Hlavní obsah

On-line hry: Prvnímu slovenskému WCG turnaji dominovali obhájci titulu

Novinky, Jakub Trulík

Domácí scéna prožívá víceméně klidné období, které výrazně narušují akorát pozitivní zprávy o návratu klubů Moops gaming a Riders on the Storm. Za to ve světě se to mele. Zprávy o rozpadech Call of Duty 4 týmů vypadají, jako kdyby se to tato hra definitivně pokoušela zabalit. Slovensko zažilo v sobotu debut v podobě prvního WCG offline turnaje.

Článek

Novinky z domova

  • Minulý týden jsme vás informovali o nečekaném návratu Moops gaming, již dnes tu máme další zprávy, které potvrzují, že to tento herní klub myslí opravdu vážně. Po Counter-Strike 1.6 sekci přijímá vedení pod svá křídla i NHL hráče Bilase, bývalou TrackMania stáj konkurenčních Miracle Group čítající hned osm jezdců a ambiciózní šestičlennou DotA sekci.
  • Veliký comeback rovněž hlásí Riders on the Storm, kteří se v minulosti proslavili především díky své vynikající Counter-Strike: Source sekci. Jinak tomu nebude ani nyní, novou kapitolu RotS otevírá zkušená česká sestava Tracy, Ninja, Mr. Hanz, Hell.k-Evil.k., tmaven, která minulý rok obsadila skvělé 4.místo na maďarském BECUPu. Společně s nimi rozšiřuje klanové řady i méně známý Counter-Strike 1.6 Slovak Team.
  • Counter-Strike 1.6 tým eSuba.HAL3000 vyhrál českou ESL Extreme Masters III kvalifikaci a probojoval se tak do evropské části, v níž se popere o postup do hlavní fáze turnaje. Ve vyrovnaném finále porazil velmi těsným rozdílem Black Trains.
  • V noci z 16. na 17. srpna se v bratislavské herně Storm Game Club odehraje první ze série tzv. nočních turnajů v populární hře Counter-Strike 1.6. V případě zájmu o tento druh akce budou noční turnaje přibývat.
  • Hokejová lavička domácího multiherního klanu eSuba.HAL3000 přišla počátkem týdne o hráče NHL Davinha, kterého dlouho lákalo vedení NecroRaisers. Manažeři ovšem dlouho neváhali a okamžitě se dohodli s novou posilou, od nynějška bude nosit dres eSuba talentovaný Gembler18.

Příjemné prostředí bratislavské herny Storm Game Club

Novinky ze světa

  • Vítězem britské lanky i34, o níž jsme vás informovali v minulém článku, se v Counter-Strike: Source stal podle očekávání domácí klub Birmingham Salvo, který ve finále porazil česko-slovenský kádr hájící barvy britských Reason-Gaming a připsal si tak na svůj účet 6.000€. Stříbrné místo vyneslo našim pěkných 3.000€ a francouzi z emuLate dostali odměnu 1.500€ za bronzové umístění. Stejně dotovanému Call of Duty 4 turnaji dominovali belgičtí LowLandLions, druhé místo obsadili kanadští Evil Geniuses a třetí britští Meet Your Makers.
  • Na světové Counter-Strike 1.6 scéně se objevily dva týmy, které by v budoucnu mohli výrazně ovlivňovat přední turnajová místa. Prvním se stává dánská skvadra p00nhandlers ve známém složení ArcadioN, wazorN, FaG, Friis a trace. Druhými v pořadí jsou švédští Evilzone, kteří angažovali rovněž osvědčená jména threat, GeT_RiGhT, kHRYSTAL, qp a FYRR73.
  • Několik posledních dnů nasvědčuje tomu, že evropská Call of Duty 4 scéna prochází obrovským zemětřesením. Se svými týmy se rozloučily postupně velkokluby Meet Your Makers, Team CoolerMaster a Dignitas. Změnami procházejí i další špičkové organizace, čachry v sestavách hlásí Reason Gaming, kteří vyhodili britské hráče JUSZNa a phantasyho, Tek9 jsou chudší o Turka hayu, jenž přestoupil ke konkurenčním NCS Gaming a známí fnatic dali padáka švédské dvojce mintR, zEm.
  • Konec kariéry oznámila ikona španělského Counter-Strike 1.6. Legendární José Blasco přezdívaný DrastyK se rozhodl skončit po dlouhých letech s hraním, aby se mohl více věnovat i svému reálnému životu. Tomuto kroku nasvědčovalo i přibrání furbyho do pozice šestého hráče klanu x6tence. Ten bude od nynějška působit jako člen základní sestavy.
  • Pořadatelé Electronic Sports World Cup (ESWC) odtajnili finanční dotaci pro letošní ročník, který se bude hrát koncem tohoto měsíce v kalifornském San Jose. Částka se vyšplhala až na rovných seznačních 200.000$, které jsou celkem rozděleny do šesti soutěžních disciplín (Counter-Strike 1.6 - muži a ženy, Warcraft 3, DotA, TrackMania a Quake 3), přičemž největší sumu si odnesou mužští hráči Counter-Strike 1.6 (vítěz dostane 40.000$).

Britští Birmingham Salvo - šampioni i33 a i34

Prvnímu slovenskému WCG offline turnaji dominovali obhájci

Uplynul přesně jeden týden od prvního českého WCG offline turnaje a už nyní známe postupující na Národní finále z rovněž prvního slovenského WCG offline turnaje. Svůj debut zažili tentokrát hráči Warcraft 3: The Frozen Throne a FIFA 2008 v trnavské prodejně Euronics TPD. Účastníci kvalifikace měli jako na každém offline turnaji možnost změřit si své schopnosti v Project Gotham Racing 4, Virtua Fighter 5 a Guitar Heroes 3, hrách pro konzoli Xbox 360.

Nejzajímavější klání tohoto turnaje se odehrála ve virtuálním fotbale FIFA 2008, v němž má Slovensko hned několik vynikajících hráčů. Mezi absolutní špičku patří především Adam "oSiSxD" Klanica, který se loni ještě pod přezdívkou Adamosis stal našim reprezentantem na WCG Grand finále, vítěz FIWC kvalifikace Ivan "Ivaninho" Pastyrčák anebo Roland "Rolando" Čaprnka, jenž si několik posledních týdnů drží svou fantastickou formu. Právě mezi touto trojicí se nakonec rozhodovalo o dvojici postupujících. Rolando si první místo zajistil ještě před odehráním posledního kola. Obhajobu titulu si nenechal utéct ani oSiSxD, který v posledním zápase senzačně zabojoval a vítězstvím nad Rolandem odsunul Ivaninha až na třetí místo rovnající se nepostupu.

I návštěvníci turnaje si mohli ozkoušet Xbox 360 hry a získat tak drobné upominkové předměty

Legendární strategie Starcraft: Broodwar, jež se na progamingovém poli hraje již přes 10 let, měla rovněž své jasné favority - loňského reprezentanta Tomáše "Maix" Samola, který se na posledním Mistrovství ČR v počítačových hrách stal mistrem a Petera "Sid" Tkačova, jenž v široké česko-slovenské konkurenci drží krásné 5.místo v žebříčku Česko-moravského svazu progamingu. Ani zde se neodehrálo žádné překvapení, postupová místa vybojovali tito dva borci. Maix skončil na prvním místě s jedinou porážkou, kterou mu uštědřil druhý Sid.

V Trnavě se hrálo celkem o čtyři postupová místa na Národní finále

Pro hráče i veřejnost spustili pořadatelé domácí WCG kvalifikace ze společnosti ProGamers vědomostní soutěž o herní počítače NTT a Digipro s čtyřjádrovými procesory Intel. Kromě těchto sestav se hraje i o čepice BMW Sauber F1 Team s podpisem pilota Roberta Kubicy. Podrobnosti naleznete na webu www.wcg.cz (případně www.wcg.sk).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám