Hlavní obsah

On-line hry: Nejlepší český hráč je bez týmu

Novinky, Michal Sztemon

Dlouhodobě je nejlepším domácím hráčem Michael "Giacomo" Hladík, který exceluje ve strategické hře Warcraft III. V loňském roce se stal členem mezinárodního multiherního klanu Mousesports, teď ale odchází. Proč? I to se dozvíte v dnešním článku o profi hraní v České republice i ve světě.

Článek

Novinky z domova

  • Nejlepším českým hráčem posledních let (nejen ve hře W3) je bezesporu Michael "Giacomo" Hladík, který po skončení platnosti profesionální smlouvy s domácím týmem ACT přestoupil do německého multiklanu Mousesports. V dresu mouz si zahrál na WSVG i WC3L, nyní ale z týmu odchází a přemýšlí, co dál. Podle vyjádření manažera mouz je za tímto rozhodnutím nízká Giacomova aktivita v poslední době, sám Giacomo v rozhovoru připustil, že přemýšlí o konci kariéry.
  • Slovenský Counter-Strike tým FU.sk patří už několik let na česko-slovenské scéně k nejlepším, má na kontě např. vítězství v Mistrovství ČR v počítačových hrách. V roce 2006 vystupovali FU.sk pod hlavičkou týmu NecroRaisers, nyní ale od NR odcházejí, protože vedení NR nedodrželo podmínky vyjednané při začátku spolupráce.
  • Ve víkendovém mezihernovém turnaji LINKSYS.Call of Duty 2 v hernách sítě PG Cyber Café se představila prakticky kompletní domácí špička, nemohli chybět ani věční rivalové z týmů eSuba a nEophyte. Lépe se na turnaj připravili nEophyte (ex-inteRaction), když ve finále zdolali eSubu 11:6 a odnesli si největší podíl z dotace 7500 Kč v hotovosti a 150 volných hodin.
  • Hráči CS divize nEophyte jako jediní dostali šanci v EuroCupu na ClanBase dokázat úroveň českého CSka. V kvalifikačním boji s britským týmem Dignitas ale nEph nestačili a zkušenějšímu soupeři podlehli 0:2 na mapy (12:16 a 6:16). V základní části EuroCupu ve hře Counter-Strike se tak nepředstaví žádný český tým.

Mezihernový turnaj LINKSYS.Call of Duty 2.

Foto: www.progamers.cz

Novinky ze světa

  • Profesionální americký CS tým compLexity se rozhodl řešit u soudu spory se svým (nyní už asi bývalým) sponzorem Velocity Servers. Sponzor měl dle smlouvy týmu zaplatit 6000 USD, splatnost ale neustále oddaloval, a tak jej tým zažaloval za porušení obchodní smlouvy. Že by začátek nové soudní éry v profi hraní?
  • Již dnes začíná v holandském Enschede mezinárodní turnaj CrossFire LAN za účasti předních evropských týmů ve hře Call of Duty 2. Hraje se o 3000 euro, za největší favority jsou považováni domácí Serious Gaming. Českou scénu bude v Nizozemí reprezentovat klan eSuba, tým inteRaction (nyní nEophyte) se nakonec nezúčastní.
  • Americký Starcraft hráč PsN)T(Kalel upoutal pozornost komunity, když na stránkách TeamLiquid oznámil, že hledá trenéra, který vylepší jeho hru za rasu Terranů. Za to je ochoten zaplatit až 500 USD, záleží na dosažené výkonnosti. Několik hráčů už na "inzerát" reagovalo, výsledek snažení se zřejmě dozvíme až časem.
  • Čínská vláda na jednu stranu masivně podporuje rozvoj počítačové zábavy dotacemi velkých světových turnajů, na stranu druhou se ale snaží hraní omezovat, a to zejména u mladistvých. Aktuální nařízení umožní hráčům mladším než 18 let věnovat se jejich oblíbené MMORPG hře pouze 3 hodiny denně, v případě delší hry už za ni nebudou získávat body/zkušenosti.

CoD2 klan eSuba na turnaji v Paříži - ilustrační foto.

Zdroj: www.esuba.net

Turnaj LanCraft Spring 2k7 a česko-polský souboj

V severomoravském Rýmařově se tradičně koná turnaj ve strategických hrách Starcraft: Broodwar a Warcraft III, aktuálně pod jménem LanCraft Spring 2k7. Vzhledem k neutuchající snaze týmu adminů a povedeným předchozím ročníkům se tak nelze divit, že i letos na turnaj přijelo více než 100 hráčů, většinou z ČR, SR a Polska, přijel i obhájce titulu, Švéd Mireille. Na nejlepší čekaly ceny v hodnotě 30 000 Kč, nejvíce bylo rozděleno v elitní kategorii Starcraft: Broodwar 1v1.

Právě ve SC:BW 1v1 byla konkurence nejvíce nabitá, silná byla zejména skvadra Poláků na čele s Dracem, který už si zkoušel vydělávat na chleba v Jižní Koreji jako profesionální hráč. Češi samozřejmě nechtěli zůstat pozadu, největší naděje na úspěch si dělali hráči týmu Czech Demolition Squad. V základních skupinách šlo vše podle plánu, hlavní část bitev se svedla v play-off. Právě tady prokázal svou třídu Draco (v turnaji jako CruelToss), když ve finále porazil nejlepšího slovenského hráče uT)Maixe jasně 3:0 na zápasy.

Výsledky SC:BW 1v1 turnaje

Výsledky SC:BW 1v1 turnaje1. místo: xLo.CruelToss (Polsko) - 12 000 Kč

Výsledky SC:BW 1v1 turnaje1. místo: xLo.CruelToss (Polsko) - 12 000 Kč2. místo: uT)Maix (Slovensko) - 6 000 Kč

3. místo: xLo.Fabian (Polsko) - 2 000 Kč

O poznání menší byla konkurence v druhém hlavním turnaji ve hře Warcraft III, kde si na vítězství brousil zuby český hráč Giacomo. Jeho největším soupeřem měl být polský hráč Lysy, čekalo se, zda překvapí i někdo jiný. Nakonec se takový "někdo jiný" našel, když ve finále Losers Bracket vyřadil Poláka český hráč h34D_hUnT3R a velké finále tak bylo výlučně českou záležitostí. Giacomo se ale překvapit nenechal a rovněž i on v souboji o zlato vyhrál jasně 3:0.

Výsledky W3 1v1 turnaje

Výsledky W3 1v1 turnaje1. místo: Giacomo (ČR) - 6 000 Kč

Výsledky W3 1v1 turnaje1. místo: Giacomo (ČR) - 6 000 Kč2. místo: eXy.h34D_hUnT3R (ČR) - 3 000 Kč

3. místo: TW.D-Link.Lysy (Polsko) - 1 000 Kč

Jarní LanCraft je tedy za námi, uvidíme, jestli se organizátoři pustí do dalšího turnaje hned v létě anebo si na akci v Rýmařově budeme muset zase nějakou dobu počkat.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Counter-Strike tým kupuje vilu

Některé herní týmy dosáhnou na medailová umístění tvrdým tréninkem, jiné se spoléhají na talent a sehranost. Americký CS tým compLexity na to jde od lesa, když...

Výběr článků

Načítám