Hlavní obsah

On-line hry: Nejtvrdší hráči? 100 hodin!

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní soubor informací ze světa on-line her se kromě zajímavostí z domova i ze světa bude věnovat úspěšnému pokusu o překonání rekordu v nepřetržitém hraní počítačových her. Pětice českých mladíků stanovila nový rekord - 100 hodin a bude zapsána do Guinessovy knihy rekordů.

Foto: Radka Miloševská

Samotné operační sály jsou moderní, kvalitně vybavené a výborně řešeny jak logisticky, tak esteticky.

Článek

Zprávy z domova

  • Nový profesionální klan AMD.Cyber Team si hned na svém prvním startu poradil se všemi soupeři. Na sKyplace LAN party, která byla dotována částkou více než 50 000 Kč, nenašli profíci soupeře a odnesli si první cenu ve výši 20 000 Kč. Důležitějším ukazatelem jejich výkonnosti bude nyní česká kvalifikace WCG a turnaj Electronic Sports World Cup ve Francii.
  • V prvním Mezihernovém ČMSP turnaji ve hře FIFA 2004 se česká špička utkala o mobilní telefon Nokia a další věcné ceny. Nejlépe ze souboje vyšel hráč BTeam.Hrstič, který ve finále porazil nex`Boha 2:0 na zápasy. Zároveň se tak propracoval na čelo nově sestaveného žebříčku ČMSP v této populární hře.
  • Ani stratégové ve hře StarCraft: BroodWar nezaháleli. Po vítězství na PG Cyber Show potvrdil i v Mezihernovém turnaji nEph.Destroyer, že se s ním musí počítat pro mety nejvyšší a jasně zvítězil. K překvapení všech se na druhé místo prosadil bio.Ondrasek, třetí byl w3c]JemLet.
  • Chcete vidět hvězdy světového progamingu? Chcete se podívat na Electronic Sports World Cup do Francie? Můžete se svézt s českou výpravou a povzbudit pak naše reprezentanty v jejich bojích. Konkrétní informace najdete zde, akce se uskuteční ve dnech 4.-13. července.

Zprávy ze světa

  • Mezinárodní soutěž European Nations Championship se blíží do finále. V tomto poháru národů si první týmy ze skupin zajistí přímý postup na LAN finále do Kolína nad Rýnem, druhé a třetí čeká baráž. Česká Counter-Strike reprezentace sehraje své poslední utkání 1. července proti Řecku a pokud zatím suverénní Řeky porazí, svou skupinu D vyhraje.
  • V těchto dnech oslavily svá výročí dvě významné progamingové hry - Quake osmé a Counter-Strike páté. Obě hry se nesmazatelně zapsaly do dějin hraní a stále mají svým fanouškům co nabídnout.
  • Hráči švédské CS divize klanu Schroet Kommando jsou již celebritami v pravém slova smyslu. Ihned po vyhrané domácí kvalifikaci na turnaj WCG se totiž vydali na propagační cestu do Portugalska, kde sehrají několik přátelských zápasů, setkají se se svými fanoušky a samozřejmě navštíví i některá fotbalová utkání.
  • Programátoři z Blizzardu připravili pro hráče hry WarCraft III další změnu podmínek. Není to tak dávno, co vyšel patch 1.15, nyní bude (logicky) následovat 1.16, která obsahuje hned několik vylepšení. Zároveň s příchodem 1.16 se vynuluje i žebříček a změní podmínky pro zisk elitní úrovně 50, což přispěje k vyšší motivaci hráčů.

Nový rekord v nepřetržitém hraní her - 100 hodin

Jak jsme vás již informovali, naplánovali si na polovinu června magazín SCORE a společnost ProGamers pokud o překonání českého rekordu v nepřetržitém hraní počítačových her. Stávající rekord činil přesně 65 hodin, takže organizátoři ve spolupráci s lékaři naplánovali maximální délku hraní na 100 hodin.

Akce se zúčastnilo 30 hráčů a ještě po 56 hodinách jich pokračovalo 17. Bylo tak jasné, že rekord padne a začalo se uvažovat o tom, jak to bude s maximální hranicí. Té nakonec dosáhla pětice hráčů, kteří se tak společně zapíší do české mutace Guinessovy knihy rekordů. Další pokračování již lékaři nedoporučili, navíc se vyskytly nejasnosti kolem přesné hranice rekordu světového. Vítězové získali kromě počítače Zajímavá sestava a zájezdu do Francie na Electronic Sports World Cup i originální hry od Cenegy a EA a další ceny.

Noví rekordmani v nepřetržitém hraní:

Noví rekordmani v nepřetržitém hraní:Tomáš Bareš - 22 let

Noví rekordmani v nepřetržitém hraní:Tomáš Bareš - 22 letMartin Zavřel - 25 let

Noví rekordmani v nepřetržitém hraní:Tomáš Bareš - 22 letMartin Zavřel - 25 letJiří Čížek - 18 let

Noví rekordmani v nepřetržitém hraní:Tomáš Bareš - 22 letMartin Zavřel - 25 letJiří Čížek - 18 letMartin Konečný - 20 let

Petr Tomsa - 23 let

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Národní finále ESWC již zítra

V dnešním díle On-line her se podíváme na změny, které nám přichystali autoři hry Counter-Strike. Ovlivní tyto změny CS turnaje o desetitisícové částky?...

Výběr článků

Načítám