Hlavní obsah

On-line hry: Nejlepší hráči roku 2007

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světových turnajích spolu soupeří stovky hráčů, na stupně vítězů se probojuje ale jen malá část z nich. Komu se to v roce 2007 dařilo nejvíce? To mapuje portál Global Gaming League v anketě o nejlepší hráče loňského roku. Nechybějí ani další informace z domova i zahraničí, například o probíhající kvalifikaci FIWC anebo české CS reprezentaci.

Článek

Novinky z domova

  • Český národní tým ve hře Call of Duty 4 se úspěšně zapojil do online soutěže ClanBase Nations Cup, když si v prvním zápase poradil se silným celkem Finska jasně v poměru 21:8. Česká reprezentace (složená hlavně z hráčů týmů eSuba a nEophyte) se tak zařadila mezi medailové favority, v dalším zápase ji čekají Norové.
  • Domácí kvalifikace mezinárodního turnaje FIFA Interactive World Cup má za sebou další dvě dějství, které se uskutečnily v Plzni a Hradci Králové. Nejlepší hráči si vybojovali postup na národní finále, ostatní můžou zkusit štěstí již teď v neděli v Praze na Flóře. Organizátoři kvalifikace oznámili několik nových informací týkajících se kvalifikací ve Zlíně a také na Slovensku, vše podstatné najdete na www.fiwc.cz.
  • Hráčům W3: DotA divize domácího klanu nEophyte se povedl husarský kousek, když v play-off soutěže DotA Pick League porazili německý tým JAM 2:0 na mapy a zajistili si účast v první divizi této prestižní soutěže. Zde se utkají například s týmy Meet Your Makers či SK-Gaming a určitě načerpají tolik potřebné zkušenosti. Výsledek nEph je o to překvapivější, že kádr nedávno prošel obměnou a hráči se teprve sehrávají.
  • Vůbec první turnaj PG Cyber Tour ve hře Call of Duty 4 se uskutečnil o víkendu v hernách sítě PG Cyber Café, změřit své síly chtělo 26 týmů. Do finále se probojovaly klany nEophyte a Impex Gaming, lepší byli nEophyte, když zvítězili výrazným rozdílem v poměru 13:4. Kromě finanční odměny (celkem se hrálo o 6000 Kč) si nEph připsali i 60 bodů do čerstvě sestavené ČMSP klasifikace v této hře a usadili se v čele žebříčku.

Call of Duty 4 turnaj v síti PG Cyber Café

Novinky ze světa

  • Stejně jako v předchozích letech se na německém CeBITu uskuteční evropský turnaj pořádaný organizátory World Cyber Games, který nese název Samsung Euro Championship. Hráči budou soutěžit v sedmi disciplínách, na prizemoney bude rozděleno 100 000 dolarů. Ještě o větší peníze se bude na CeBITu hrát v rámci ESL Extreme Masters, zde se ale hraje pouze Counter-Strike a Warcraft III. Návštěvníci CeBITu se každopádně mají na co těšit.
  • Populární profesionální soutěž Championship Gaming Series s celkovou dotací 5 miliónů dolarů udělala v roce 2007 pořádný vítr v progamingové komunitě. Finálový turnaj byl dohrán v prosinci, pořadatelé ale nezahájili a oznámili první detaily týkající se sezóny letošní. Severoamerický draft se uskuteční počátkem března v Austinu, stejně jako loni se v tamější soutěži střetne šest týmů. Zda proběhne tato ligová sezóna i v Evropě a kolik budou celkové odměny, není zatím známo.
  • Korejský Warcraft III hráč Moon pokračuje ve skvělých výkonech z loňské sezóny, dokázal už letos zvítězit na dvou velkých akcích. Poslední triumf se týká čínské PGL ligy, kde byli jeho soupeři např. Číňan Sky, Francouz ToD anebo další Korejci SoJu či FoV. Ve finále Moon přehrál domácího hráče Skye jasně 2:0 a odnesl si 8000 dolarů.
  • Datum vydání strategické hry Starcraft II se blíží a vydavatelé z Blizzardu postupně odkrývají, na co se ve hře můžeme těšit. Prozatím stále platí březnový termín, uvidíme, zda se ihned poté začnou hrát SC2 turnaje. Nejnovějším drobkem jsou screenshoty z in-game animací ukazující herní atmosféru.

Starcraft II - obrázek z animace

Nejlepší hráči roku 2007 dle Global Gaming League

Americký herní portál Global Gaming League pořádá již od roku 2002 pravidelnou anketu o nejlepší hráče právě uplynulého roku. O nejlepších rozhodují redaktoři populárních stránek věnovaných elektronickým sportům, jako např. GIGA.tv anebo GotFrag.com, v letošním roce jsou (stejně jako loni) hledání ti nejlepší ve třech soutěžních hrách - Counter-Strike, Warcraft III a Quake 4.

Kromě hlavních kategorií (hráč roku) jsou oceňováni i mladí talenti v rámci kategorií objev roku. V loňském roce si pomyslné zlaté medaile odnesli Švéd Patrik "f0rest" Lindberg (Counter-Strike), čínský hráč Li "Sky" Xiao Feng (Warcraft III) a Johan "Toxic" Quick (Quake 4), všichni tři se probojovali do užšího výběru i letos. Z nominovaných hráčů vyberou porotci nejlepšího v každé hře, jména těchto vítězů budou zveřejněna příští týden.

Nejlepší W3 hráči na turnaji World Cyber Games

Nominace - Counter-Strike

V nominaci mezi Counter-Strike hráči mají stejně jako loni nejlepší pozici Švédové, mezi patnáctkou nominovaných je jich pět, a to z týmů Fnatic i SK-Gaming. Svá želízka v ohni mají i naši severní sousedé z Polska, hned trojice členů MYM (dříve Pentagram) se ocitla v této kvalitní společnosti. Vynese triumf na WCG k vítězství jediného zástupce francouzského týmu emuLate? Anebo vyhraje některý z Dánů?

Tip na CS vítěze: Filip "Neo" Kubski (MYM/Pentagram)

Nominace - Warcraft III

Mezi pětici nominovaných ve strategické hře Warcraft III byli vybráni tři Asiaté a dva zástupci Evropy, jasným favoritem je korejský hráč Moon, který vyhrál nejvíce turnajů a s velkým náskokem vydělal nejvíce peněz v loňském roce. Ostatní se zřejmě poperou o pomyslné stříbro, kromě norského WCG vítěze Nora Creolophuse se také musí počítat s Francouze ToDem.

Tip na W3 vítěze: Jang "Moon" JaeHo (Jižní Korea)

Nominace - Quake

Trochu stranou stojí hráči střílečky Quake - oproti ostatním neměli tolik příležitostí ukázat svůj talent a kdo ví, jestli to bude letos lepší. Přesto však i pro tuto hru sestavili v GGL pětici nominovaných a porota z nich bude vybírat toho nejlepšího. Vítězství obhajuje švédský robot Toxic, jeho jediným vážným soupeřem bude polský mladík av3k, který nejednou prokázal svůj aim i rychlou ruku.

Tip na Q4 vítěze: Johan "Toxic" Quick (Švédsko)

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: DreamHack opět rekordní

Švédský turnaj DreamHack má za sebou další úspěšný ročník a vydavatelé Guinnessovy knihy rekordů musí pro příští vydání opět měnit položku největšího počtu...

On-line hry: Ohlédnutí za rokem 2007

Přelom roku dává ideální možnost k bilancování a ani tento článek nebude výjimkou. Jakým způsobem se vyvíjela domácí i zahraniční progamingová scéna v roce...

Výběr článků

Načítám