Hlavní obsah

On-line hry: Play-off PG online lig začíná

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním díle povídání o on-line hrách se podíváme na ligy zařazené do cyklu Mistrovství ČR v počítačových hrách. Již od příštího týdne v PG ligách začne play-off, a tak se fanoušci on-line hraní rozhodně mají na co těšit.

Foto: FILMFEST, s. r. o.

Na historicky první ročník Filmové burzy dorazilo téměř 30 studentů ze zlínských filmových škol.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem Mezihernového ČMSP turnaje ve hře Vietcong se stal klan We Were Immortal, když ve finále dokázal porazit tým Legio tartarus Proeliator. Výherci si odnesli myši Logitech MX510, originální hry od EA a volné hodiny v hernách PG Cyber Café.
  • Česko-slovenský CS klan Teamplus získal významného světového sponzora - americkou firmu vyrábějící profesionální myši Razer. Zároveň v týmu došlo ke změně hráčů, když V!pera nahradil sharp. 
  • V domácí kvalifikaci na Euro Cyber Games ve hře FIFA 2005 byl nejúspěšnější DR.Ehi, kterého ihned po skončení přetáhli do svých řad nEophyte. Ehi tak doplní českou výpravu na CeBIT, kde se tato evropská odnož WCG uskuteční.

Obrázek ze hry FIFA 2004.

Zdroj: www.playzone.cz

Zprávy ze světa

  • Ve švédském CS týmu Ninjas in Pyjamas došlo ke změně, když dlouholetý kapitán Potti odešel "do důchodu" a bude se nyní věnovat pouze manažerské činnosti. V týmu ho nahradí další švédský hráč vilden, jenž přestoupil z týmu EYEBallers.
  • Organizátoři světového turnaje WCG přišli se zajímavou novinkou, když na svých webových stránkách umožňují hráčům hlasovat o pravidlech jednotlivých her. Podle hlasování se pak pořadatelé zařídí.
  • Prvním finalistou mezinárodní ligy WEG, která se hraje v Koreji, je mezinárodní tým NoA. Tento největší favorit turnaje si v semifinále poradil s německých celkem mousesports, druhé semifinále se hraje během tohoto víkendu. Finále je pak naplánováno na polovinu března a uskuteční se v Číně.
  • Pro mezikontinentální souboje ve Starcraft: Broodwaru byly vytvořeny speciální mapy. Za nimi stojí kanadští mappeři, jednu mapu pak udělal Blizzard. Stáhnout tyto mapy si můžete zde, souboj Evropa vs. Asie se odehraje zítra.

Ukázka ze hry Starcraft: Broodwar.

Zdroj: www.progamers.cz

Play-off PG online lig začíná

V pondělí začíná play-off ProGamers online lig. Tyto ligy jsou součástí seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách a soutěžící v nich mohou vyhrát desetitisícové odměny. Na rozdíl od předchozí sezóny se tentokrát hraje liga v šesti hlavních hrách, další hry se pak hrají na portálu PlayZone.

Do první kategorie jsou zařazeny Counter-Strike a Warcraft III a zatím vše dopadá podle předpokladů. Z prvního místa v CSku do play-off půjdou SkyRiders, ale další favorité - nEophyte a AMD Cyber Team příliš nezaostávají a zřejmě právě tyto tři týmy si to rozdají o vítězství. Ve Warcraftu III se na špici drží Hum4nic, dále následují zEro a Bonecracker. Favorit Giacomo zatím zaostává, ale v play-off určitě ukáže svou sílu.

Ve druhé kategorii jsou řazeny hry Quake 3, Vietcong, NHL 2005 a Call of Duty. V Quaku 3 se zatím nejvíce daří kryst-offovi, druhý je tyfoon, třetí Slovák mato. U týmové hry Vietcong je situace následující - bez porážky jsou na čele Czech Amateur Clan, na záda jim dýchají Red Dog. Vítězové aktuálního mezihernového turnaje We Were Immortal hrají zatím druhou ligu, ale v play-off určitě budou chtít ukázat ostatním, že na to mají. Play-off v NHL 2005 a Call of Duty jsou opožděny a začnou až v průběhu března.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Co se událo v roce 2004?

V dnešním díle cyklu ze světa online her se ohlédneme za rokem 2004, který byl velmi bohatý na zajímavé události. Samozřejmě nebudou chybět ani čerstvé...

On-line hry: 2 měsíce hraní v Koreji za milión

V dnešním článku ze světa profesionálních hráčů počítačových her se kromě tradičních aktualit z domova i ciziny podíváme na korejskou ligu World E-Sport Games,...

Výběr článků

Načítám