattleZone uskutečnilo Warcraft III: The Frozen Throne klání o 50 000 korun v rámci herní série World GameMaster...

Výběr článků

Načítám