Hlavní obsah

On-line hry: Reason Gaming jsou opět králi Velké Británie

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný nášup evropských akcí, kterých se během letošního léta zúčastnily naše kluby, zřejmě uzavřel 37. ročník i-series. Tradiční britský turnaj měl mezi svými účastníky opět našeho zástupce v podobě Reason Gaming. Česko-slovenská sestava v barvách ostrovní organizace obhajovala prvenství z i36 a ani tentokrát se jí nedařilo vůbec špatně.

Článek

Novinky z domova

  • Poměrně překvapivě se na scénu vrátil tuzemský klub Confis, jenž zhruba před měsícem a půl zaniknul, aby položil zárodek novému projektu Team Pulsed. Dosud situace vypadá tak, že se někteří manažeři osamostatnili a položili základ staronového vedení. Jednou z jejich prvních akvizicí je Call of Duty 4 sekce ve složení DAVIDS, crejz, ATOjik, Robos a erixe, již pro změnu můžete znát z rozpadlých BW Gaming.
  • Během týdne byly zveřejněny výsledky hlasování o nejlepší hráče dánské The-eXperience a britské i37 akce. V anketách jsme zabodovali hned dvakrát a to zásluhou paradoxe z celku eSuba, jenž obsadil první místo mezi CoD 4 hráči a pRa z Reason Gaming, který napodobil jeho počínání v CS:S.
  • Oblíbený český multiherní klan SnoopY se pustil do pořádného posilování. Jeho soupisku na konci minulého týdne rozšířil Counter-Strike: Source tým postavený ze samých zkušených jmen domácího pole. Figurují v něm Sharki, matez, Bordel, Godie a slayer, tedy střelci protřelí z destinací jako c0nexia, nEophyte, Blacktrains či NecroRaisers.
  • Tím ovšem "nákupy" ani zdaleka neskončily. Dva dny na to u SnoopY přistáli rovněž NEBREC v sestavě cRL, ketos, berry, LogeN, jab coby zástupci Counter-Strike 1.6 a krátce po nich je následovali také xeon, FiN, kokain, Inky, klery a j.NECHO hrající první díl Call of Duty. Další změny prý můžeme očekávat také v Call of Duty 4 sekci.

Novinky ze světa

  • Velký comeback zaznamenala finská Team Fortress 2 komunita, když s nadšením přivítala hymziho vracejícího se z neaktivity. Jeden z nejlepších demomanů skandinávského poloostrova se do bojů zapojí poprvé od doby, kdy odešel z Crack Clan. Jeho novým působištěm je domácí celek afterlife, jenž na jeho služby bude určitě hodně vsázet. Nedávno se totiž kvalifikoval do první ligy ETF2L.
  • Staronový návrat taktéž ohlásila francouzská organizace oXmoze. Ta již zhruba před dvěma měsíci informovala o tom, že její řady bude hájit frenchy z tehdejších Shockwave. Ačkoliv se tehdy zpráva ukázala mylnou, poněvadž hráč dál působil ve svém starém klubu, dnes je již plně pravdivou. Talentovaný Francouz přestupuje k oXmoze, kde doplní krajany oAzZe, gortexe, JooKzZiho a Poláka dudeka.
  • Nevídanou rošádu zaznamenala dánská Counter-Strike: Source scéna. Po rozpadu úspěšných DSRack, o nichž jsme psali minule, své sbohem dali i Spirit of Amiga nebo-li bývalí fnatic, čímž odstartovali vznik dvou týmů. Prvním z nich je HastaLaVista ve složení VH, ruggah, MEFIE, rytter a Cajun, druhým NameMe se sestavou hunden, staRfire, trumaN!, JOKERN a kvallion. Oba celky tedy stavějí na ex-SoA a DSRack borcích.
  • Na bezesporu největší hit léta 2009 pořádně zadělali němečtí manažeři Dennis Nirtl a Kahled Nahim. Bývalí šéfové organizace WICKED se rozhodli koupit počátkem roku rozpadlé Meet Your Makers. Původem dánská organizace, která během své existence patřila mezi pět největších progamingových gigantů, by se podle spekulací měla vrátit i s polským Counter-Strike 1.6 týmem, jenž jí zastupoval až do samotného rozpadu.

Kultovní soutěž Velké Británie k nám byla opět štědrá

Britský Stoneleigh Park hostil ve dnech 7. až 9. srpna už neuvěřitelný 37. ročník i-series. Na největší ostrovní lanpárty byl největším diváckým trhákem turnaj v Counter-Strike: Source, na jehož seznamu byli již tradičně naši Reason Gaming. Ti nejenže už tradičně patřili mezi největší favority, ale dokonce sem přijeli obhajovat prvenství, kterého dosáhli na i36.

Na akci se tentokrát kromě nich nepředvedlo moc dalších zahraničních akvizicí. Řadu domácích celků včele s Dignitas, Team CoolerMaster, FM Toxic a The Last Resort už doplnili akorát portugalští FM Sapphire a evropský mix YoYoTech. Soutěž byla dotována částkou 5 000 liber, přičemž na vítěze čekalo 2 250 liber s lístky na i38, finalista bral rovný 1 000, třetí celek v pořadí  550 a zbytek byl rozdělen mezi týmy na pátém až osmém místě.

V základní skupině Reason nenarazili s výjimkou Rasta na sobě rovnocenné soupeře. Většinu z nich přemohli bez většího snažení. Ve stejném duchu se odvíjely i duely prvních dvou kol play-off. K první komplikaci došlo až v kole třetím, kdy nad klanem Attica zvítězili až v prodloužení. Situace se ale ani zdaleka neopakovala v semifinále, respektive finále vyšší části pavouka. Zde česko-slovenská sestava opět zaválela, nejprve smetla Team CoolerMaster a následně i Dignitas.

Tím se naši borci, kteří na i-series neprohráli už úctyhodných 23 zápasů v řadě, dostali až do samotného Grand finále, v němž je nakonec doplnili TCM. Přemožitelé Dignitas z finále spodní fáze se v rozhodujícím utkání trápili mnohem více než při předchozím střetnutí. Zápas sice dospěl až do prodloužení, zde se ale opět ukázali silnější Reason Gaming, kteří v něm pustili jediné kolo. Zlato tedy opět nezůstává ve Velké Británii, jak by si tamní hráči silných klubů přáli.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Čeští hráči zaplavili Dánsko

Během posledních týdnů se stalo zvykem, že hlavní část našich pravidelných článků o progamingu tvoří světové akce, na něž kromě světové špičky zavítali i naši...

Výběr článků

Načítám