Hlavní obsah

On-line hry: Poláci i Němci potvrdili své kvality

Novinky, Jakub Trulík

Pokud jsem minulý týden označil za relativně klidný, hned ten následující se nelze nazvat jinak než týdnem absolutního mrtva. Progamingová scéna se konečně uklidnila a společně se začátkem soutěží se celky soustředí spíše na výkony, než přestupy. Vyjma několika tradičních aprílových žertů neproběhly žádné pořádné změny.

Článek

Novinky z domova

  • Po kratší odmlce dal o sobě znovu vědět Call of Duty 4 tým Illusion Pictures a to hned více změnami. Účastník prestižního ESL Major Series IV se bude od nynějška muset obejít bez svých stabilních opor Gladyho a SNooPYho. Prvně zmíněný odchází kvůli sporům s ostatními členy kádru, druhý by to chtěl zkusit někde jinde. Vzniklé mezery vedle taska, paZe, eanyho a Randyho zaplnil falen, jenž dříve hájil například Snoopy.
  • Silná domácí Counter-Strike: Source scéna musí nově počítat s dalším svým členem. Na pole lig totiž vkročili ambiciózní Legalize, kteří k sobě přivedli pětici doposud známou jako Phortex. Zkušení wendell, Stewe, Vergil, NaR a luka5 se mimo jiné předvedli také v bojích zahraniční soutěže fnatic Game Idol, kde se probojovali až do play-off, v jehož 1. kole ovšem nestačili na britské Four Kings.
  • Situace kolem Call of Duty 4 sekce českých nEophyte začíná být značně otravná jak pro pozorovatele, tak i zejména samotné hráče. Organizace se silným zázemím mění své složení prakticky týden od týdne a ani tentokrát tomu nebylo vyjímkou. Dres odložili mattje společně s hollim, aby tak uvolnili místo údajně slibnější dvojici mausen, piQe. To ale kromě další rošády v nEph znamená konec perspektivních NecroRaisers.
  • O víkendu se v pražské herně BattleZone uskutečnil dlouho očekávaný FIFA 2009 turnaj s účastí 15 českých fotbalistů. Ač se na soutěž pod taktovkou tuzemského klubu Snoopy nesjela kompletní domácí špička, bylo se i tak na co dívat. Den zkrášlily zejména senzační výkony hlavního favorita SoseneKa, jenž si poradil se všemi svými soupeři včetně stříbrného Sad1sty a bronzového Lunnita.

Český virtuální fotbalista SosoneK patří mezi nejslibnější hráče budoucnosti. Své kvality předvedl například na Národním finále World Cyber Games kvalifikace a nyní i na BattleZone FIFA Cupu, kde bral dokonce zlato.

FOTO: snoopy

Novinky ze světa

  • Okamžitě po návratu z německých soutěží Continental a Global Finals se dánští XLBet.Mirror rozešli se svou největší turnajovou hvězdou a famózním AWP hráčem Friisem. Za jeho vyhazovem stály neshody se zbytkem týmu. Až nyní ovšem vedení zveřejnilo jeho náhradu, jež je poměrně překvapující. Novou akvizicí se totiž stal neznámý stofqaz, který byl viděn akorát u CMAX.gg. Nicméně trace, wazorN, anizz a FaagaN si jeho výkony nemohou vynachválit a těší se na nadcházející turnaje.
  • Během uplynulého týdne jsme mohli hned dvakrát zaslechnout o oživené maďarské Counter-Strike: Source scéně a v obou případech zásluhou organizace iNFINITY. Ta totiž pod svá křídla vzala dvě sekce, jež jednoduše rozlišuje písmeny A a B. Pod "áčkem" se ukrývají bývalí Old Boyz Inc., tedy Beny, Pigstick, Ricchi, Eszi a Deep, B zastupují dhizzy, Raul, PADRE, BugBear a Res1st.
  • S velkým nadšením se na pole Call of Duty 4 navrací kdysi úspěšná a vážená organizace Serious Gaming. Klub z Beneluxu koncem minulého víkendu zveřejnil svou novou sestavu, jenž budí strach už pouhým vyslovením jmen ukrývajících se v ní. Barvy SG totiž budou hájit Nizozemci nutec, supreme, Kajsk1ng, toxjee a Belgičan Restyle, tedy pětice prověřená z takových týmů jako KomaCrew, LowLandLions nebo KaoS.
  • Němečtí nGize to se zaměřením na Warcraft 3 myslí opravdu vážně. V dobách finanční krize, jež oblíbenému strategickému titulu nehraje ani v nejmenších do karet, rozšířilo vedení klanu počet svých hráčů už na deset. Posledním přídavkem se stal Brit DeMusliM, který by měl být vedle Španěla LucifroNa, Dána ThomaseG a Korejce Checka hlavním trumfem v cestě za úspěchem.

