Hlavní obsah

On-line hry: Opět k nám zavítalo WGT

Novinky, Jakub Trulík

Zhruba před pěti týdny se v pražské herně BattleZone uskutečnilo Warcraft III: The Frozen Throne klání o 50 000 korun v rámci herní série World GameMaster Tournament. Po chvilkové odmlce se o víkendu soutěž vrátila s výherní cenou 30 0000 korun pro nejlepší v titulech Counter-Strike 1.6, FIFA 10, Call of Duty 4 a TrackMania Nations Forever.

Článek

WorldGameMaster Tournament v režii favoritů

Světová série turnajů v rámci WGT, kterou masivně podporuje hlavní sponzor ASUS, se k nám vrátila po pěti týdnech a přinesla s sebou ještě větší odměny než v minulosti. Ve čtyřech hrách bylo tentokrát rozděleno neuvěřitelných 300 000 Kč ve věcných cenách. Další změnou bylo místo dění, které bylo přesunuto z pražské herny BattleZone na brněnský veletrh výpočetní techniky Digitex.

Prestiži akce i výši cen odpovídalo složení finalistů, kteří si cestu do Brna vybojovali skrze online kvalifikaci. V Counter-Strike 1.6 se představily celky eSuba, Snoopy, FU.SKY, suicide, nEophyte, NecroRaisers, wrAth a Tortuga, v Call of Duty 4 PowerGaming, eSuba, Snoopy, eEriness, nEophyte, Authority-Gaming, suicide a nEcro. Ve FIFA 10 hráči Gembler, Lunnit, Snkrjan, Acecko, Maestro, Kuza, Kubas, Kunin, v TrackMania Nations Forever Shock, shark, hakkiJunior, Sandro, Lomich, prcek, Toni, Jakub19, Johny, Ovca, haroj, Flash, Sysel, keanu, lukasus a Tadeas.

Z výsledků je jasně vidět, že se všichni na soutěž velmi pilně připravovali, protože všechny zápasy proběhly doslova bez jediného překvapení, nezaváhal ani jeden z favoritů. Senzací CS 1.6 bylo ovšem angažování sestavy složené z bývalých zástupců DEFEATERS a FU.sk pod křídla nejstarší tuzemské organizace NecroRaisers. Zkušení borci si na svém "prvním" eventu vedli velmi slušně, po výhře nad třetími suicide totiž obsadili druhou příčku, když nestačili pouze na rozjetou eSubu.

Stejně tak CoD4 proběhlo jasně pod taktovkou favoritů z PowerGaming, tedy bývalých eSuba, kteří nedávno změnili svou pětku a přestoupili k britské organizaci. Na ně nestačili ani druzí Snoopy stejně jako nově poskládaná sestava eSuby, která sice po odchodu předešlého týmu tvrdila, že už válečnou střílečku nebude podporovat a zaměří se na jiné tituly, ale nakonec se znovu nechala zlákat a dala hře, jež je její alfou a omegou, další příležitost.

Fotbalovému simulátoru FIFA 10 kralovali spoluhráči ze Snoopy Snkrjan a Gembler, kteří pomalu obsazují prakticky každé finále. Snkrjan se představil jako vítěz WCG, finalista GamePark ligy, Gembler pro změnu jako vítěz PLAYzone večerního turnaje. WGT pouze potvrdilo jejich skvělou formu, zlato bral opět Snkrjan, který se stává suverénem domácí scény, stříbro jeho kolega a bronz ukořistil Lunnit.

Stejně tak v TrackManii si vrchní příčky mezi sebe rozdělili dva spoluhráči nebo spíše spolujezdci. Jde totiž o hakkiho Juniora a Sandra z britské stáje YoYotech. Oba zopakovali své skvělé výkony z nedávného World Cyber Games a stejně jako tehdy v Brně i tentokrát připadlo první místo pro mladšího hakkiho, zatímco Sandro se opět musel spokojit s příčkou druhou. Pro bronz si dojel shark, pilot eSuba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám