Hlavní obsah

On-line hry: Největší počítačová herna v ČR otevírá

Novinky, Michal Sztemon

V pražském Paláci Flóra se v tomto týdnu otevírá největší počítačová herna v České republice, kde najdete 80 počítačů i dětský koutek pro malé pařany. Kromě toho se dozvíte, co si myslí admin české WCG kvalifikace CS: Source o hráčích CS 1.6 a mnoho dalších zajímavostí z herní scény.

Článek

Zprávy z domova

  • Na serverech ProGamers se koná domácí kvalifikace turnaje AMD Euro Cyber Cup v Counter-Striku. Postup na LAN finále si již zajistily týmy Invaderz a Comely Queen, většina favoritů ještě o šanci reprezentovat ČR v tomto turnaji bojuje.
  • Velká herní akce je naplánována na příští víkend do Litoměřic. Pod názvem HaluZz LAN party se zde uskuteční souboje o 36 000 Kč v týmových hrách CS a CoD, zatím se do turnajů přihlásilo zhruba 200 lidí.
  • WCG kvalifikace na serverech GameZone pokračuje, již 3 turnaje mají za sebou hráči strategie Starcraft: Broodwar. Zatím vše jde podle předpokladů, v Brně se představí nEph.Destroyer anebo CDS)Dark_Caleb.
  • Český CS hráč efron z klanu SkyRiders byl nominován do týmu Východní Evropy v exhibičních zápasech pořádaných klanem fnatic. Jeho spoluhráčem bude mimo jiné Neo z polského týmu Pentagram, o 1. cenu budou soupeřit ještě Skandinávci, Západoevropané a Středoevropané.

AMD Euro Cyber Cup loni na Invexu. Kdo si tam zahraje letos?

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Turnaj Electronic Sports World Cup je jedním z nejvýznamnější v herním světě, jeho čtvrtý ročník se uskuteční na přelomu června na července 2006 v pařížské hale Bercy. Organizátoři slibují výhry ve výši 400 000 dolarů, přesný soupis her bude zveřejněn v nejbližší době.
  • Švédský CS tým Begrip Gaming, obhájce triumfu v korejské LAN lize WEG, se rozhodl nezúčastnit nadcházející sezóny. Hráči Begrip oznámili v prohlášení, že zatím jim nebyly vyplaceny peníze za sezónu předchozí, a proto tentokrát do Koreje nepojedou.
  • Finále týmové soutěže ve hře Warcraft III - W3 Champions League - se odehraje koncem listopadu v německém Kolíně nad Rýnem. V místním Mediaparku se představí nejlepší 4 týmy z online play-off, čeští hráči Giacomo a Hum4nic reprezentující ClanIT jsou téměř bez šancí na postup.
  • Společnost CPL se rozhodla přiblížit se hráčům a prakticky téměř po vydání opravených CS map nuke, train a dust2 (nyní nelze házet tzv. flashbugy) je zavádí do svých soutěží. Tyto mapy se budou hrát i u nás v soutěžích Mistrovství ČR v PC hrách.

Hlavní sál na ESWC 2005, kde se hrály finálové zápasy.

Foto: www.progamers.cz

d00mgiv3r: CS Source je rychlejší než CS 1.6

Týmová akční hra Counter-Strike patří už řadu let mezi ty nejhranější on-line hry. Když před necelým rokem s velkou pompou přišel Counter-Strike: Source postavený na enginu Source od HL2, bylo velkou otázkou, zda CSS nahradí stále hranou 1.6 anebo ne. Tato otázka je stále aktuální, a proto jsem vyzpovídal admina domácích ESL a WCG soutěží a člena elitního klanu faberi Bellatores - d00mgiv3ra.

Ahoj, můžeš se v krátkosti představit?

Jmenuji se Martin Kreč, je mi 19 a ještě stále si užívám mladí ve školních lavicích Lesnické školy. V současné době jsem ESL admin pro Counter-Strike 1.6 laddery i pro laddery Counter-Strike Source. Adminem CS:Source jsem i na herním portálu GameZone, dělám i hlavního admina české WCG kvalifikace, která vyvrcholí 24. - 27. října v Brně na Invexu-Digitexu.

Jak ses dostal k CS: Source? Přes klasické CSko?

Moje cesta k CS:Source byla dlouhá. CSko hraji od prvních verzí starého dobrého HL1 až doteď.  Hrál jsem hlavně v hernách a na LAN akcích, protože moje možnost dostat se ke kvalitnímu internetu byla mizivá. Pořádné připojení jsem dostal až půl roku před příchodem CS:Source - v té době jsem hrál aktivně 1.6, ale ne a ne najít kvalitní klan, co by měl zájem o neznámého kluka, o kterém neslyšeli a mysleli si své. Poté, co vyšel HL 2, jsem si párkrát zašel zahrát Source a dali jsme s kámošem dohromady klan.

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi 1.6 a Source?

Z mého pohledu se Source jeví jako rychlejší hra. Dále je to absence prostřelovaní zdí v Source, to mně chybí, ale jiní to zase oceňují. :o) Pak jsou to mapy, které jsou předělané. Jinak skillově jsou obě hry podle mého mínění totožné a v oblasti aimu je vítěz 1.6, kde je přece jenom potřeba o trošku více.

Koho favorizuješ v domácí WCG kvalifikaci?

Bude to jasný souboj klanů b!ologic, NecroRaisers a týmu faberi Bellatores. Je možné, že překvapí ještě klany jako #fatality nebo Cyber Machine Evo. Může se také stát, že všem vyfoukne rybník tým SkyRiders, který vystrkuje růžky už v online kvalifikaci.

Mají podle tvého názoru šanci týmy hrající CS 1.6 proti "specialistům" na CSS?

Tady se musím zasmát. :o) Bylo to asi tak, že se pár 1.6 týmů přihlásilo do kvalifikace s myšlenkou: "My jsme skill, vybotíme lamery z Sourcu". Ale nějak se jim to zatím nedaří, např. hvězdami nabitý Techno Team prohrál s b!ologic v poměru 3:16. Ptám se sám sebe, proč tito lidé nadávají na hru hláškami typu - hra pro děti, omalovánky apod., ale proč nejsou následně schopni uhrát výsledek hodný jejich jména. Jediný team, co se drží s teamy CS:Source, jsou SkyRiders.

Díky za rozhovor, hodně štěstí v adminování i hraní.

Obrázek ze hry Counter-Strike: Source.

Zdroj: www.playzone.cz

Největší česká PC herna otevírá v Praze na Flóře

Před zhruba rokem a půl byla v Praze otevřena největší domácí herna s 50 herními počítači - AMD PG Cyber Café Village Cinemas Anděl. Vývoj jde ale dále, nejnovější český rekord bude 80 počítačů. Hernu s těmito parametry najdete rovněž v Praze, tentokrát v nákupním centru Flóra a stejně jako tu předchozí ji má "na svědomí" síť heren PG Cyber Café.

Parametry herních sestav:

Parametry herních sestav:- procesor AMD Athlon 64 3000+

Parametry herních sestav:- procesor AMD Athlon 64 3000+- 1024 MB RAM

Parametry herních sestav:- procesor AMD Athlon 64 3000+- 1024 MB RAM- grafická karta nVidia GF 6600 GT

- 19" monitor LG Flatron

Kromě 42 herních počítačů s výše psanými parametry bude v herně i 38 počítačů určených k prohlížení internetu. Ty budou o něco slabší, ale zase s LCD monitory. Specialitou je dětský koutek od Electronic Arts určený pro ty nejmenší pařany. Ti budou mít k dispozici několik PC, dále konzole Xbox a také sličnou ošetřovatelku. :o)

Herna AMD PG Cyber Café Flóra byla otevřena včera (ve čtvrtek 6. října), vybrat si můžete z více než 40 herních titulů. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Auta pro pravé závodníky

V dnešním článku o online hrách se kromě tradičních informací z domácího i zahraničního progamingu dozvíte něco o realistických autech Live for Speed....

On-line hry: Chcete trénovat reprezentaci?

Zajímáte se o profesionální hraní a rádi vedete lidi? Pak můžete zkusit štěstí v konkurzu na kapitány českých reprezentací v šesti významných hrách. Pokud...

On-line hry: Němci porážejí zbytek Evropy

Minulý týden byl pro herní komunitu ve znamení veletrhu Games Convention, který se konal u našich sousedů v německém Lipsku. Kromě představovaček...

Výběr článků

Načítám