Brit DeMusliM patřil v dobách své největší slávy k výkvětu Warcraft 3 scény. Během své bohaté kariéry si zahrál například za Four Kings nebo Alternate, nyní se po krátké odmlce vrací, aby pomohl německým nGize.

Brit DeMusliM patřil v dobách své největší slávy k výkvětu Warcraft 3 scény. Během své bohaté kariéry si zahrál například za Four Kings nebo Alternate, nyní se po krátké odmlce vrací, aby pomohl německým nGize.FOTO: Archiv

Meet Your Makers i Alternate navázali na své úspěchy z Hannoveru

V minulém článku On-line her jsme vás informovali o spuštění celosvětové série kvalifikačních turnajů na soutěž KODE5, jež vyvrcholí v polovině května v ruské Moskvě.

Zatímco minule přišla řada spíše na exotické a méně známé kluby, tento týden se odehrály boje v zemích, jejichž zástupci na každé akci aspirují vždy až na samotný vrchol. KODE5 se přesunulo do Polska a Německa a rozhodně nešlo ani v jednom případě o jednoznačnou záležitost.

Jako první na řadu přišla polská kvalifikace a hned odstartovala kuriózní situací, kdy pořadatel nebyl schopen zajistit sponzora, jenž by se postaral o pokrytí nákladů off-line soubojů. Problém se nevyřešil ani v průběhu dalších týdnů a nakonec se přikročilo k nevídanému řešení - vše se odehrálo přes internet, v historii KODE5 tomu tak bylo vůbec poprvé.

O tom, zda to někomu uškodilo a někomu zase přilepšilo, můžeme nyní už pouze spekulovat. Každopádně se vše odehrálo podle papírových předpokladů. Bez jediného zaváhání turnajem prošel bývalý tým Meet Your Makers, který si v napínavém finále poradil s ukrajinskými KerchNET. O pěknou podívanou se postaraly i konkurenční celky DELTA a BVG, jež se podělily o bronzové umístění.

Na ještě zajímavější střetnutí jsme mohli narazit hned následující den a to samozřejmě na lanu v Německu, kde své síly změřilo sedm domácích celků a nejlepší z Rakouska. I zde se vše drželo předpokladů, v 1. ani 2. kole nezaváhal ani jeden z týmů s lepším kurzem, čímž se do finále vyšší části pavouka dostali rivalové z mousesports a Alternate.

Derby vyznělo nakonec lépe mouz, kteří se tedy mohli připravovat na grand finále, v němž měli výhodu jedné mapy. A do něho se opět probojovali Alternate, kteří v nižším play-off snadno přehráli Team Bavarian Heaven, jež se museli spokojit s bronzem.

Duel o krále Německa se znovu opakoval. A jakoby si v něm Alternate vzpomněli na svou úspěšnou jízdu z Global a Continental Finals, okamžitě smazali soupeřovu výhodu jedné mapy a pouhým mrknutím oka hned přidali i mapu druhou, čímž v krátké době šokovali už podruhé. Účast na ruském finále jim právem neutekla.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: VeryGames znovu bodují

Neuplynul ani celý týden a francouzští VeryGames si na své konto připsali další cenné prvenství. V konkurenci evropské špičky brali zlato na EMS III. Pozadu...

Výběr článků

Načítám