Hlavní obsah

On-line hry: Profi hráč jde k soudu

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec první soudní spor týkající se hráčských smluv se zřejmě odehraje ve Švédsku. Jeden z hráčů se totiž rozhodl odejít z týmu a management na něj podal žalobu. Kromě toho samozřejmě nechybí ani tradiční informace z domova a ze světa, zajímavostí je například 850 hráčů, kteří se registrovali na letošní AMD.PGCH.

Článek

Zprávy z domova

  • Síť heren PG Cyber Café ve spolupráci s časopisem LEVEL přichystala na prázdniny zajímavý Counter-Strike turnaj, v němž jde o předplatné časopisu a volné hodiny v hernách. Týmy musejí hrát svá utkání z heren, více informací o turnaji najdete zde.
  • Vítězem ProGamers Quake3 ligy se ve druhé sezóně 2005 stal hráč SPYD3R z klanu Total Annihilation, když ve finále porazil Mzika jasně 2:0. Celkem se v PG Quake3 lize hrálo o 3000 Kč, dalším velkým soubojem kvejkařů bude AMD.PGCH.
  • V průběhu tohoto týdne se v pražských hernách koná Turnaj pražských škol ve hře Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth. Toho se účastní celkem 165 hráčů z 39 základních a středních škol, velké finále pro 32 hráčů je naplánováno na tento pátek.
  • O víkendu se uskutečnil online ČMSP turnaj ve Starcraft: Broodwaru, v němž šlo o ČMSP bodíky nutné k postupu na Invex. Nejlépe si v konkurenci 40 hráčů vedl reprezentant CDS)Dark_Caleb, na druhém místě skončil jeho klanový kolega Gantrior.

Obrázek ze hry Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth.

Zdroj: czech.ea.com

Zprávy ze světa

  • Mezi tradiční pořadatele velkých herních turnajů se zařadila i Čína. Na finále soutěže ACON5 se sjeli nejlepší hráči Counter-Striku a Warcraftu III z celého světa, nakonec zvítězili Rusové Virtus.pro a domácí hráč WE.Sky a odnesli si tak 20 000 resp. 8000 amerických dolarů.
  • Zřejmě první porušení hráčských smluv v progamingu skončí před soudem. Švédský hráč Walle totiž předčasně odešel od klanu Mortal Teamwork a ti mu na oplátku slíbili, že se potkají u soudu a budou žádat odstupné. Uvidíme, jak vše dopadne, každopádně to bude důležitý proces pro vývoj progamingu jako takového.
  • Jeden z nejlepších světových týmů v Call of Duty - švédští WHO-gaming přecházejí pod multiklan Team9. Tam podepíšou profesionální smlouvy, od července začnou hrát pod vlajkou Teamu9.
  • Snad největší legenda světové Unreal Tournament scény, německý hráč GitzZz, vítěz mnoha turnajů, se rozhodl ukončit svou aktivní kariéru. V poslední době díky World of Warcraftu zanedbával trénink a výsledky už nebyly tak dobré jako dříve, a tak se rozhodl skončit.

Nejlepší hráči turnaje světového finále ACON5 v Číně.

Foto: www.gotfrag.com

AMD.PGCH 005 - více než 850 přihlášených

V předminulém díle On-line her jste si mohli přečíst, že AMD.PG Challenge 005 se uskuteční 23.-26. června v Paláci Flóra v Praze a že právě tady si soutěžící nejen z České republiky a Slovenska, ale i z Polska, Německa či Maďarska zasoutěží o věcné ceny v celkové hodnotě 300 000 Kč. Během dvou týdnů se však událo mnoho zajímavých věcí, o které byste neměli přijít.

  • Na AMD.PGCH se zatím registrovalo více než 850 hráčů, což je nový český rekord. Organizátoři proto uvažují o přesunu akce do větších prostor, které pojmou až 1200 lidí.
  • Celková kapacita internetového připojení během akce bude 36 MBit/s, připojení zajišťují České radiokomunikace. Pro hráče je určeno 30 MBit/s, zbylých 6 je pro potřeby organizátorů a pro přenosy zápasů.
  • Vzhledem k nízké účasti byl zrušen turnaj v simulátoru IL2-Sturmovik, dotace turnaje (8 000 Kč) byla přesunuta do turnaje ve hře Counter-Strike: Source.
  • Partnerem FIFA turnaje na AMD.PGCH se stala Coca-Cola, když věnovala 140 litrů nápojů ze své produkce. Na největší kvantum (50 litrů) se může těšit vítěz turnaje, zbytek je určen pro první desítku.
  • Chcete se podílet na pořádání turnaje? Organizátoři stále hledají dobrovolníky, kteří doplní adminy jednotlivých soutěží, více informací najdete v této novince.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: AMD.PG Challenge opět v Praze

Na tiskové konferenci týkající se seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách bylo oznámeno místo konání AMD.PG Challenge 2005. Po dvou letech, kdy se tento...

On-line hry: CS divize AMD Cyber Teamu končí

Nejdůležitější událostí právě uplynulého týdne je konec Counter-Strike divize klanu AMD Cyber Team. Právě ACT se stali Mistry ČR v roce 2004 a na domácí scéně...

On-line hry: Detaily WCG 2005 v Singapuru

V listopadu se v Singapuru uskuteční světové finále turnaje World Cyber Games. Pravidla hraných her na WCG byla tento týden konečně zveřejněna, a tak se můžete...

Výběr článků

Načítám